Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

IJsland Tours; expert in maatwerk

Door: Shanne Bax

Hoewel we al bijna 30 jaar bestaan stellen we ons even voor. Speciaal voor de reiziger die zich afvraagt; waarom IJsland Tours? We geven je graag meerdere antwoorden op deze vraag. Maar het voornaamste antwoord is omdat wij dé expert voor maatwerk reizen naar IJsland zijn. En dat we daarnaast een ontzettend enthousiast vier-koppig (dames) team zijn, speelt uiteraard ook een (kleine) rol.

Klik hier voor IJsland reizen of klik hier voor onze reis-op-maat tool! Liever wegdromen in Groenland, Spitsbergen op de Færøer? Alles is mogelijk.

Wat is er nou mooier dan je reis op maat samen te stellen?

Wij bezoeken regelmatig, individueel of als team, onze prachtige reisbestemmingen om ervaring op te doen, een ‘kwaliteits-check’ uit te voeren en om net even dat unieke plekje met eigen ogen te bekijken. Hierdoor is en blijft onze kennis up-to-date en weten we ècht wat we aanbieden. En dit is tegelijk onze kracht, wij weten waar we over praten, wat we aanbieden, waar we je laten overnachten en hoe we je laten rijden. Heb je zelf ideeën of wil je het misschien net even anders? Ook geen probleem! Wat is er nou mooier dan je reis op maat samen te stellen? Niemand maakt dezelfde reis en je hebt een unieke route te pakken, klinkt goed hè?! Het is makkelijker dan je denkt!

Onze kracht ligt in ons aanbod

Wij doen alles zelf, dat wil zeggen: er komt geen agent aan te pas die ter plaatse voor ons aan de slag gaat. Iedere nacht, iedere vakantiewoning, iedere excursie en iedere huurauto boeken wij zelf, direct bij onze partners. Met deze partners hebben wij een jarenlange en sterke samenwerking opgebouwd en dat werpt zijn vruchten af. Een groot voordeel hiervan is dat wij ècht de leukste plekjes weten te vinden en dat we de kwaliteit hoog kunnen houden. Voldoet er iets niet aan onze hoge eisen, dan gaan we in gesprek en op zoek naar een alternatief. Het is voor ons het belangrijkst dat jouw vakantie naar IJsland ook echt aanvoelt als jouw droomreis.

Stel zelf je reis samen met de reis-op-maat-tool

Op onze website vind je een reis op maat-tool, een kaart waarin je zelf je eigen route kunt samenstellen door punt voor punt toe te voegen aan je route. Je ziet precies hoeveel kilometer het van A naar B is en of het ‘haalbaar’ is de route zo in elkaar te zetten. Kom je er even niet uit? Of wil je advies over je route? Daar zijn wij maatwerk expert voor!

Naast het daadwerkelijk realiseren van jouw droomreis op maat zijn wij er uiteraard om je te helpen. Door onze kennis weten wij precies de mooie plekjes te vinden en kunnen wij je adviseren toch ergens een nachtje extra of een nachtje minder in te plannen als het jouw reis ten goede zal komen. Nutteloos extra nachten toevoegen komt bij ons niet voor. Hoewel je jezelf kunt afvragen in hoeverre een nacht op IJsland of één van onze andere bestemmingen nutteloos is ;-).

Je werkt het hele jaar door hard voor deze welverdiende break! We nemen daarom alle zorg uit handen zodat je daadwerkelijk enkel hoeft te genieten van het prachtige eiland.

Extra specialismes binnen ons team

Naast ons geliefde IJsland hebben we natuurlijk meer bestemmingen, die wel allemaal goed kennen en heel graag aanprijzen, want het is zó mooi! Ons team kan je uitstekend informeren over de mogelijkheden, ook op maat, per bestemming. We zijn allemaal meerdere keren op IJsland geweest en daarnaast hebben we ieder een extra specialisme. Sommigen van ons hebben alle 4 de bestemmingen al kunnen bezoeken, en anderen zijn nog bezig met dit kwartet ;-).

Zo is Linde onze wandelliefhebber en hebben zowel zij als Ilse de welbekende Laugavegur wandeltocht op IJsland gelopen. Linde heeft ook het zuid Groenland avontuur gedaan en kan je daarom uitstekend informeren over deze regio en deze manier van reizen. Astrid is verknocht aan de prachtige Færøer en deelt haar enthousiasme en kennis over de ‘schapeneilanden’ graag. Shanne en Ilse hebben beiden Spitsbergen bezocht, zowel aan land als te water en weten dus meer te vertellen over de expeditiecruises! Shanne heeft daarnaast recentelijk west Groenland bezocht en kan je meer vertellen over de regio rondom Ilulissat. Ilse heeft het traditionele oosten van Groenland bezocht en kan er vol enthousiasme over vertellen. Zo zie je maar, ieder zijn extra kennis dankzij eigen en zakelijke reizen!

Mocht je specifieke vragen hebben, schroom dan niet om ons te bellen. Want de specialismes die we hierboven noemen omvatten niet uitsluitend wat we weten.

Iedereen binnen ons team heeft zo zijn favorieten, maar we zijn uiteindelijk allemaal dol op onze 4 bestemmingen en helpen je graag met je droomreis naar IJsland, Spitsbergen, Groenland of de Færøer!

En daarmee sluit ik graag af met het laatste antwoord op de vraag; ‘Waarom IJsland Tours?‘. Wij zijn een kleine, gespecialiseerde reisorganisatie met ‘maar’ 4 bestemmingen. Waarom 4? Omdat wij onze kennis zo áltijd up to date kunnen houden en de beste kunnen worden, zijn en blijven, in wat wij doen!

Happy travels!

Het team van IJsland Tours op reis in IJsland met van links naar rechts Ilse, Astrid, Shanne, Linde.
Team IJsland Tours op reis in IJsland | IJsland Tours

Over Shanne Bax
Het fijne van ons werk als specialist, is dat je volledig op kunt gaan in alle 'ins' en 'outs' van onze geliefde bestemmingen. Sinds 2013 doe ik dit dan ook vol overgave. Mijn favoriet...? Een cruise rond Spitsbergen is een onvergetelijke ervaring!

Alle blogs van Shanne