Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Winteravontuur Groenland

Tijdens het 10-daagse Winteravontuur Oost-Groenland combineren we de Oost-Groenland bestemmingen Kulusuk en Tasiilaq tot een 10-daagse reis. Je verblijf 2 nachten in Kulusuk en 5 nachten in het ca. 2000 inwoners tellende Tasiilaq, één van de belangrijkste dorpen in Oost Groenland. Vanaf begin maart tot eind april (weersomstandigheden voorbehouden) kun je hier naast hondensledetochten ook sneeuwscootertochten maken. Tijdens de hondensledetochten ga je met een Groenlandse menner op stap. Het aantal personen per slede is afhankelijk van sneeuw- en ijscondities, maar is gemiddeld 2 tot 3 personen. Iedere hondenslede wordt getrokken door een team van 8-12 husky’s.

Een goede conditie is een vereiste, want soms moet een deel (afhankelijk van de sneeuwomstandigheden) te voet worden afgelegd. De gemiddelde temperatuur bedraagt ca. -10°C in maart, oplopend tot ca. 5°C in mei. ’s Avonds heb je een grote kans om het Noorderlicht te zien (tot half april is de beste periode)

Aangezien het vluchtschema vanaf Nederland niet aansluit op dat van IJsland naar Groenland, is deze reis inclusief een eerste en laatste overnachting in Reykjavík.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op IJsland

Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ca. 3 uur naar Keflavik Airport. Na aankomst stap je in de Flybus en reis je binnen ca. 45 tot 60 minuten naar de hoofdstad, Reykjavik. De bus zet je af bij je hotel, of bij de dichtstbijzijnde bushalte. Je verblijft in of nabij het centrum.

Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, Reykjavik heeft echter veel te bieden en bijna elke keuken is in de stad te vinden.Dag 2

Vlucht naar Kulusuk; een warm welkom

Na het ontbijt vertrek je (op eigen gelegenheid) naar de luchthaven nabij Reykjavik. De vlucht vertrekt rond 12:45 uur naar Kulusuk, waar  je om ca. 11:35 of 12.35 uur lokale tijd aankomt (zomer of wintertijd). Na aankomst op de luchthaven reis je per transfer naar Hotel Kulusuk voor de incheck en de lunch. Het verblijf is op basis van volpension.

Na de lunch word je per jeep naar het dorpje Kulusuk gebracht, waar een rondwandeling wordt gemaakt. Als de tijd het toelaat bezoeken we een kunstwinkeltje waar een workshop handwerk gegeven wordt.

Diner en overnachting in Hotel Kulusuk.Dag 3

Hondenslede avontuur!

Na het ontbijt Groenland - Dogsledding2maken we een hondesledetocht naar de Apusiaajik gletsjer (de kleine gletsjer) over het zeeijs, een fantastische ervaring! Onderweg worden er diverse fotostops gemaakt en wordt er een warm drankje geschonken. Na het bezoek aan de gletsjer nemen de hondensledeteams je mee naar een met ijsbergen gevulde baai. Afhankelijk van de weersomstandigheden word je per hondenslede naar het hotel teruggebracht.

Diner en overnachting in Hotel Kulusuk.Dag 4

Op weg naar Tasiilaq

Vandaag, als het weer het toelaat, reis je per helicopter naar één van de belangrijkste plaatsen in Oost Groenland, Tasiilaq. Indien het weer niet goed genoeg is zal de transfer per boot zijn. Na het inchecken in Hotel Angmagssalik verken je in de middag het bergachtige terrein rondom Tasiilaq per sneeuwscooter.

Diner en overnachting Hotel Angmagssalik.Dag 5

Oost-Groenlandse cultuur

Vandaag heb je tijd om Tasiilaq te voet te ontdekken, bezoek bijvoorbeeld het museum. Het museum in Tasiilaq is een van de meest interessante in het land. Door de geïsoleerde ligging heeft Oost-Groenland veel van haar oude karakter weten te behouden. Pas tegen het einde van de 19e eeuw kwam de leefgemeenschap voor het eerst in aanraking met de Westerse wereld. De Oost-Groenlandse cultuur heeft nog steeds sterke banden met de oorspronkelijke Inuit-cultuur. De tentoonstelling in het museum laat dit duidelijk zien.

Vanuit Tasiilaq zijn er ook hondensledetochten mogelijk, deze tours zijn echter enkel ter plaatse te boeken.

 Dag 6 t/m 8

Dagen ter vrije besteding

De komende dagen zijn ter vrije besteding voor het maken van excursie(s). Alle tours kunnen ter plaatse geboekt worden. De gids bekijkt samen de mogelijkheden tot inplannen, rekening houdend met het weer. We noemen enkele voorbeelden zodat je alvast in de stemming kunt komen!

In Kulusuk is het mogelijk een ‘Mountain Drive Tour’ te boeken. Per auto rijden we naar een vorig militair radarstation van de VS. Vanaf hier hebben we uitzicht op de majestueuze bergen langs de kust tot aan de oceaan, met ijsschotsen en ijsbergen in de verte. Een prachtige kans om een panoramisch uitzicht te hebben op het prachtige landschap. De prijs is ca. € 58 per persoon.

Tijdens de ca. 1 tot 1,5 uur durende tour naar de Apusiaajik gletsjer varen we vanuit Kulusuk langs een fascinerende verscheidenheid van ijsschotsen en ijsbergen. We kunnen, weersafhankelijk, vrij dicht bij deze gletsjer komen. De naam Apusiaajik betekent ‘kleine’ gletsjer. De kosten zijn ca. € 65 per persoon.

Een populaire tour vanuit Tasiilaq is een wandeling naar de bloemenvallei. Deze zwerftocht brengt bezoekers uit Ammassalik “stad” naar een weelderige vallei waar je de arctische zomerflora en -landschap ziet. We volgen een ruig pad (in de vroege zomer met sneeuwzakken) maar de wandeling is niet moeilijk. In een rustig tempo hebben we tijd om de kleine maar mooie bloemen te onderzoeken waarvan er een verrassende variëteit is. De kosten zijn ca. € 25 per persoon.

Een andere aanrader vanuit Tasiilaq is een tour naar de nederzetting Ikateq. We varen zuidwaarts en komen aan bij de ingang van de uitgestrekte, vaak met ijs gevulde Sermilik-fjord en een typisch Groenlands dorp. Overblijfselen van eerdere eenvoudige stenen en turfhuizen staan naast de kleurrijke kleine houten woning en een kleine, charmante kerk, die tevens het schoolgebouw is. Tijdens de boottocht van en naar Ikateq is de kans op het spotten van walvissen groot!

Zowel in Kulusuk als in Tasiilaq is het mogelijk verschillende boottochten in te plannen. Afhankelijk van het weer en je eigen wensen is er genoeg mogelijk. Een 2 uur durende boottocht zal ca. € 65 per persoon kosten.Dag 9

Terug naar IJslands hoofdstad

Na het ontbijt reis je af naar de luchthaven. Rond 12.20 of 13:20 uur (zomer of wintertijd) vlieg je weer terug naar Reykjavík, aankomst ca. 17.10 uur lokale tijd. Je reist op eigen gelegenheid verder naar je accommodatie in Reykjavik. Het diner op eigen gelegenheid, maar de stad heeft voldoende te bieden. Overnachting in Reykjavik.Dag 10

Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt maak je je klaar voor vertrek. Je reist per Flybus transfer naar Keflavik Airport in aansluiting op de vlucht naar Amsterdam.