Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Volcano Contrasts Rijtour

De paardrijtour Volcano Contrasts is een korte kennismakings paardrijtour in Zuid-IJsland, waarbij je kunt kiezen tussen verblijf in hotel- of guesthouse accommodatie. Er worden 2 dagtours gemaakt vanuit Hveragerdi, waarvan één naar het Hengill gebergte, waar zich ook warme bronnen bevinden en de andere langs de rivier de Ölfus. Geschikt voor iedereen, zowel beginners als geoefende ruiters met een goede lichamelijke conditie.

Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.

Korte tourbeschrijving:
3 dagen en 2 nachten
Totale rijafstand: 37 km

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Een kudde paarden en ruiters maakt een tocht door het IJslandse landschap.

De gids wacht de deelnemers tussen 17:30 en 18:00 uur op bij de BSI busterminal in Reykjavik. Vanuit dit busstation reizen we gezamenlijk naar de omgeving van Hveragerdi. Hier overnacht je, afhankelijk van je keuze, in een hotel of een guesthouse. De eerste avond zullen we gezamenlijk dineren in het hotel terwijl het programma voor de komende dagen doorgenomen wordt.Dag 2
ca. 20 km

Dagtour ‘Below the Mountains’

Tijdens deze rijtour maak je kennis met het prachtige landschap tussen de bergen en Atlantische oceaan in Zuid-IJsland. De route voert langs de rivier Ölfusá naar een eiland in de rivier delta. Onderweg geniet je van prachtig uitzicht over de rivierdelta en bij helder weer op de bekende vulkanen Hekla en Eyjafjallajökull. Daarna rijden we via een oud Viking pad langs de berg Reykjafjall, waar ’s zomers zowel paarden als schapen grazen. Weer terug op de manage kun je genieten van koffie/thee en huisgebakken cake.

Rijafstand: 20 km, 5-6 uur.

We sluiten de dag af met een diner en overnachting.Dag 3
ca. 17 km

Dagtour ‘The Hot Springs’

Vandaag maken we een dagrit door de magnifieke IJslandse natuur en zullen door het bijzondere lavalandschap van de vulkaan Hengill rijden. In de vallei Reykjadalur rijden we tussen verschillende hete bronnen door, en komen we langs de waterval Djúpagilsfoss.
Neem je badspullen mee, want onderweg is er een mogelijkheid tot baden in een natuurlijke warmwaterbeek. Ook vandaag staat er koffie/thee en huisgebakken cake voor je klaar bij terugkomst op de manege.

Rijafstand: 17 km, 5-6 uur.

Aan het einde van de dag staat de bus klaar voor de transfer naar Reykjavik, waar je rond 17.30 uur op het BSI busstation zult arriveren.