Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Beach & Mountain Ride

Het westen van IJsland is een gebied dat zeer geliefd is bij schrijvers, kunstenaars en liefhebbers van Vikingverhalen. De gletsjer Snæfellsjökull, bekend geworden door Jules Verne’s boek ´Reis naar het binnenste van de aarde´, torent hoog boven het landschap uit. Het schiereiland Snæfellsnes heeft een rijk gevarieerd landschap. Vanaf de boerderij Stóri-Kálfalækur rijden we door een berglandschap naar de kleurrijke vallei Hítardalur en het strand, waar de paarden en ruiters naar hartelust de ‘tölt’ kunnen beoefenen.

Deze rijtour is geschikt voor ervaren tot gevorderde ruiters. Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.
De rijafstand is 125 km in 4 dagen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Aankomstdag- dag 1

Aankomst IJsland

De tour start tussen 18:00 en 19:00 uur op de BSI busterminal in Reyjavik. Je wordt door de gids opgehaald en de eerste overnachting is op de farm waar de volgende ochtend de tour zal starten. Je kunt hierdoor ’s avonds al kennismaken met de groep tijdens het gezamenlijke diner, en met de gids en de paarden. Een heerlijke relaxte start, zeker als je op de farm nog even in de hottub duikt!

De vlucht vanuit Amsterdam is niet inbegrepen, maar kan bijgeboekt worden. Evenals de transfer naar BSI busterminal.

Leuk om deze dag te doen:
RT Flybus transfers IJsland


Dag 2
ca. 25 km

Start tour, van Reykjavík naar de bergen

IJsland - Beach and Mountain Ride5Na een introductie en kennismaking met ‘de IJslander’ en zijn speciale gangen gaan we rijden. We rijden de bergen in en passeren vruchtbare landerijen over goede paden met als eindbestemming de boerderij Grímsstadir. De rijke geschiedenis van deze boerderij gaat terug tot de middeleeuwen.Dag 3
ca. 25 km

Rijden door een maanlandschap

IJsland - Beach and Mountain Ride4We rijden vandaag door het prachtige landschap van Hítardalur, een geologisch paradijs te noemen. Het landschap wordt gedomineerd door lavavelden, onverharde paden die er dwars doorheen lopen en de hoge bergen met palagoniet en tufsteen geven je het gevoel op de maan te rijden.

We laten de paarden vandaag achter in de bergen en rijden terug naar de boerderij, waar de hottub op ons wacht!Dag 4
ca. 45 km

Mystieke vulkanische vallei

IJsland - Beach and Mountain Ride2Het landschap waar we door rijden is prachtig en doet mystiek aan. Onderweg stoppen we bij Hítardalsrétt, de plaats waar de boeren hun schapen verzamelen. Als je goed kijkt kan je de trollenvrouw Hít zien. Zij is in steen veranderd toen zij te laat thuis kwam van een date.

We rijden door naar het westen en steken onderweg de rivier Hítará over. We rijden nu door het gebied dat bekend staat als de schuilplaats van IJslands bekendste crimineel, Grettir.

Bij de boerderij Kolviðarnes zetten we de paarden op stal en overnachten wij vervolgens weer in Stóri-Kálfalækur.Dag 5
ca. 30 km

Strandrit langs de kustlijn van Snæfellsnes

6216680837_5200b264be_oWe halen de paarden op bij de boerderij en beginnen de rit naar het strand. De Löngufjörur is een bekend rijpad langs de kust van het schiereiland Snæfellsnes. Tijdens de rit hebben we hopelijk goed zicht op de majestueuze Snæfellsjökull gletsjer.

Aan het eind van de rit en na het diner nemen we afscheid van onze trouwe reisgenoten en zullen we per bus afreizen naar Reykjavik.