Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Fotografiereizen

Onze fotografiereizen IJsland worden uitsluitend begeleid door Nederlandse professionele fotografen. Zo bieden wij een aantal fotografiereizen aan in de herfst en winterperiode en in de zomerperiode.

Voor al onze fotografiereizen geldt als voorwaarde, dat je in het bezit bent van een geavanceerde camera, die je handmatig kunt instellen. Er wordt tijdens deze reizen langere tijd op bepaalde locaties gestopt om foto's te nemen. Het is dus wel belangrijk dat deelnemers zichzelf langere tijd kunnen bezighouden met fotograferen, schilderen, schetsen et cetera.

Vertrekmaand


Reisduur


Noorderlicht Fotoreis Noord-IJsland8 dagen

Tijdens deze groepsreis Noorderlicht Fotoreis reizen we naar Noord-IJsland. Inclusief Nederlandstalige reisleiding en een kleine groep ga je op zoek naar natuurschoon en het noorderlicht. Lees verder ›

Noorderlicht Fotoreis IJsland8 dagen

Een 8-daagse Fotoreis onder begeleiding van Nederlandstalig fotograaf Gerry van Roosmalen naar west en noord IJsland Lees verder ›

Fotoreis Go West7 dagen

De focus van deze fotoreis ligt op het fotograferen van de prachtige natuur. Er is daarnaast tijd voor twee orka-excursies en hopelijk het spotten van het magnifieke noorderlicht! Lees verder ›

IJsland Summertime North8 dagen

Een spectaculaire fotoreis naar Noord-IJsland inclusief bezoek aan hooglandengebied Kerlingarfjöll en 2 excursies op zoek naar papegaaiduikers en walvissen. Lees verder ›

IJsland Expedition South8 dagen

Onder deskundige begeleiding van Nederlandstalige fotografen reis je mee langs de verpletterend mooie zuidkust van IJsland. De focus ligt op het fotograferen van de prachtige natuur. Lees verder ›

 

One i-vision, Gerry van Roosmalen

In februari/maart en oktober organiseren wij Noorderlicht fotografiereizen o.l.v. van Gerry van Roosmalen van One i-vision uit St. Oedenrode, waar we overdag de mooiste plekjes van de zuidkust bezoeken en ’s avonds op zoek gaan naar het Noorderlicht.

Gerry is naast professioneel fotograaf ook auteur van o.a. het boek ‘Ode aan IJsland’. De reizen onder leiding van Gerry zijn geschikt voor zowel de doorgewinterde als de beginnende fotograaf die meer uit zijn/haar camera wil halen.

Mee op reis met Gerry?

Dat kan! De reizen onder leiding van Gerry zijn toegankelijk voor een breed publiek. Voor zowel ervaren als beginnende fotografen zijn ze prima geschikt. Ook reizigers die niet willen fotograferen kunnen mee. Houd er echter wel rekening mee dat het programma en reistempo aangepast wordt aan de fotografen. Je moet het dus niet erg vinden op bepaalde plekken langer te verblijven. Tijdens de Noorderlicht fotoreizen van Gerry wordt er overdag zoveel mogelijk gezien en gedaan. ‘s Avonds zal Gerry enkele foto’s en technieken bespreken… tenzij het noorderlicht aan de hemel danst. Dan ga je uiteraard met de camera naar buiten.

FotoClass, Peter Jochems & Thea Goes

Samen met de fotografen van FotoClass ga je op zoek naar de wonderen der natuur. Tijdens de reizen onder leiding van Peter Jochems en Thea Goes is het de bedoeling plezier te hebben in het fotograferen. Ervaren fotografen maar ook beginners mogen mee. Peter en Thea willen je graag leren fotograferen tijdens zijn avonturen.

Mee op reis met Peter en Thea? 
Dat kan! Voorafgaand aan elke fotoreis krijg je een cursus van FotoClass. Het is de bedoeling dat de reiziger in het bezit is van een geavanceerde camera die handmatig in te stellen is. Hoe ervaren je bent hierin maakt niet uit. Tijdens zo’n cursus begin je al met leren en dat kan tijdens de reis alleen nog maar beter worden. Ondanks dat enkele van deze reizen in het winterseizoen plaatsvinden zal het een kers op de taart zijn als het noorderlicht aan de hemel danst. Tijdens deze reizen gaat het vooral om de prachtige natuur en verschillende fotomotieven.

Over FotoClass
Bij FotoClass leer je op een snelle, eenvoudige en ontspannen manier je eigen camera te bedienen. Van A tot Z, van Diafragma tot Witbalans en van Sluitertijd tot ISO en nog veel meer. “We leren je anders kijken en denken. Daardoor ga je juist mooiere en betere foto’s maken!” Ga mee op reis met echte fotografen die jou overal mee helpen. Samen op zoek naar dat ene, ultieme waanzinnige moment om voor altijd vast te leggen…

Voor inhoudelijke en technische vragen en meer informatie over de reis verwijzen wij je graag door naar [email protected].

Fotografie-Reizen, Yolanda Wals

Yolanda is al haar hele leven professioneel fotograaf. Samen met haar enthousiaste team biedt zij met Fotografie-reizen.nl als officiële touroperator verschillende fotoreizen naar IJsland aan. IJsland Tours is boekingspartner voor Fotografie-reizen.nl.

Ontdek het adembenemende IJsland samen met Yolanda Wals en de andere enthousiaste fotografen van Fotografie-reizen.nl. Samen op pad met andere beginners en gevorderden, maar ook als beroepsfotograaf kan je mee. Want iedereen heeft immers dezelfde passie: fotografie. We nemen overal dan ook ruim de tijd voor het fotograferen en weten natuurlijk de mooiste fotolocaties voor jou te vinden.

Leer hoe je watervallen met lange sluitertijden fotografeert, hoe je zonsopkomsten en zonsondergangen mooi op de foto krijgt en hoe je een ‘spannende’ compositie maakt, zodat mensen naar jouw foto’s blijven kijken. En natuurlijk als toetje: foto’s van het magische Noorderlicht. Maak foto’s met het echte ‘wow-gevoel. Want ook jij kan dat. Een professionele fotograaf geeft jou op een gemoedelijke wijze continu aanwijzingen. Elke dag zie je jouw fotografieniveau verder omhooggaan. Naast de tips en tricks van de professional, die individueel maar ook in de groep worden gedeeld, worden de foto’s tevens geregeld samen met de andere deelnemers geanalyseerd. Zo leer je ook van elkaar.

Voor meer informatie over het reisaanbod IJsland verwijzen wij je graag door naar [email protected].

Uitleg legenda iconen

Naast de snelle benodigde informatie die je graag in één oogopslag wilt vinden, zoals duur, periode en het niveau, laten wij in de vorm van icoontjes zien wat er inbegrepen is bij onze reizen. Onder data&prijzen vind je de uitgebreide beschrijving terug.

 vluchten
 autohuur
 accommodatie
 maaltijden
 reisgids en/of wegenkaart
 excursies/entrees volgens programma

Tips voor het fotograferen van het noorderlicht

 1. Een goed stevig statief heb je zeker nodig, i.v.m. de langere sluitertijden (10-30 seconden). Uit de hand fotograferen is niet mogelijk.
 2. Maak gebruik van een lichtsterke  groothoeklens om een zo groot mogelijk beeld te kunnen vastleggen.
 3. Gebruik een goed digitaal systeem of spiegelreflexcamera, welke weinig last heeft van ruis bij hoge ISO waardes. Probeer altijd een zo laag mogelijke ISO te gebruiken.
 4. Stel handmatig scherp op een onderwerp ver weg (bijvoorbeeld een huisje) of op oneindig.
 5. Maak gebruik van een zelfontspanner of afstandsbediening, zodat je geen bewegingsonscherpte krijgt door het afdrukken.
 6. Ga overdag de locatie al eens bekijken en probeer al een compositie te maken.
 7. Let erop dat de sluitertijd niet te lang wordt, een te lange sluitertijd zorgt ervoor dat de sterren streepjes worden.
 8. Ideale instellingen zijn om mee te beginnen RAW kwaliteit i.v.m. nabewerking.
  Diafragma F8 (meest scherpe F) – ISO 200  – sluitertijd 15 sec.
  Afhankelijk van het licht ga je variëren me je sluitertijd en ISO.
 9. En…vergeet vooral niet te genieten, dus ook kijken met het menselijk oog. Zie je niets op je schermpje? Niet verwijderen hoor, want in je nabewerking kun je deze best nog tevoorschijn toveren. Een camera ziet namelijk meer dan het menselijk oog.
 10. Zorg voor een zaklamp, het liefst met een rood licht naast het witte licht van de lamp. Door een rood licht te gebruiken blijven je ogen gewend aan het duister. Bij een wit licht is de kans aanwezig dat je opnieuw moet wennen.
 11. Bekijk na het schieten altijd de foto, met behulp van je zaklamp kan je de instellingen van je camera aanpassen indien noodzakelijk
 12. Draag warme kleding en laarzen, het kan zijn dat je een aantal uren stil moet staan in koude weersomstandigheden. Liever een extra laag kleding dan één te weinig.