Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Algemene informatie

Maaltijden tijdens je autoreis

Verblijf inclusief ontbijt
Tijdens de autoreizen verblijf je in principe op basis van logies en ontbijt (uitzondering is de slaapzak-budgetklasse). Het avondeten kan naar keuze onderweg of in de accommodatie worden gebruikt. Vraag hiernaar bij boeking. Meer informatie over maaltijden onderweg en restauranttips zijn terug te vinden in de reisbescheiden, die je ca. 2-3 weken voor vertrek ontvangt.

Halfpension
IJsland - Stykkishólmur boottochtIn IJsland en op de Færøer is het niet gebruikelijk om op basis van half pension te verblijven.  Bij autoreizen weet je nooit echt hoe laat je bij de accommodatie aan zult komen, er valt zoveel te zien en doen, dat een dag soms gewoon te kort is. Op IJsland kom je onderweg uiteraard mogelijkheden tegen in de vorm van restaurants en/of (N1) benzinestations. De benzinestations in IJsland zijn vaak uitgebreid met een shop en een klein restaurant/cafetaria waar je een snelle, maar vaak goede, maaltijd kunt nuttigen. Wil je wel bij je accommodatie eten, dan is het verstandig om telefonisch contact met hen op te nemen. Over het algemeen sluiten de hotelkeukens rond 21.00 uur.

Preferentie eigen kookgelegenheid
Je kunt bij boeking een preferentie opgeven voor eigen kookgelegenheid bij je accommodatie. Over het algemeen bieden vooral de accommodaties in de budget-klasse kookgelegenheid aan. Hotels die een eigen restaurant hebben bieden deze faciliteiten meestal niet.

Boodschappen doen
IJsland - picknick in IJsland Bij een verblijf in zomerhuisjes of vakantiewoningen kan je uiteraard zelf koken, wat voor veel mensen van toegevoegde waarde is. Let er wel op dat deze huisjes zeer afgelegen kunnen liggen. Daardoor is een ritje naar de supermarkt al snel een hele onderneming. Wij raden je aan tijdens het passeren van een wat grotere plaats inkopen te doen in de supermarkt die je daar (vaak) zult vinden.

Tanken in IJsland

Self service
Reis IJsland - winter jeep challenge2Er zijn over het algemeen voldoende benzinestations in IJsland. Uitzondering zijn de hooglanden en de meer afgelegen gebieden in de Westfjorden en het uiterste noordoosten van IJsland. Wanneer je wilt tanken in IJsland is het goed te weten dat de meeste benzinestations ‘self-service” zijn, waarbij je direct aan de pomp per creditcard betaalt, waarbij je de pincode van je creditcard nodig hebt. De benzinestations in IJsland zijn vaak uitgebreid met een winkel en een klein restaurant/cafetaria waar je een snelle, maar vaak goede, maaltijd kunt nuttigen.

Prijzen
De prijzen van benzine liggen over het algemeen iets hoger dan die van diesel, maar zijn aanzienlijk lager dan in Nederland. Er is weinig concurrentie tussen de verschillende benzinestations. De bekendste namen zijn zijn N1, Orkan, Olís (BP) en Shell. Op deze website vind je een overzicht van up-to-date prijzen.