Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Vakantiewoning Zuid-IJsland

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar IJsland enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: [email protected]  |  030-230 8010 ***

Een autoreis met verblijf in een vakantiewoning in Zuid-IJsland waarbij de vlucht, een compleet ingerichte vakantiewoning met hotpot (verwarmde buitenjacuzzi) en autohuur naar keuze zijn inbegrepen. Vanuit de comfortabele vakantiewoning heb je de mogelijkheid de mooiste plekjes van Zuid-IJsland te ontdekken. Zo kun je een bezoek brengen aan het geisergebied met de actieve bron Strokkur en de waterval Gullfoss. Ook kun je het gebied rond de rivier Thjórsá met de vikingboerderij Stöng gaan verkennen. Ten slotte mag een uitstapje naar de hoofdstad Reykjavik niet ontbreken. Vanwege de vroege terugvlucht is de laatste overnachting gepland vlakbij de luchthaven.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 100 km

Welkom op IJsland

Het groene noorderlicht weerspiegelt in het meer.

In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair en Transavia, naar jouw keuze. Bekijk hier de vluchttijden en opties. Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar de vakantiewoning in Zuid-IJsland, waar je de komende 3 nachten verblijft.

Je verblijft een beetje ‘in the middle of nowhere’, in ieder geval weg van de stadslichten. Je maakt in de wintermaanden dus optimaal kans op het spotten van het noorderlicht, als je gelukt hebt…Dag 2

Ontdek de Golden Circle

Gele verkeersborden geven de routes naar Selfoss, Thingvellir en reykjavik aan.Vandaag staan de misschien wel, bekendste highlights van IJsland op het programma.
De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder zijn. Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht.

Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Je kunt hier tevens prachtig wandelen en snorkelen of duiken in het heldere water.

Reizigers worden nat van het stuifwater van de geiser Strokkur in het Golde Circle gebied in IJsland.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Als laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt. Het is algemeen bekend dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ookReizigers volgen het pad langs de indrukwekkende Gullfoss waterval hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

Als je nog tijd over hebt zijn Vikingboerderij Stöng en het práchtige natuurgebied Gjaín een absolute aanrader! De wegen hier naartoe kunnen in slechte staat zijn, waardoor ze niet begaanbaar zijn voor alle voertuigen.

Leuk om deze dag te doen:
EXC46 Silfra snorkeltour
EXC27 Sneeuwscooter West


Dag 3

Tips: ga dit zien langs de zuidkust

Er is zoveel te zien en te doen langs de zuidkust van IJsland dat je je nooit hoeft te vervelen. Een aanrader, zowel als je met of als je zonder kinderen reist, is het Lava Centre! Op 1 juni 2017 is in Hvolsvöllur een interactieve en educatieve tentoonstelling geopend. Vol met hightech snufjes over vulkanische activiteit, aardbevingen en de kracht van moeder natuur die IJsland als eiland gedurende miljoenen jaren creëerde.

De natuurlijke hotspring Secret Lagoon ligt in het plaatsje Fludir in de omgeving van het Golden Circle gebied. De temperatuur van het water is 38 tot 40 graden Celsius gedurende het hele jaar waardoor het zowel ’s zomers als ’s winters te bezoeken is.

Rood en blauw gekleurde heuvel in Landmannalaugar, de hooglanden van IJsland, met een helder blauwe lucht.

Vanaf half juni tot midden september vertrekt er dagelijks een bus vanuit Hella naar Landmannalaugar, een dal omringd door ryolietbergen met prachtige rode, bruine, grijsgroene en gele kleuren. Deze excursie is niet begeleid.

Of kies voor een ander binnenlandengebied. Vanaf de vroege zomer tot half september vertrekt er dagelijks een bus vanuit Hvolsvöllur naar de vallei Thórsmörk, een wandelgebied dat prachtig verscholen ligt tussen 3 gletsjers. Deze excursie is niet begeleid.

Een prachtige zwart-wit foto van een wit IJslands paard in Oost-IJsland.

Overal in IJsland zie je de trotse ‘IJslander’, hét paardenras op dit eiland. Tijdens een korte rit, ideaal voor de ruiters zonder veel ervaring, leer je de kwaliteiten kennen van het ras ‘de IJslander’. Tijdens de rit rondom de prachtige omgeving van de boerderij haal je je hart op! Deze excursie is geschikt voor de niet ervaren ruiter, maar ook voor ervaren ruiters zijn er veel mogelijkheden!

Leuk om deze dag te doen:
OV Lava Centre
EXC6 Secret Lagoon
EXC17 Bus Landmannalaugar
EXC16 Busvervoer Thórsmörk
EXC39 Midwinter Warmth rijtour
EXC38 Countryside charm
EXC11 Lavatunnel tour


Dag 4

Ontdek vulkanisch Reykjanes

Een auto op een gravelweg in IJsland met op de achtergrond de Reykjanes vuurtoren in de wolken.Er is in Zuid-IJsland zoveel te zien, dat het schiereiland Reykjanes vaak onterecht overgeslagen wordt. Dit vulkanische schiereiland is de thuisbasis van de internationale luchthaven. Wanneer je vanuit Keflavík Airport begint te rijden heb je het gevoel dat je over een maanlandschap rijdt, zo surrealistisch is de omgeving. Tijd dus om dat van dichterbij te bekijken.

Bezoekers bewonderen de kleurrijke, borrelende en pruttelende modderpotjes in het geothermisch gebied bij Krysuvik op Reykjanes, IJsland.Het schiereiland Reykjanes kenmerkt zich door imponerende lavalandschappen. Bezienswaardigheden zijn het even buiten Grindavík gelegen geothermische gebied Krýsuvík, met sterk ruikende zwavelbronnen en borrelende modderpoelen evenals het, bij de vuurtoren van Reykjanes gelegen geothermisch gebied Gunnuhver. Dit gebied is vernoemd naar de heks Gunna, de IJslanders zeggen dat haar geest de aarde nooit verlaten heeft na een onopgeloste ruzie met de sheriff voor haar dood.

Als je doorrijdt vind je de Blue Lagoon, waar het heerlijk badderen is in het warme mineraalrijke water. De populaire baden liggen vlakbij de luchthaven, wat iedere bezoeker van IJsland de kans geeft dit fenomeen te bewonderen. Hoewel er inmiddels vele andere warmwaterbaden zijn op IJsland, blijft de Blue Lagoon één van de spectaculairste!

Tot slot kun je op Reykjanes ook de “Brug der Continenten” bezoeken, op de grenslijn van de Amerikaanse plaat in het westen en de Euraziatische plaat in het oosten.

Je verblijft 1 nacht in de regio Keflavík.

Leuk om deze dag te doen:
EXC1 Entree Blue Lagoon


Dag 5

Vertrekdag

Een close up van een vliegtuig van Icelandair.

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar Keflavík Airport, op tijd voor de aansluitende vlucht. Vóór vertrek lever je de huurauto in op de luchthaven.