Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

West Groenland Compleet

Ilulissat, gelegen in West Groenland, is met zijn ligging aan de rand van de immense, 60 km lange ijsfjord de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste publieks­trekker van Groenland. Ilulissat ligt ruim 500km boven de poolcirkel te midden van enorme ijsbergen en gletsjers en is de op één na grootste stad van Groenland, met ca. 5000 inwoners.

Dit 4-daagse pakket wordt je compleet aangeboden, alle excursies die je zou willen maken in Ilulissat zijn al inbegrepen in de prijs! Je kunt daarnaast kiezen uit 2 hotels en je verblijf zo luxe maken als je zelf wenst.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op Groenland

In de ochtend vertrek je vanuit IJsland naar Ilulissat, in de meeste gevallen zal het een late vlucht zijn. In het geval van een vroegere vlucht krijg je aan het einde van deze vlucht al goed zicht op het bijzondere Groenlandse landschap. En na al het natuurgeweld lijkt Ilulissat ‘opeens’ te verschijnen, het contrast van de gekleurde huizen tegen de met sneeuw bedekte bergen is een prachtig gezicht.

Op de luchthaven word je opgehaald en reis je per bus naar Hotel Arctic of Hotel Icefiord, waar je de komende nachten zult verblijven.Dag 2

Ontdek nederzetting Sermermiut

Vanwege de late aankomst gisteren staat deze ochtend de gids je op te wachten voor een informatiebijeenkomst.

Vandaag staat de 1e excursie op het programma. Op ca. 1,5 km ten Zuiden van Ilulissat vind je de nederzetting Sermermiut, omringd door prachtige ijsbergen. Verschillende Inuit culturen hebben hier voor meer van 4000 jaar geleefd en overblijfselen hiervan vind je vandaag de dag nog steeds terug. Vandaag krijg je meer te weten over de Inuit en hun cultuur en gebruiken, daarnaast leer je meer over flora, fauna, geologie en uiteraard het verhaal achter het altijd aanwezige ijs. Tijdens deze wandeling passeren we Kællingekløften vanwaar je een adembenemend mooi uitzicht hebt over de ijsfjord.

Groenland - AvondtourNa het diner maak je je op voor een cruise tussen de ijsbergen. De avondzon zorgt voor een prachtig kleurenspel op alle ijsbergen. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch en zorgen ervoor dat de cruise een onvergetelijke ervaring wordt.Dag 3

Dagtour naar de afkalvende Eqi gletsjer

Er zijn maar een paar plaatsen op Groenland zo mooi als de Eqi-gletsjer, die eindigt in de fjord 80 kilometer ten noorden van Ilulissat. Het is mogelijk om heel dicht bij de gletsjer te komen en te ervaren hoe enorme stukken ijs afbreken. De geluiden zijn oorverdovend en de aanblik van ijsbergen die in het water vallen is verbazingwekkend.

Dagprogramma:
09:00 uur; vertrek vanuit Ilulissat in een moderne boot met zowel binnen als buiten zitplaatsen. Thee en koffie worden onderweg geserveerd en water en bier kunnen aangeschaft worden. Na vertrek wordt er een licht ontbijt geserveerd voor de liefhebbers. De gids zal onderweg honderduit vertellen over het moois wat we tegenkomen.

11:30 uur; we naderen de gletsjer en genieten aan boord van een lunch. De boot zal voor de gletsjer blijven ‘hangen’ voor ca. 2 uur om zo een dropping mee te kunnen maken (als we geluk hebben!).

Aan het einde van de middag zal de boot dezelfde route nemen terug naar Ilulissat. Koffie/thee en cake wordt geserveerd en onderweg heb je vaak kans op het spotten van zeehonden en/of walvissen!Dag 4

Walvistour & vertrekdag

Groenland SS Vlucht Ilulissat3Laat in de middag vlieg je terug naar IJsland. Dat geeft je in de ochtend de mogelijkheid om walvissen te spotten, als je geluk hebt! Het is een fantastische ervaring om dichtbij grote dieren zoals walvissen te komen. Er zijn 15 soorten walvissen op Groenland te vinden.

Tijdens de zomermaanden komen we normaal gesproken de bultrug, de gewone dwergvinvis en de gewone vinvis tegen. De walvissen zwemmen in de hele Diskobaai tijdens de zomer. Soms komen ze dicht bij de stad, soms liggen ze tussen de ijsbergen of in het noorden bij het Crown Prince Island. De tour duurt ca. 4 uur.