Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Wandelreis Faroer

Wandelliefhebbers zijn aan het goede adres op de prachtige eilandengroep Færøer. Deze eilanden hebben een uniek karakter en een rijke geschiedenis die je overal nog terug kunt vinden. Deze reis geeft je alle vrijheid enkele eilanden te ontdekken met je huurauto, en met behulp van de uitgebreide wandelgids die je zult ontvangen plan je de mooiste wandelingen in tijdens jouw reis.

Optioneel is een dagexcursie naar het bijzondere vogeleiland Mykines, waar je op zoek gaat naar papegaaiduikers, Jan van Genten en stormvogeltjes.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst op de Færøer

Je vliegt vanuit Kopenhagen naar de Færøer. Na aankomst haal je direct de huurauto op en reis je door naar Hotel Vagar op het gelijknamige eiland.  We raden je aan deze dag de wandeling over de berg naar het afgelegen dorpje Gásadalur te maken.

Tot in 2004 de tunnel naar het dorpje Gásadalur werd geopend was de enige mogelijkheid om er te komen via het met stenenstapels gemarkeerde pad over de berg. Het pad begint bij het dorpje Bøur met een klim waarbij je langs de rand van de berg loopt, hierdoor heb je bij goed weer schitterend uitzicht over Sørvágsfjørður, Tindhólmur, Gáshólmur and Mykines.

De muladalur waterval valt vanaf het plateau van Gasadalur met de berg op de achtergron in de diepgelegen oceaan.Onderweg kom je langs de Líksteinurin (Lijksteen), de bron Vígdá en Risasporið, de voetafdruk van de reus die naar Mykines is gesprongen. Het laatste deel van de route is weer vrij steil bergafwaarts, waarbij je het dorp Gásadalur en de waterval al mooi ziet liggen. Na een bezoek aan het dorpje kun je teruglopen via de zelfde route, totaal is het ca. 7-10 km lopen.

Verblijf (2 nachten) in Hotel Vagar.Dag 2

Tip: bezoek vogelrijk Mykines

We raden je aan vandaag een bezoek te brengen aan vogeleiland Mykines. Dit eiland staat bekend om de papegaaiduikers en Jan-van-Genten. De laatste soort komen vooral voor op Mykineshólmur, een eilandje voor de westkust van Mykines, wat met het hoofdeiland verbonden is via een smalle voetgangersbrug.

Dit eiland is ideaal voor een goede wandeling, tegenwoordig mag dit echter niet meer alleen. We raden je daarom aan een wandeling met een gids vooraf bij te boeken. De wandeling verlaat het dorpje en al snel kom je in Lambi, een gebied met duizenden grotten waar de papegaaiduikers in nestelen.

Hierna steek je  via de 35 meter hoge hangbrug over naar Mykineshólmur. Terwijl je richting de vuurtoren op het meest westelijke puntje van de Færøer loopt kun je genieten van het mooie uitzicht op de andere eilanden en de vele vogels. Op dit eiland vind je Jan van Genten, Papegaaiduikers, Drieteenmeeuwen en nog veel meer. Vanaf de vuurtoren kan je via de zelfde weg, of een lager gelegen pad terug naar de brug.

Mocht je Mykines niet willen bezoeken, dan zijn er uiteraard andere wandelmogelijkheden op het eiland Vagar.

Leuk om deze dag te doen:
EXCF8 Dagtour Mykines


Dag 3

Zuidelijkste eiland Suduroy

Vandaag reis je naar het Zuidelijkste eiland van deze eilandengroep. De ferry naar Suduroy vertrekt vanaf Tórshavn, na aankomst check je in bij Hotel Tvøroyri.

We raden je de wandeling naar Hvannhagi aan, tijdens deze wandeling heb je prachtig uitzicht op eilanden Lítla Dímun en Stóra Dímun. Hvannhagi zelf is een mooie vallei met een idyllisch meertje, veel groen en oude steenlawines, puinkegels en andere geologisch interessante formaties. De wandeling begint in Tvøroyri, waar je geleidelijk aan omhoog klimt, na zo’n 20 minuten redelijk vlak terrein daal je af naar de vallei. Na deze vallei uitgebreid verkend te hebben kun je via de zelfde weg terug of via de Frostgjógv kloof aan de zuidkant van de vallei.

Suduroy is het meest zuidelijke eiland van de archipel. De ferryoversteek vanuit Tórshavn naar Drelsnes duurt ongeveer 2 uur. Suduroy is uitermate geschikt voor een wat langer verblijf, waarbij excursies gemaakt kunnen worden afgewisseld met wandelingen. De belangrijkste plaats is Tvøroyri, waar een zeer ondernemend VVV kantoor is gevestigd. Op dit eiland bevinden zich o.a. prachtige basaltformaties en steile kliffen, terwijl het midden van het eiland tamelijk vlak is.

Verblijf (2 nachten) in Hotel Tvøroyri.Dag 4

Vrije dag op Suduroy

Vandaag raden we je aan Suduroy te ontdekken. Op het eiland vind je veel uitgestippelde wandelroutes, zo is er een route van noord naar zuid (42) km die je in zijn geheel of gedeeltelijk kunt lopen. Een bezoek aan het idyllisch gelegen plaatsje Sumba is ook een ‘must’, vanuit waar je via Blæing naar de vuurtoren van Akraberg kunt lopen.

 

Tijdens de wandeling van Øravík naar Vagúr zie je ontzettend veel van het eiland. Je kunt ervoor kiezen dezelfde weg terug te lopen, of per bus naar Tvøroyri af te reizen. Deze wandeling is onderdeel van de 42km lange noord-zuid wandelroute over het hele eiland, dus het is zeker mogelijk om de wandeling zo lang te maken als je zelf wilt.

Er worden lokaal diverse excursies aangeboden, waaronder een aantal pittige wandeltochten, een sightseeing tour per helikopter en diverse boottochten.Dag 5

’s Werelds kleinste hoofdstad

faeroer - torshavnJe reist terug naar Tórshavn, ’s werelds kleinste hoofdstad. Het is een aanrader dit kleine stadje te voet te verkennen. Er zijn verschillende mogelijkheden, van boottochten tot winkelen en een aanrader is wandelen door het oudste gedeelte van de stad, Reyni og Tinganes.

Je wandelt via het kleine haventje met de kleurrijke pandjes naar het schiereiland Tinganes, het historisch centrum van Tórshavn, met de nauwe straatjes, de rode pakhuizen en de kleine zwarte huisjes met de grasdaken. Tórshavn heeft bovendien diverse interessante musea die je kunt bezoeken.

Verblijf (3 nachten) in Tórshavn.Dag 6

Bezoek Nólsoy, het eiland van ‘Ro-Ove’

Vandaag kan je per ferry naar eiland Nolsoy varen, hier bevindt zich de grootste stormvogelkolonie ter wereld. Met de veerboot ben je er binnen 20 minuten en op dit kleine eiland leven de inwoners op traditionele Faroese wijze.

Een aan te raden wandeling is die naar de vuurtoren in Bordan, ‘de vuurtoren aan het einde van de wereld’. Tijdens deze wandeling van ca. 15 km steek je het eiland over, een groot deel van de route loopt hoog over het eiland waardoor je mooi uitkijkt over de omgeving. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op Tórshavn en de omliggende eilanden. Naast de vuurtoren vindt je in Bordan ook de voormalige woningen van 3 gezinnen die hier ooit woonden. Maar een bezoek aan Maggie’s café mag ook niet ontbreken!Dag 7

Bezoek aan Kirkjubøur

Vanuit Tórshavn kan je wandelen naar Kirkjubøur (uitgesproken Tjitjubur), een cultureel centrum op de Færøer met historische gebouwen die dateren uit het jaar 1100. Bezoek het oudste houten huis Roykstovan, gebouwd in het jaar 900, de oudste kerk op deze eilandengroep uit het jaar 1111 en de ruïnes van St. Petursburg.

De wandeling begint in de buitenwijken van Tórshavn waar je het pad omhoog volgt. Onderweg kom je langs twee meertjes en Reynsmúlalág, een stenen spreekplatform waar menig historische bijeenkomst is gehouden. Tijdens de tweede helft van de wandeling heb je bij goed weer een mooi uitzicht over de zuidelijke eilanden terwijl je langzaam afdaalt naar Kirkjubøur. Na een bezoek aan de historische gebouwen kun je terug lopen via dezelfde route of de bus nemen richting Tórshavn.Dag 8

Vertrekdag

Er is een einde gekomen aan deze mooie reis. Voordat je de huurauto weer inlevert op de luchthaven raden we je aan nog één stop te maken. De makkelijke wandeling langs de oevers van het grootste meer van de Færøer is zeker de moeite waard. Onderweg kom je bij de Bøsdalafossur waterval, waar het water uit het meer de oceaan in valt. Klim hier omhoog en geniet van de mooie kliffen voordat je via een hoger gelegen pad terugloopt naar het dorp Miðvágur.

Je vliegt vandaag terug naar Kopenhagen.