Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Winteravontuur Westfjorden

Ga mee op een unieke reis naar de Westfjorden! Deze semi groepsreis is zo ingedeeld dat voor (bijna) alles gezorgd is en je veel vrije tijd hebt om zelf het prachtige IJsland te ontdekken. Extra bijzonder is de periode, midden in de winter reis je af naar een stukje IJsland, waar ’s zomers al geen massatoerisme te vinden is! Geniet van de perfecte combinatie van actieve tours en pure ontspanning midden in de natuur.

Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 á 1,5 uur per dag (schoenen met goed profiel zijn een vereiste). Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk bereikbaar, winterse omstandigheden voorbehouden. We verblijven in hotels in kamers met douche/toilet. Opgemaakte bedden, ontbijt, 4 x lunch en 4 x diner zijn inbegrepen. De minimum leeftijd voor meereizende kinderen is 12 jaar, gezien het karakter van deze reis.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Sólfar, het beeld in de vorm van een vikingschip bij zonsondergang.

Middagvlucht vanaf Amsterdam (vanaf Brussel tegen toeslag ook mogelijk).
Na aankomst op de luchthaven reis je per transferbus naar je accommodatie in Reykjavik. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Je kunt vanavond al een voorproefje op het noorderlicht proberen te krijgen door het bijboeken van een boot- of busexcursie vanuit de hoofdstad. Of breng een bezoek aan het Aurora Reykjavik noorderlicht centrum en leer alvast alles over het noorderlicht wat je hopelijk later deze reis gaat spotten! Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, de stad Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.

Verblijf van 1 nacht in Reykjavik.

Leuk om deze dag te doen:
EXC98 Aurora boottocht (R)
EXC99 Noorderlicht bustour
Blue Lagoon incl. vervoer
OV Aurora Reykjavik


Dag 2

Lavawaterval en historisch Reykholt

De Hraunfossar waterval in IJsland in de herfst met geel kleurende struiken.Na het ontbijt word je opgehaald door de gids tussen 09:00 en 10:00 uur en gaan we op pad.
Het winteravontuur gaat van start! De totale reistijd vandaag is ca. 6 tot 7 uur, maar onderweg is er nog zoveel te zien en te doen en maken we veel stops. De eerste stop is bij het ‘Settlement Centre’ in Borgarnes waar je alles leert over het leven van de Vikingen. We rijden vervolgens naar het historische plaatsje Reykholt en brengen een bezoek aan de prachtige lavawaterval Hraunfossar en de nabijgelegen Barnafoss waterval. Niet te vergeten is de even verderop gelegen heetwaterbron van Deildartunguhver.

Weg naar Sudureyri in de Westfjorden langs de fjord en in de mist.

Na deze bezoeken rijden we door naar Heydalur in de Westfjorden. Het countryhotel ligt op ca. 130 km voor Isafjördur en daarmee midden in de prachtige natuur van de Westfjorden van IJsland. We genieten hier van een goed diner met de familie in de omgebouwde boerderij. Daarna kan je deze eerste reisdag perfect afsluiten in de hottubs op het terrein. Als de hemel helder is kunnen we zomaar geluk hebben en het noorderlicht spotten! Overnachting (4 nachten) in Heydalur.Dag 3-5

Verblijf en excursieprogramma Westfjorden

De komende dagen zijn er meerdere opties voor excursies en dagtours vanuit Heydalur. Sommige tours zijn weersafhankelijk en de indeling kan daarom afwijken en omgedraaid worden als dit noodzakelijk is. De volgende tours zijn inbegrepen bij dit winteravontuur: de gids neemt je mee op naar de gletsjer Drangajökull, waar je dichtbij de gletsjertong kunt komen.
Als het weer dit niet toelaat, vanwege teveel sneeuwval bijvoorbeeld, wordt er een snowshoe-hike in de Heydalur vallei gepland. In de winterperiode is er een tour naar een nabijgelegen bergmeer waar we kunnen ijsvissen, een unieke ervaring!

Kayakken onder de middernachtzon bij Kirkjufell

In de herfst is dit niet mogelijk, maar staat er een kayaktour in de fjord of een paardrijtour langs de rivier op de planning. De tour is inclusief een bezoek aan de zoutfabriek in Reykjanes, de oude Viking ruïnes in Vatnsfjördur en een bezoekje aan de trol van Heydalur: Þrándur.

Een daguitstapje naar Isafjördur mag uiteraard niet ontbreken als je in de Westfjorden bent! De dagtour is inclusief een bezoek aan de kerk en de bibliotheek in het oude centrum van de stad, evenals het prachtige uitzichtpunt even buiten de stad. Onderweg stoppen we bij de zeehondenkolonie in Hvitanes, het kleine volksmuseum Litli Bær in Skötufjördur, het Arctic Fox centre in Súdavík en het Ósvör maritime museum.

Een witte en een grijze poolvos lopen op de weg.Los van deze dagtours biedt Heydalur zelf voldoende ontspanning aan.
Wat denk je van een wandeling in de prachtige omgeving? Een lekkere duik in het warmwaterbad of de dieren op het terrein vertroetelen, je vindt er onder andere paarden en een poolvos.

Iedere avond wacht er een heerlijk 3-gangen diner op je, bereid met verse en lokale producten.
De rest van de avonden zijn ter vrije besteding, hopelijk genieten we elke avond van het majestueuze noorderlicht, wellicht zelfs wel te zien vanuit het warmwaterzwembad!Dag 6

Terug naar Reykjavik

Het uitzicht over Reykjavik en de Hallgrimskerk vanaf Perlan.

Na het ontbijt, om ca. 10:00 uur, begint de terugreis naar Reykjavik. Onderweg stoppen we in Hólmavík bij het museum voor toverkunsten en hekserij, waar je inkijk krijgt in de fascinerende geschiedenis en folklore van IJsland. We arriveren om ca. 16:00 uur in Reykjavik (weersomstandigheden voorbehouden). Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, de stad heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.

Overnachting (1) in Reykjavik.Dag 7

Vertrekdag

Een toestel van Icelandair, partner van IJsland Tours, vliegt boven het wolkendek.

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Per transferbus word je naar Keflavík Airport gebracht, op tijd voor de aansluitende vlucht.

Belangrijk: de hier beschreven route is onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van de weersomstandigheden. De gids/chauffeur kan ter plekke dus besluiten de route aan te passen indien de weersomstandigheden het niet toelaten de beschreven route te volgen.