Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Weekje Oost Groenland

Maak kennis met Oost-Groenland tijdens deze 8-daagse Ontdek Oost Groenland reis, waarbij je een verblijf in de nederzetting Kulusuk (ca. 300 inwoners) combineert met een verblijf in het prachtige, tussen hoge bergen gelegen plaatsje Tasiilaq, dat met ruim 1800 inwoners de grootste woongemeenschap van Oost-Groenland is.

Van Reykjavík, IJsland  vlieg je in 2 uur naar Kulusuk, de aanvlieghaven voor reizen naar Oost-Groenland. In Kulusuk verblijf je 2 nachten (zaterdag en zondag) in Hotel Kulusuk en in Tasiilaq 5 nachten in Hotel Angmassalik. Vanuit Kulusuk is het vervoer naar Tasiilaq per helicopter, wat een belevenis op zich is. Het uiterst comfortabele Hotel Angmassalik ligt tegen een bergwand en biedt een fantastisch uitzicht over het kleurrijke dorp, de kerk en de vaak met ijsbergen gevulde baai en de spitse bergen op de achtergrond.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op Groenland

Boottocht KulusukNa een ca. 2 uur durende vlucht vanaf Reykjavik, word je op de luchthaven van Kulusuk opgehaald en naar Hotel Kulusuk gebracht. Verblijf is op basis van volpension. Bij de receptie van het hotel kun je facultatieve excursies boeken.

Op dag 3 vlieg je per helikopter naar Tasiilaq. Bij aankomst word je per shuttle-bus naar je accommodatie gebracht. Ook hier is het verblijf op basis van volpension. Hier heb je tot aan de vertrekdag de gelegenheid voor het maken van facultatieve excursies en wandelingen. In Tasiilaq verblijf je 5 nachten en in Kulusuk 2 nachten.Dag 2-7

Dagen ter vrije besteding

De komende dagen zijn ter vrije besteding voor het maken van excursie(s). Alle tours kunnen ter plaatse geboekt worden. De gids bekijkt samen de mogelijkheden tot inplannen, rekening houdend met het weer. We noemen enkele voorbeelden zodat je alvast in de stemming kunt komen!

In Kulusuk is het mogelijk een ‘Mountain Drive Tour’ te boeken. Per auto rijden we naar een vorig militair radarstation van de VS. Vanaf hier hebben we uitzicht op de majestueuze bergen langs de kust tot aan de oceaan, met ijsschotsen en ijsbergen in de verte. Een prachtige kans om een panoramisch uitzicht te hebben op het prachtige landschap. De prijs is ca. € 58 per persoon.

Tijdens de ca. 1 tot 1,5 uur durende tour naar de Apusiaajik gletsjer varen we vanuit Kulusuk langs een fascinerende verscheidenheid van ijsschotsen en ijsbergen. We kunnen, weersafhankelijk, vrij dicht bij deze gletsjer komen. De naam Apusiaajik betekent ‘kleine’ gletsjer. De kosten zijn ca. € 65 per persoon.

Een populaire tour vanuit Tasiilaq is een wandeling naar de bloemenvallei. Deze zwerftocht brengt bezoekers uit Ammassalik “stad” naar een weelderige vallei waar je de arctische zomerflora en -landschap ziet. We volgen een ruig pad (in de vroege zomer met sneeuwzakken) maar de wandeling is niet moeilijk. In een rustig tempo hebben we tijd om de kleine maar mooie bloemen te onderzoeken waarvan er een verrassende variëteit is. De kosten zijn ca. € 25 per persoon.

Een andere aanrader vanuit Tasiilaq is een tour naar de nederzetting Ikateq. We varen zuidwaarts en komen aan bij de ingang van de uitgestrekte, vaak met ijs gevulde Sermilik-fjord en een typisch Groenlands dorp. Overblijfselen van eerdere eenvoudige stenen en turfhuizen staan naast de kleurrijke kleine houten woning en een kleine, charmante kerk, die tevens het schoolgebouw is. Tijdens de boottocht van en naar Ikateq is de kans op het spotten van walvissen groot!

Zowel in Kulusuk als in Tasiilaq is het mogelijk verschillende boottochten in te plannen. Afhankelijk van het weer en je eigen wensen is er genoeg mogelijk. Een 2 uur durende boottocht zal ca. € 65 per persoon kosten.Dag 8

Vertrekdag

Aan alles komt een einde, je bezoek aan Oost Groenland zit erop. Na het ontbijt reis je per transfer naar de luchthaven in aansluiting op je vlucht naar Reykjavík.