• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10
Fietsers tijdens een fietstour in Longyearbyen | IJsland Tours
Dichtbij de natuur en milieuvriendelijk op pad. Kies voor een elektrische fietstour door Longyearbyen! Het vogelleven is op zijn best tijdens de zomermaanden, en als je stilletjes door de wildernis beweegt, kom je dicht bij de actie. Misschien moet je onderweg even een tussenstop maken voor een rendier of poolvos? Elektrische fietsen zijn de perfecte manier om de verharde en onverharde wegen rond Longyearbyen te verkennen.

Extra informatie

Een rondleiding door Longyearbyen geeft je een goede kennismaking met de stad, voordat de tour verder gaat richting Burmaveien en vervolgens richting de Point in het westen. In dit gebied hebben een aantal lokale bewoners hutten en in de zomer komen hier veel zeevogels en watervogels op zoek naar voedsel. In de herfst hebben deze trekvogels het eiland verlaten, maar het gebied is populair bij zowel Spitsbergenrendieren als poolvossen.

In Longyearbyen ligt 44 kilometer aan wegen, waarvan het grootste deel is aangelegd voor de mijnbouw, en zo nu en dan vliegen de gigantische vrachtwagens gevuld met kolen ons voorbij op de weg. Dit zorgt voor een enorm contrast met het vredige Arctische landschap dat ons anderszins omringt. Een klein teken van de geschiedenis van Spitsbergen en het industriële erfgoed van Longyearbyen.

Deelnemers: minimaal 2
Er wordt verwacht dat deelnemers Engels, of een Scandinavische taal spreken.

Inbegrepen
  • Transfer van/naar accommodatie in Longyearbyen
  • Warme dranken en koekjes
  • Elektrische fiets en helm voor de duur van de tour
  • Gids met alle benodigde veiligheidsuitrusting

Prijzen

2023-2024
Volwassenen (14+): € 93
Periode
mei t/m oktober
Excursieduur
ca. 3 uur
Startpunt
Longyearbyen
Prijs
€ 93,00

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours