• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10
ANVR Lidmaatschap

ANVR Lidmaatschap

Wij zijn aangesloten bij de ANVR. Je kunt dit controleren op www.anvr.nl . Het lidmaatschap van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen), onze branche-organisatie, geeft je als klant de zekerheid dat je zaken doet met een betrouwbare organisatie, die zich houdt aan de afspraken zoals deze vastgelegd zijn in de voorwaarden.

SGR(z) Lidmaatschap

SGR(z) Lidmaatschap

Wij zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en dus is ook de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt dit controleren op www.sgr.nl . Bij financieel onvermogen van ons en/of een dienstverlener die bij SGR is aangesloten, kun je -als en voor zover de regeling daarin voorziet- aanspraak maken op de garantieregeling.

CF Lidmaatschap

CF Lidmaatschap

Wij zijn ook aangesloten bij het Calamiteitenfonds(CF) en dus is de garantieregeling van CF van toepassing. Je kunt dit controleren op www.calamitetenfonds.nl. Bij een calamiteit kun je -als en voor zover de regeling daarin voorziet- aanspraak maken op de garantieregeling van het CF.

Vervoersvoorwaarden

Vervoersvoorwaarden

Op het vervoer dat wordt uitgevoerd door (Nederlandse) luchtvaartmaatschappijen, trein-, ferry- en busmaatschappijen zijn de algemene voorwaarden van die vervoersmaatschappijen van toepassing. Deze voorwaarden heb je ontvangen, zijn te vinden op hun websites of te lezen op www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden.

Boekingskosten

Boekingskosten

Voor het boeken van je reis brengen wij reserveringskosten volgens onderstaand overzicht in rekening. Reserveringskosten worden éénmalig per factuur belast.

  • Reserveringskosten pakketreis: € 35
  • Reserveringskosten pakketreis zonder vlucht: € 50
  • Reserveringskosten losse reissegmenten: € 50

Naast reserveringskosten worden in rekening gebracht:
  • Per boeking (tot 9 personen) de bijdrage voor het calamiteitenfonds van € 2,50
  • Per persoon de verplichte consumentenbijdrage voor de SGR van € 5,00

Verzekeringen zijn niet standaard bij de reissommen inbegrepen. In enkele gevallen is het verplicht een reisverzekering af te sluiten indien je hier nog niet over beschikt.

Betalingen

Betalingen

Bankgegevens IJsland Tours
ABN AMRO: NL14 ABNA 0446 0757 60
ING BANK: NL24 INGB 0005 3054 88

Voor betaling vanuit het buitenland:
BIC: ABNANL2A
IBAN: NL14ABNA0446075760

Wij bieden geen mogelijkheid voor het betalen van de reissom met een creditcard. Betaling van de reissom contant is niet mogelijk.

Herroepingsrecht

Herroepingsrecht

Op ons reisaanbod is het herroepingsrecht conform artikel 1.3 van de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing. Als reiziger heb je het recht om binnen 24 uur na de totstandkoming van de reisovereenkomst deze zonder opgave van redenen kosteloos te annuleren, tenzij wij (IJsland Tours BV, de organisator) dit recht in de reisaanbieding en de bevestiging hebben uitgesloten door het gebruik van de term: het herroepingsrecht is niet van toepassing (definitieve boeking). Onder reiziger wordt in dit verband uitsluitend de hoofdboeker/aanmelder verstaan. Je hebt geen herroepingsrecht als je de pakketreisovereenkomst binnen 8 weken voor vertrek sluit, en ook niet bij zogenoemde ‘cruisereizen’.

Klachtenprocedure

Klachtenprocedure

Heb je onverhoopt een klacht? Dan moet deze natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost. Wij volgen hiervoor de richtlijnen van de ANVR. Op klachten zijn Artikelen 12 en 13 van de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing.
Klachten over de uitvoering van de overeenkomst dienen ter plaatse zo spoedig mogelijk gemeld te worden zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet de reiziger zich – in deze volgorde – melden bij:
1. de betrokken dienstverlener
2. de reisleiding of, als deze niet aanwezig of bereikbaar is;
3. de reisorganisator

Reisdocumenten

Reisdocumenten

De (digitale) reisbescheiden versturen wij 2 weken tot uiterlijk 10 dagen voor vertrek.
Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het tijdig regelen van de juiste documentatie en andere verplichtingen, zoals bijvoorbeeld een test- en/of vaccinatieverplichting. Onderstaande informatie is geldig voor Nederlandse reizigers en actueel op 17.04.2024:

IJsland: geldig paspoort of een geldige identiteitskaart die tenminste geldig moet zijn tot 3 maanden na de terugreisdatum uit IJsland. Geen visumplicht, geen vaccinatieplicht.

Groenland: geldig paspoort, tenminste geldig tot terugkomst. Een identiteitskaart is niet geldig. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig, ze mogen niet op het paspoort van de ouders bijgeschreven zijn. Geen visumplicht, geen vaccinatieplicht.

Færøer en Spitsbergen: geldig paspoort of een geldige identiteitskaart die tenminste geldig moet zijn tot terugkomst. Geen visumplicht, geen vaccinatieplicht.

USA/Canada: geldig paspoort, tenminste geldig tot terugkomst. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig, ze mogen niet op het paspoort van de ouders bijgeschreven zijn. Visum: voor reizen naar USA een ESTA-formulier, voor reizen naar Canada een ETA-form

Wijzigingen

Wijzigingen

Op eventuele wijzigingen door de reisorganisator (IJsland Tours) voorafgaand aan het vertrek is Artikel 5 van de De ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing. Op eventuele wijzigingen door de reiziger voorafgaand aan het vertrek is Artikel 3.4 van de De ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing. De kosten voor het wijzigen van een bestaande reservering zijn € 50, plus de eventueel ontstane meerkosten.