Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Autoreizen winter

4-WD auto

IJsland - winter fly-driveWanneer je kiest voor een autoreis is het goed te weten, dat er vanaf half oktober al sneeuw op de bergen kan liggen en soms zelfs al een dun laagje sneeuw op de weg. Vanaf ca. 20 oktober moeten alle huurauto’s verplicht winterbanden hebben. Toch adviseren wij vanaf die periode te kiezen voor een 4-WD aangedreven voertuig. Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs een terreinwagen te zijn, je kunt ook kiezen voor een kleine auto, zoals de comfortabele Skoda Octavia Station.

Route

IJsland - blik op zuidkustEen reis rond IJsland via de ringweg in de periode oktober t/m april raden wij af, omdat het weer in die periode erg onvoorspelbaar is en er vanwege gladheid of sneeuwval wegen vaak minder toegankelijk zijn. Ook sluiten veel accommodaties in het oosten, noorden en westen hun deuren in de wintermaanden. Daarom adviseren wij in de winterperiode te kiezen voor een reis langs de verschillende hoogtepunten van Zuid- en/of Zuidwest IJsland. Tijdens de wintermaanden zien we de laatste tijd wel vaker mogelijkheden in het Noorden van IJsland, rondom het prachtige meer van Myvatn!

Hooglanden

IJsland - Superjeeps winterDe hooglandenroutes zijn in de winter dicht en niet toegankelijk voor personenwagens of huurauto’s. Het weer kan in de winter soms erg verraderlijk zijn, dus neem geen onnodige risico’s. Wil je toch graag de hooglanden in, kies dan voor een meerdaagse begeleide tocht per grote terreinwagen, zoals de Superjeep Winter Challenge.