Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Beste reisperiode

Beste reisperiode – autoreizen

IJsland - autoreizenWanneer je van plan bent op de ringweg rond IJsland of de B-wegen te blijven, dan kan dit van mei t/m september. De beste reisperiode is van half juni t/m half augustus. Vanaf mei t/m half juni en vanaf half augustus t/m eind september gelden de meer gunstige tussenseizoenprijzen, wat een autoreis prijstechnisch meer aantrekkelijk maakt.

Wegennet Færøer

Deze eilandengroep is uitermate geschikt voor het maken van een autoreis. Het Faringse wegennet bestaat uit enkelbaans wegen, die vaak bochtig zijn. De wegen zijn uitstekend te berijden met een 2-WD personenwagen. Meer informatie over de beste reisperiode voor autoreizen op de Færøer, maar ook weer en seizoenen & handige weetjes vind je hier.

Autoreizen inclusief hooglandenroutes

IJsland - KaldidalurWil je een reis door de hooglanden van IJsland maken, dan kan dit op z’n vroegst vanaf half juni (geldt alleen voor de hooglandenroutes Kjolur (weg 35) en Kaldidalur (weg 550) De andere hooglandenroute,de  Sprengisandur  (F26)  gaan pas in juli open. De hooglandenroutes sluiten meestal eind augustus. De openingstijden van de hooglandenroutes hebben alles te maken met hoeveel sneeuw er gevallen is in de winter en lente. De wegenautoriteiten van IJsland bepalen, wanneer een route opengesteld wordt voor het verkeer.

Autoreizen inclusief de Westfjorden

IJsland -Westfjorden2Wanneer je de Westfjorden van IJsland wilt bezoeken, houd dan rekening met de vaak lange nasleep van de winter.  Er valt in dit gebied ’s winters veel sneeuw, waardoor de wegen vooral in de maand mei vaak moeilijk begaanbaar zijn. Het toeristenseizoen voor dit gebied is kort. De eerste sneeuw valt al eind september.

Autoreizen in de winter

Winter autoreisVanaf oktober t/m april is het mogelijk een  autoreis langs de zuid- en/of westkust van IJsland te maken. Een reis rond het hele eiland is niet mogelijk in deze periode.  Tijdens de winterperiode adviseren wij minimaal een 4WD huurauto te boeken, waarbij een terreinwagen de voorkeur heeft. In de maanden april en oktober krijg je te maken met sneeuw en gladheid.  Dit is vooral het geval in het noorden, noordwesten en oosten van het land. Om deze reden adviseren wij dan ook in deze periode niet meer de cirkel route rond IJsland te rijden.