Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Weekje Oost

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar IJsland enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: [email protected]  |  030-230 8010 ***

Onbekend maakt onbemind is een bekend gezegde en dat geldt voor het oosten van IJsland. Onterecht vinden wij! Dit deel van IJsland heeft de bezoeker namelijk veel te bieden, zoals prachtige natuurgebieden, volop wandelmogelijkheden en tijdens de zomermaanden veel vogels, waaronder papegaaiduikers, jan-van-genten, wulpen, grutto’s en de grote jagers.

IJsland heeft zoveel te bieden dat niet alles in één reis past. Sterker nog, wat is er nu mooier dan een regio helemaal uitpluizen?! Onze populaire ‘weekjes’ hebben een rustig tempo waarin je alle tijd hebt om de vele highlights, natuurwonderen en excursies in te plannen. De weekjes zijn daarnaast ook met elkaar te combineren!

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 56 km

Aankomst IJsland & doorvlucht

Drie toestellen van luchtvaartmaatschappij Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.

In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair en Transavia, naar jouw keuze. Na aankomst reis je per transferbus naar de kleinere luchthaven vlakbij Reykjavik voor de binnenlandse vlucht naar Egilsstadir, gelegen in het oosten van IJsland.
Na een vlucht van ca. 1 uur haal je op de luchthaven direct je huurauto op.

Je rijdt naar het Wilderness centre, een authentieke en rustige ‘schuilplaats’, gelegen aan de rand van de grootste wildernis van Noord-Europa.

Je overnacht op deze unieke plek en kunt ’s avonds genieten van een goed diner met lokale gerechten. Als je nog voldoende energie hebt, is het deze avond al de moeite waard om een wandeling in de omgeving te maken. N.B. de foto van het bed is een voorbeeld.

Deze eenvoudige maar unieke accommodatie ligt in een diepe vallei, aan het einde van de weg. Er is hier een interessante, innovatieve tentoonstellingsruimte gemaakt waar je kunt zien hoe men vroeger leefde, een absolute “must”!Dag 2
ca. 108 km

Op zoek naar mysterie en hotpots

Vanuit het Wilderness centre is het de moeite waard de Kárahnjúkar Dam te bezoeken. Weg nr. 910 zigzagt omhoog over een steile berghelling om vervolgens te verdwijnen over een hoge bergrug en naar de hooglanden. Aan het einde van deze weg ligt de dam. De naam van de centrale is afgeleid van het gebergte in deze omgeving.

Als je in het bezit bent van een 4×4 auto is het zeer de moeite waard door te rijden naar de kloven van Hafrahvammagljúfur en Dimmugljúfur. De weg naar de kloven kan in slechte conditie zijn, zeker het laatste stukje naar de parkeerplaats toe.

De route naar de dam heeft je langs je overnachtingslocatie van de komende twee nachten geleid. Gelegen in dit hooglandengebied ben je bijna een beetje alleen op de wereld. Zij het niet dat je hier een grote kans maakt op het spotten van rendieren.

Je verblijft 2 nachten in Laugarfell, deze locatie is voorzien van twee natuurlijke hotpots waarin het heerlijk ontspannen is.Dag 3
ca. 8 km

Waterfall trail

We raden je aan, na een stevig ontbijt, je wandelschoenen aan te trekken en de Waterfall trail te lopen. In deze omgeving bevinden zich vele watervallen. De wandelroute van ca. 8 km die is uitgezet begint en eindigt bij Laugarfell.

Mocht je tijd over hebben, kun je vandaag ook uitstapjes naar de Dam en de kloven maken die beschreven staan bij dag 2.Dag 4
ca. 128 km

Op weg naar je vakantiewoning

Vanuit Laugarfell rijd je naar de waterval Hengifoss. Hoewel het een behoorlijke klim is om bij de waterval te komen, is dit zeer zeker de moeite waard!

Als je vanmiddag tijd over hebt raden we je aan Seydisfjördur te bezoeken. Dit stadje huist de aankomsthaven van de ferry uit Denemarken en de Færøer.
Je vindt er nog veel kleurrijke houten huizen en een prachtig lichtblauw kerkje. In de direct omgeving zijn veel watervallen te bewonderen.

Vanuit Seydisfjördur is het prachtige natuurgebied Skálanes te bezoeken, wat een wandelgebied bij uitstek is.

Je eindbestemming van vandaag is een huisje in de omgeving van Egilsstadir waar je de komende 3 nachten zult verblijven. We raden je aan in Egilsstadir boodschappen te doen.

Leuk om deze dag te doen:
Entree Vök Baths


Dag 5
ca. 215 km

‘Rondje’ Oostfjorden

Deze regio van IJsland is op zijn minst interessant te noemen. Er zijn vele fjorden en bijzondere kleine plaatsjes te bezoeken. Neem vandaag eens de tijd voor een ‘rondje Oostfjorden’.

Eskifjördur ligt aan de gelijknamige fjord en heeft een interessant visserijmuseum. Je kunt hier een boot huren en zelf op kabeljauw vissen. Even buiten het stadje kun je een inmiddels gesloten mijn, waar het mineraal dubbelspaat gedolven werd, bezoeken. Er zijn diverse wandelroutes in de omgeving uitgezet.

Fáskrúdsfjördur is een vissersdorpje, dat door de Fransen in de 19e eeuw als uitvalsbasis werd gebruikt, wanneer men in het fjordengebied viste. Men had hier hun eigen ziekenhuis, kapel en kerkhof.

In het plaatsje Stödvarfjördur staat het stenenmuseum van Petra, een particuliere stenen- en mineralencollectie, opgebouwd door een opmerkelijke vrouw.

Breiddalsvík (baai van de brede dalen) heeft de hoogste bergen in dit deel van IJsland. In deze regio bevinden zich diverse vislodges, waar men op wilde zalm kan vissen.Dag 6
ca. 70 km

Wandelingen & papegaaiduikers

Ten noordoosten van Egilsstadir ligt Borgarfjördur Eystri, ook wel bekend als Bakkagerdi. Bekend om z’n elvenburcht (IJslanders geloven heilig in het bestaan van elfen) en kwarts-gesteente. Hier vind je in het haventje de vogelrots Hafnarhólmi, waar veel papegaaiduikers te zien zijn. Dit is een populair wandelgebied, met als populairste wandeling de 4-daagse wandeling Viknaslódir naar Seydisfjördur, waarvan je ook deelwandelingen kunt lopen.

Vanuit Borgarfjördur Eystri neem je weg 925 (gravel) de bergen in en zijn er diverse mogelijkheden om wat kortere wandelingen naar soms oogverblindende plekken te maken. Een ander prachtig gebied is Husey, waar een mooie wandelroute is uitgezet, niet ver van het hostel.Dag 7

Binnenlandse vlucht naar hoofdstad Reykjavik

Je levert vandaag de auto weer in op de luchthaven in Egilsstadir, waarna je naar Reykjavik vliegt voor de laatste overnachting van deze reis. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en vertrekt vaak ’s ochtends op tijd (ca. 09:00 uur).

In gezellig Reykjavik is genoeg te beleven, voor de liefhebbers zijn er vele winkeltjes, voornamelijk gelegen aan de hoofdstraat: Laugavegur. Maar shoppen is niet het enige, een bezoek aan de Hallgrimskerk, Perlan of Harpa behoort ook tot de mogelijkheden. De stad is daarnaast goed voorzien wat horeca betreft, bij mooi weer leeft de stad buiten en worden er op elke hoek terrassen gevormd voor een hapje en een drankje. Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, de stad Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.

Je overnacht in een hotel/guesthouse in of nabij het centrum.Dag 8
ca. 50 km

Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Per transferbus word je naar Keflavík Airport gebracht, op tijd voor de aansluitende vlucht.