Bel mij terug

Vul je naam en telefoonnummer in,
en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Walvisreizen

IJsland Tours biedt een afwisselende selectie aan walvisreizen en excursies in IJsland aan. De 5 grootste walvissen die je in IJsland kunt zien zijn de blauwe walvis, de bultrug, de orca, de grote vinvis en de dwergvinvis. Daarnaast zijn er vaak dolfijnen en bruinvissen te zien. Het beste seizoen om walvissen te zien is de zomerperiode, wanneer het ook aan dek aangenaam vertoeven is en de walvissen bij rustig weer ook beter te zien zijn.

Benieuwd naar de beste reistijd voor het spotten van walvissen? Op onze website vind je meer informatie.

Vanuit het noorden, Húsavík (klik hier voor excursie) en Dalvík (klik hier voor excursie) , bieden wij walvisexcusies aan, waarbij de meest geziene walvis de bultrug (humpback whale) is. Ook kun je meerdaagse walvisreizen per zeilschip vanuit Húsavík maken, zoals de ‘Edge of the Arctic‘ of de ‘Whales under Sails‘ reizen.

Vanuit het in het westen gelegen Olafsvik (klik hier voor excursie) worden er ’s zomers walvistochten aangeboden, waarbij men op zoek gaat naar de grootste 5 walvissen . In de winter worden er vanuit Grundarfjördur orcatours (klik hier voor excursie) georganiseerd. Vanuit Reykjavík (klik hier voor excursie) worden het hele jaar door walvisexcursies aangeboden.

Onze walvistours

Hieronder tref je de meest populaire walvistours IJsland aan. Klik op de button onder de reizen om ons gehele reisaanbod te bekijken.

v.a. € 2028 bij 2 personen

Orca's en Aurora

6 dagen - Tijdens de spectaculaire winter groepsreis Orca's en Aurora zijn 2 bootexcursies inbegrepen, waarbij we op zoek gaan naar orca's en 's avonds naar Aurora. Lees verder ›

v.a. € 2883 bij 2 personen

Orca's, Aurora en Gletsjers

9 dagen - Deze 9-daagse winter groepsreis IJsland is een spannende reis vol orca's, aurora en gletsjers. Genoeg tijd om het echte IJsland te ontdekken en verkennen! Lees verder ›