• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10
Fotograferen in de ijstunnel van Into The Glacier | Arctic Adventures | IJsland Tours
De gletsjers op IJsland hebben een bijzondere aantrekkingskracht, en dat is niet voor niks. Op deze prachtige ijsmassa’s kan je zowel ’s winters als ’s zomers verschillende activiteiten ondernemen. Sommige tours zijn uitermate populair en bekend bij het grote publiek, maar we hebben ook wat pareltjes die misschien nog niet zo bekend zijn. Tijd om daar verandering in te brengen!

Sneeuwscootertours

Alom bekend én geliefd zijn de sneeuwscootertours: adrenaline verhogende tours voor de echte avonturier!

De sneeuwscootertours kunnen het gehele jaar door uitgevoerd worden. Je kunt dus zowel in de winter als in de zomer de gletsjer op en de motoren starten. Je kunt niet zelf de gletsjer op rijden, dus het startpunt ligt altijd ‘in de bewoonde wereld’. Je kunt een transfer vanuit Reykjavik bijboeken, of met je huurauto zelf naar dit punt toerijden. Eenmaal klaar voor vertrek stap je over op de enorme monstertruckbussen van onze partners die je de gletsjer op rijden. Op de gletsjer word je klaargemaakt voor vertrek, je krijgt een warm pak aan en een korte uitleg hoe de scooters werken. De rit duurt ongeveer een uur (en dit is echt lang zat…!) en onderweg wordt er een keer gestopt zodat je met de passagier kunt wisselen, mocht je allebei willen sturen.

Vergeet onderweg vooral niet te genieten van de wondere, witte wereld om je heen! Er zijn meerdere opties:
Een groep op sneeuwscooters in IJsland | B. Hilmarsson - Icelandic Mountain Guides | IJsland Tours

Gletsjerwandelingen

Wil je iets meer ins en outs over de gletsjer? Dan is een wandeling jouw tour-to-do! Met de gids wandel je vanaf het startpunt de gletsjer op, je krijgt voor vertrek stijgijzers onder je voeten zodat je niet uitglijdt. Tijdens de wandeling kom je langs spleten en scheuren, wit en zwart ijs en vertelt de gids honderduit over de werking van deze immense ijsmassa. Actief én interessant!

De wandelingen duren gemiddeld genomen een uurtje, waarna je uitgeblust weer je reis kunt vervolgen. Het is mede daarom geschikt voor iedereen (minimum leeftijd vaak 8 tot 10 jaar), mits je goed ter been bent.

Er zijn twee locaties langs de adembenemende zuidkust vanwaar je een gletsjerwandeling kunt inplannen. De bekendste is misschien wel de gletsjertong bij het Nationaal Park Vatnajökull, vanaf het beginpunt bij het Skaftafell Visitor Centre worden meerdere tours per dag uitgevoerd. Alle info vind je op onze website.

De 2e locatie is op één van de tongen van de Myrdalsjökull in zuid IJsland bij Skógar. Omdat de gletsjer zich iets terug trekt is de wandeling naar de tong iets langer dan in Skaftafell, maar dat maakt de tour het niet minder waard! Alle info over deze tour vind je op onze website.

Let op: incl. voorbereiding duurt een tour minimaal 2 uur in totaal.
Uitzicht vanaf de Svinafellsjökull | IJsland Tours

IJsklimmen

Lijkt zo’n gletsjerwandeling je bijzonder, maar mis je net iets meer avontuur? Boek dan een 2-in-1-tour en ga tijdens je gletsjerwandeling ook ijsklimmen! Naast de stijgijzers krijg je ook ijsbijlen en een veiligheidsuitrusting zodat je veilig op pad kunt! Dankzij de prachtige omgeving én de uitstekende en ervaren gidsen die mee gaan, is dit een tour om niet snel meer te vergeten!

Ben je benieuwd naar de tour? Je kunt hem boeken bij je reis! Vraag ons team naar alle informatie!

IJstunnel

Een immens populaire excursie om te maken, aan de westelijke zijde van de gletsjer Langjökull, is Into the Glacier. Of je nu (in de zomer) het bezoek aan deze ijstunnel combineert met een sneeuwscootertour of je stapt in de stoere 8×8 (!) monstertruck die je naar de ingang van de tunnel brengt, beide is een waar avontuur. De ijstunnel is een door de mens gemaakte tunnel in de gletsjer waar gegidste tours in gegeven worden naar het ‘blauwe hart’ van de gletsjer.

Ook de ijstunnel is te bezoeken als dagtour met vervoer vanuit Reykjavik. Dus ook tijdens je stedentrip is dit een hele bijzondere toevoeging! Deze tour kan vrijwel het gehele jaar door gemaakt worden!
Toeristen tijdens de excursie Into The Glacier | Arctic Adventures | IJsland Tours

IJsgrot

Een bijzonder bezoek aan een ‘blue ice cave’ blijft je nog heel lang bij! In de winterperiode (november-maart) is het koud genoeg om de bijzondere, natuurlijke (!) ijsgrotten in de Vatnajökull gletsjer te bezoeken. Het blauwe ijs wat je vaak ziet op de foto’s komt ècht uit deze grotten. Doe jezelf een plezier, en ga dit met eigen ogen bekijken! Alle informatie vind je op onze website.

Een andere ijsgrot vind je bij Vík, de Katla icecave in de Kötlujökull gletsjer bij Mt. Katla. Deze grot is wel het hele jaar door te bezoeken maar is wel minder blauw dan de grot in het zuidoosten. Stijgijzers aan en gaan!
Twee reizigers in de Katla Icecave | Katlatrack | IJsland Tours

Kajakken tussen de ijsbergen

Helemaal nieuw is dit niet, maar dit is wel nog een beetje een onontdekte excursie! Stap in een kajak het gletsjermeer op, om op eigen kracht rond te peddelen tussen de ijsbergen. Zo heb je een heel bijzonder perspectief: dicht bij de drijvende ijsbergen en heel dicht op het water.

We laten je graag kennismaken met een actieve tour die én geschikt is voor iedereen met een beetje OK conditie én voor de reiziger die graag iets bijzonders aan zijn reis toevoegt: kajakken rond de gletsjer of tussen de ijsbergen! Tot een paar jaar geleden bestond het meer aan de voet van de Sólheimajökull niet, maar door het terugtrekkende ijs en smeltwater is het tegenwoordig een meer van zeker 60 meter diep. Het meer is gevuld met ijskoud smeltwater en uitermate geschikt voor deze waanzinnige tour!

Een kajaktocht is een milieuvriendelijke manier om wildlife te spotten. Er gaat een ervaren gids mee en je krijgt ter plekke een drysuit en alle andere benodigde uitrusting uitgereikt. De kajaks zijn stabiele SIT-ON-TOP boten. Voor iedereen geschikt dus, ook als je nog nooit in een kajak heb gezeten. En wat is er nu gaver dan de kajakken op het alom bekende ijsbergenmeer? Bekijk de tour op onze website.
Klaar voor de kajakexcursie | Icelandic Mountain Guides | IJsland Tours