Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Winter in Oost Groenland

Een reis per hondensledetocht in Kulusuk is een fantastische ervaring. Vanaf begin maart tot eind april (weersomstandigheden voorbehouden) worden er hondensledetochten naar Kulusuk in Oost-Groenland aangeboden, waarbij je met een Groenlandse menner op stap gaat. Het aantal personen per slede is afhankelijk van sneeuw- en ijscondities, maar is gemiddeld 2 tot 3 personen. Iedere hondenslede wordt getrokken door een team van 8-12 huskies.

Een goede conditie is een vereiste, want soms moet een deel (afhankelijk van de sneeuwomstandigheden) te voet worden afgelegd. De gemiddelde temperatuur bedraagt ca. -10°C in maart, oplopend tot ca. 5°C in mei. ’s Avonds heb je een grote kans om het Noorderlicht te zien (tot half april is de beste periode).

Aangezien het vluchtschema vanaf Nederland niet aansluit op dat van IJsland naar Groenland, is deze reis inclusief een eerste en laatste overnachting in Reykjavík.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op IJsland

Drie toestellen van luchtvaartmaatschappij Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.

Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ca. 3 uur naar Keflavik Airport. Na aankomst reis je per Flybus transfer naar je accommodatie in Reykjavik. In de gezellige stad is genoeg te beleven, voor de liefhebbers zijn er vele winkeltjes, voornamelijk gelegen aan de hoofdstraat: Laugavegur.

Maar shoppen is niet het enige, een bezoek aan de Hallgrimskerk, Perlan of Harpa behoort ook tot de mogelijkheden. De stad is daarnaast goed voorzien wat horeca betreft, bij mooi weer leeft de stad buiten en worden er op elke hoek terrassen gevormd voor een hapje en een drankje. Bijna iedere keuken is te vinden in het centrum, geen problemen voor je diner van vanavond.

Je overnacht in of nabij het centrum van Reykjavik.Dag 2

Vlucht naar Kulusuk; een warm welkom

Na het ontbijt vertrek je (op eigen gelegenheid) naar de luchthaven nabij Reykjavik. De vlucht vertrekt rond 12:45 uur naar Kulusuk, waar  je om ca. 11:35 of 12.35 uur lokale tijd aankomt (zomer of wintertijd). Na aankomst op de luchthaven reis je per transfer naar Hotel Kulusuk voor de check-in en de lunch. Het verblijf is op basis van volpension.

Na de lunch word je per jeep naar het dorpje Kulusuk gebracht, waar een rondwandeling wordt gemaakt. Als de tijd het toelaat bezoeken we een kunstwinkeltje waar een workshop handwerk gegeven wordt.

Diner en overnachting Hotel Kulusuk.Dag 3

Hondensledetocht

Een hondenslee met de menner in een sneeuwlandschap in Groenland.

Na het ontbijt maken we een hondesledetocht naar de Apusiaajik gletsjer (de kleine gletsjer) over het zee ijs. Onderweg worden er diverse fotostops gemaakt en wordt er een warm drankje geschonken. Na het bezoek aan de gletsjer nemen de hondensledeteams je mee naar een met ijsbergen gevulde baai. Afhankelijk van de weersomstandigheden word je per hondenslede naar het hotel teruggebracht.

Diner en overnachting in Hotel Kulusuk.Dag 4

Op weg naar Tasiilaq

IJsbergen drijven langs het kleurrijke dorpje Tasiilaq in Oost Groenland.Vandaag, als het weer het toelaat, reis je per helicopter naar één van de belangrijkste plaatsen in Oost Groenland, Tasiilaq. Indien het weer niet goed genoeg is zal de transfer per boot zijn. Na het inchecken in Hotel Angmagssalik verken je in de middag het bergachtige terrein rondom Tasiilaq per sneeuwscooter.

Diner en overnachting Hotel Angmagssalik.Dag 5

Oost-Groenlandse cultuur

Vandaag heb je tijd om Tasiilaq te voet te ontdekken, bezoek bijvoorbeeld het museum. Het museum in Tasiilaq is een van de meest interessante in het land. Oost-Groenland werd pas ontdekt na de komst van de Europeanen in 1884, en dus heeft de Oost-Groenlandse cultuur nog steeds sterke banden met de oorspronkelijke Inuit-cultuur. De tentoonstelling in het museum laat dit duidelijk zien.

Vanuit Tasiilaq zijn er ook hondensledetochten mogelijk, deze tours zijn echter enkel ter plaatse te boeken.Dag 6

Terug naar IJsland

Na het ontbijt reis je af naar de luchthaven. Rond 12.20 of 13:20 uur (zomer of wintertijd) vlieg je weer terug naar Reykjavík, aankomst ca. 17.10 uur lokale tijd. Je reist op eigen gelegenheid verder naar je accommodatie in Reykjavik.

Het diner op eigen gelegenheid, maar de stad heeft voldoende te bieden. Overnachting in Reykjavik.Dag 7

Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt maak je je klaar voor vertrek. Je reist per Flybus transfer naar Keflavik Airport in aansluiting op de vlucht naar Amsterdam.