Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

West Groenland Compleet

Ilulissat, gelegen in West Groenland, is met zijn ligging aan de rand van de immense, 60 km lange ijsfjord de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste publieks­trekker van Groenland. Ilulissat ligt ruim 500km boven de poolcirkel te midden van enorme ijsbergen en gletsjers en is de op één na grootste stad van Groenland, met ca. 5000 inwoners.

Dit 4-daagse pakket wordt je compleet aangeboden, alle excursies die je zou willen maken in Ilulissat zijn al inbegrepen in de prijs!

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op Groenland

Gekleurde huizen van het dorpje Ilulissat, in west Groenland, aan het water.

In de ochtend vertrek je vanuit IJsland naar Ilulissat, in de meeste gevallen zal het een late vlucht zijn. In het geval van een vroegere vlucht krijg je aan het einde van deze vlucht al goed zicht op het bijzondere Groenlandse landschap. En na al het natuurgeweld lijkt Ilulissat ‘opeens’ te verschijnen, het contrast van de gekleurde huizen tegen de met sneeuw bedekte bergen is een prachtig gezicht. Op de luchthaven word je opgehaald en reis je per bus naar Hotel Arctic, waar je de komende nachten zult verblijven. De gids staat je op te wachten in het hotel en zal je informeren over de vele mogelijkheden van deze regio.

Een prachtig landschap, tijdens de wandeling Sermermiut in west Groenland, van groen mos en ijsbergen in de verte.

Tijd voor de eerste excursie! Op ca. 1,5 km ten Zuiden van Ilulissat vind je de nederzetting Sermermiut, omringd door prachtige ijsbergen. Verschillende Inuit culturen hebben hier voor meer van 4000 jaar geleefd en overblijfselen hiervan vind je vandaag de dag nog steeds terug. Vandaag krijg je meer te weten over de Inuit en hun cultuur en gebruiken, daarnaast leer je meer over flora, fauna, geologie en uiteraard het verhaal achter het altijd aanwezige ijs. Tijdens deze wandeling passeren we Kællingekløften vanwaar je een adembenemend mooi uitzicht hebt over de ijsfjord.

’s Avonds is er een welkomsdiner in het hotel.Dag 2

Ontdek Ilulissat

Rode, houten huisjes in de baai van Ilulissat, west Groenland, met uitzicht op drijvende ijsbergen.

Je hebt alle tijd om Ilulissat op eigen gelegenheid te leren kennen. Deze stad is één van de meest bezochte plaatsen in Groenland en dat heeft de stad onder andere te danken aan zijn ligging bij de imposante ijsfjord. De ijsbergen in de baai rondom de stad kan je zien van zowel land, zee als lucht.

Deze Groenlandse plaats geeft een mix weer van authentiek Groenland en de moderne ‘wereld’, een typisch beeld zijn bijvoorbeeld de sledehonden. Voor Groenlanders is dit in de winter nog een veelgebruikt vervoersmiddel, zeker in de kleinere plaatsen.

Ilulissat is de op 3 na grootste stad van Groenland met ongeveer 4500 inwoners. Het is een plaats met een aangename mix van modern en authentiek Groenland. Neem zeker de komende dagen de tijd om deze plek goed in je op te nemen en geniet van de prachtige vergezichten en ongelofelijk frisse lucht.

Een bootje voor een enorme ijsberg tijdens een avond boottocht vanuit Ilulissat, West Groenland.Na het diner maak je je op voor een cruise tussen de ijsbergen. De avondzon zorgt voor een prachtig kleurenspel op alle ijsbergen. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch en zorgen ervoor dat de cruise een onvergetelijke ervaring wordt.Dag 3

Dagtour naar de afkalvende Eqi gletsjer

Picknick tafels in west Groenland, naast een rood huisje met uitzicht op de gletsjer.

Er zijn maar een paar plaatsen op Groenland zo mooi als de Eqi-gletsjer, die eindigt in de fjord 80 kilometer ten noorden van Ilulissat. Het is mogelijk om heel dicht bij de gletsjer te komen en te ervaren hoe enorme stukken ijs afbreken. De geluiden zijn oorverdovend en de aanblik van ijsbergen die in het water vallen is verbazingwekkend.

Boot aangemeerd bij rotsen in het prachtige landschap met ijsbergen in west Groenland.

Dagprogramma: 09:00 uur; vertrek vanuit Ilulissat in een moderne boot met zowel binnen als buiten zitplaatsen. Thee en koffie worden onderweg geserveerd en water en bier kunnen aangeschaft worden. Na vertrek wordt er een licht ontbijt geserveerd voor de liefhebbers. De gids zal onderweg honderduit vertellen over het moois wat we tegenkomen. 11:30 uur; we naderen de gletsjer en genieten aan boord van een lunch. De boot zal voor de gletsjer blijven ‘hangen’ voor ca. 2 uur om zo een dropping mee te kunnen maken (als we geluk hebben!). Aan het einde van de middag zal de boot dezelfde route nemen terug naar Ilulissat. Koffie/thee en cake wordt geserveerd en onderweg heb je vaak kans op het spotten van zeehonden en/of walvissen!

Terug in het hotel is het tijd voor het afscheidsdiner.Dag 4

Vertrekdag

Na het ontbijt heb je een transfer naar de luchthaven en vervolgens de vlucht naar Reykjavík.