Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Walvisreizen

IJsland Tours biedt een afwisselende selectie aan walvisreizen en excursies in IJsland aan. De 5 grootste walvissen die je in IJsland kunt zien zijn de blauwe walvis, de bultrug, de orca, de grote vinvis en de dwergvinvis. Daarnaast zijn er vaak dolfijnen en bruinvissen te zien. Het beste seizoen om walvissen te zien is de zomerperiode, wanneer het ook aan dek aangenaam vertoeven is en de walvissen bij rustig weer ook beter te zien zijn.

Vanuit het noorden van IJsland, Húsavík (klik hier voor excursie) en Dalvík (klik hier voor excursie), bieden wij walvisexcusies aan, waarbij de meest geziene walvis de bultrug (humpback whale) is. Vanuit het in het westen gelegen Olafsvik (klik hier voor excursie) worden er 's zomers walvistochten aangeboden, waarbij men op zoek gaat naar de grootste 5 walvissen. In de winter worden er vanuit Grundarfjördur orcatours (klik hier voor excursie) georganiseerd. Vanuit Reykjavík (klik hier voor excursie) worden het hele jaar door walvisexcursies aangeboden.

Uitleg legenda iconen

Naast de snelle benodigde informatie die je graag in één oogopslag wilt vinden, zoals duur, periode en het niveau, laten wij in de vorm van icoontjes zien wat er inbegrepen is bij onze reizen. Onder data&prijzen vind je de uitgebreide beschrijving terug.

 vluchten
 autohuur
 accommodatie
 maaltijden
 reisgids en/of wegenkaart
 excursies/entrees volgens programma

Onze walvistours

Vertrekmaand


Reisduur


Expeditiecruise Noord IJsland4 dagen

Gloednieuwe reis: op zoek naar walvissen en het Noorderlicht spotten aan boord van expeditieschip de s/v Rembrandt van Rijn. Extra: passeren van de poolcirkel! Lees verder ›