Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Beach & Mountain Ride

Het westen van IJsland is een gebied dat zeer geliefd is bij schrijvers, kunstenaars en liefhebbers van Vikingverhalen. De gletsjer Snæfellsjökull, bekend geworden door Jules Verne’s boek ´Reis naar het binnenste van de aarde´, torent hoog boven het landschap uit. Het schiereiland Snæfellsnes heeft een rijk gevarieerd landschap. Vanaf de boerderij Hraunholt naar het strand, waar de paarden en ruiters naar hartelust de ’tölt’ kunnen beoefenen.

Korte tourbeschrijving:
6 dagen en 5 nachten
Totale rijafstand: ca. 100 km
incl. 4 dagen paardrijden
Geschikt voor ervaren tot gevorderde ruiters.

Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst IJsland

De tour start om 16:00 uur op de BSI busterminal in Reyjavik. Je wordt door de gids opgehaald en de eerste overnachting is op de boerderij Hraunholt waar de volgende ochtend de tour zal starten. Je kunt hierdoor ’s avonds al kennismaken met de groep tijdens het gezamenlijke diner, een heerlijke relaxte start!

De vlucht vanuit Amsterdam is niet inbegrepen, maar kan bijgeboekt worden. Evenals de transfer naar BSI busterminal.

Leuk om deze dag te doen:
RT Flybus transfers IJsland


Dag 2
ca. 35 km

De eerste rijtocht

Na een introductie en kennismaking met ‘de IJslander’ en zijn speciale gangen gaan we rijden. We rijden via een geel strand met aan een kant lavavelden en bergen, en aan de andere kant de oceaan. We laten aan het einde van de dag de paarden achter op de Tradir boerderij en rijden terug naar de boerderij Hraunholt waar we overnachten.Dag 3
ca. 18 km

Strandrit langs de kustlijn van Snæfellsnes

We halen de paarden op bij de boerderij en beginnen de rit naar het strand. De Löngufjörur is een bekend rijpad langs de kust van het schiereiland Snæfellsnes. Tijdens de rit hebben we hopelijk goed zicht op de majestueuze Snæfellsjökull gletsjer.

Aan het eind van de rit laten we de paarden bij Kolviðarnes achter en reizen wij weer terug naar de Hraunholt boerderij.

 Dag 4
ca. 25 km

Vruchtbare vulkanische vallei

We rijden vandaag de bergen in, onderweg terug naar de boerderij Hraunholt. We passeren vruchtbare landerijen over goede paden, lavavelden en de Haffjarðará riviervallei. We rijden nu door het gebied dat bekend staat als de schuilplaats van IJslands bekendste crimineel, Grettir.

We arriveren bij de boerderij Hraunholt, waar we paarden op stal zetten en overnachten.

 Dag 5
ca. 22 km

Strandrit langs de kustlijn van Snæfellsnes

We kiezen onze beste paarden uit voor deze laatste dag. We rijden vandaag door een schitterend landschap, door de bergen en lavavelden. Langs rivieren en meren, met als eindbestemming het warme bad bij Rauðaneslaug.

Aan het eind van de rit nemen we afscheid van onze trouwe reisgenoten en genieten we van een gezellig afscheidsdiner en de laatste overnachting op de boerderij.Dag 6

Terug naar Reykjavik

’s Ochtends is het tijd om het Snaefellsnes schiereiland en de boerderij achter ons te laten, we worden per bus naar Reykjavik gebracht. De aankomst in Reykjavik is om ca. 11:30 uur. Vroeg genoeg om nog op je gemak rond te kijken in Reykjavik.

De laatste overnachting, lunch en diner, vluchten en luchthaventransfers zijn niet inbegrepen bij deze reis, maar kunnen wij, evenals een eventuele verlenging, gemakkelijk bijboeken.