Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Unieke Oost Groenland Trek

Op deze geweldige trektocht geniet je van de bezienswaardigheden van het adembenemende landschap van Oost Groenland. Je ontdekt de magnifiek mooie natuur vanuit de valleien én de hoogte tijdens beklimmingen van kleine bergtoppen. Tijdens deze tour is een bezoek aan de de populaire Karale fjord inbegrepen, wat het een unieke tour maakt, want vaak gaan ze ‘de andere kant op’! Daarnaast ontbreekt ook de afgelegen maar fantastische Tasiilaq fjord niet in het programma.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op Groenland

In slechts 2 uurtjes vlieg je vandaag van Reykjavik naar Oost Groenland. Je arriveert haast op dezelfde tijd als je vertrekt gezien het tijdsverschil van 2 uur en komt aan in Kap Dan, ofwel Kulusuk, de “hoofdstad” van het gelijknamige eiland. Kulusuk is eigenlijk een klein dorp dat zich vastklampt aan de rotsachtige kust en de Inuit gebruiken en leefstijl is hier duidelijk zichtbaar. De baai is bezaaid met ijsbergen waardoor je je direct in een compleet andere wereld waant.

Na aankomst verkennen we het dorp en zijn omgeving. In de avond checken we onze uitrusting zodat we klaar zijn voor ons wandelavontuur. We overnachten in een hostel in het dorp.

Totale wandel afstand: 140 kilometer
Hoogteverschil: 0 – 850 meter
Maximale beklimming: 1000 meterDag 2

Serene kampeerlocatie

In de ochtend worden we opgehaald door de boot die ons naar het kampeerterrein brengt in de Karale Fjord. Het is ongeveer 2 uur varen naar één van de mooiste en meest serene kampeerlocaties ter wereld, omringd door scherpe pieken en zicht op de dramatische Knud Rasmussen gletsjer. Op deze prachtige plek wordt ons kamp opgeslagen voor de komenden 2 nachten.

Zodra de tenten zijn opgezet warmen we ons alvast op voor wat er de komende dagen te wachten staat. We beklimmen een (niet zo’n enorm hoge) piek vlakbij de tenten en hoewel de hoogte meevalt is het uitzicht adembenemend mooi. Met zicht op de fjord besef je je pas hoe nietig we zijn midden in die grootse natuur.

Wandeltijd: 4 uurDag 3

Prachtige wandeldag bij Karale gletsjer

Hoewel de stilte goed vertegenwoordigd wordt in Oost Groenland is de kans groot dat je wakker wordt van een geluid als donder. We hebben maar liefst 3 gletsjers om ons heen waar ijsbergen van af kunnen kalven. Het is geen onprettig geluid om bij wakker te worden en geeft je misschien wel een bak energie voor het programma van vandaag.

De eerste wandeling van vandaag is minder gefocust op klimmen maar meer op de onmetelijkheid van de gletsjer. We wandelen de fjord in richting de ijsmuur van de Karale gletsjer die maar liefst 4 tot 5 kilometer breed is. Karale is de grootste gletsjer in de regio en een afkalving van enorme ijsbergen zijn regelmatig te zien en te horen.

Terwijl we de kust volgen moeten we een smalle rivier doorkruisen, als iemand een flesje whiskey bij zich heeft is dit dé uitgelezen plek voor een ‘on the rocks’ met ijs van meer van 600 jaar oud! Als het je lukt, neem gerust wat ijs mee voor in je drankje vanavond. Aan het einde van de wandeling keren we terug naar ons prachtig gelegen kamp.

Wandeltijd: 6-7 uurDag 4

Kleurrijke rotsformaties

We verlaten vandaag de Karale fjord, maar niet getreurd, ons volgende kamp is niet minder waanzinnig. We wandelen langs de kust en steken uiteindelijk de pas van Nunartivaq berg over. Onderweg passeren we kleurrijke rotsformaties en uiteraard, prachtige vergezichten. We komen uiteindelijk uit bij een vallei die we afdalen, de vallei ligt vol met oude keien en stenen én niet ver van het strand… We zetten hier ons kamp op voor vannacht.

Wandeltijd: 6-7 uurDag 5

Wandelen naar militair vliegveld

Tip van ons: voordat je kampgenoten wakker worden heb je de zee volledig voor jezelf. Wat denk je van een verfrissende duik? Je kunt de kick goed gebruiken aangezien vandaag één van de pittigste dagen gaat worden. We volgen de hellingen van de bergen die afdalen in de zee, richting het zuidwesten. We lopen de Ikateq-straat in, een nauwe doorgang tussen het vasteland en het Qianarteq-eiland. We komen uiteindelijk aan in een vallei met een oud, verlaten militair vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. Deze plaats is een fontein van curiosa. We zetten ons kamp hier op voor de nacht.

Wandeltijd: 6-7 uurDag 6

Magische Tunup Kua vallei

Nadat we allemaal een schat uit de Tweede Wereldoorlog hebben gevonden, gaan we door de Ikateq-straat naar de Tunu-fjord. Hoewel vandaag niet zo uitdagend is als gisteren, zullen we nog steeds wat in actie moeten komen. In Tunu moeten we een grote gletsjerrivier doorwaden die in vele takken naar de zee stroomt. Heel verfrissend! We gaan verder naar Tunup Kua vallei, tussen hoge en steile granieten bergen. Er is iets speciaals aan de energie hier, en we zullen ons kamp opslaan op deze magische plek voor de avond.

Wandeltijd: 6-7 uurDag 7

Gletsjerwandeling & Tasiilaq Fjord

Vandaag zal de eerste keer tijdens deze reis zijn dat we de kust even achter ons laten. We wandelen de Tunup Kua vallei in door een bergpas te beklimmen om uiteindelijk in de extreem smalle en diepe Tasiilaq fjord te komen. Deze fantastische vallei is omringd door granieten pieken tot wel 1500 meter hoogte aan beide kanten. We sluiten het avontuur van vandaag af met het bewandelen van de gletsjertong.

Wandeltijd: 6-7 uurDag 8

Diepste punt van de Tasiilaq fjord

Terwijl we de kust weer volgen wandelen we naar het noorden, naar het diepste punt van de Tasiilaq fjord. Onderweg passeren we enkele kleinere stroompjes en rivieren wat kinderspel is vergeleken met de rivier die we hebben moeten doorwaden op dag 6 in Tunu. We zetten ons kamp op dichtbij de rivier die afkomstig is uit de vallei achter de Tasiilaq fjord genaamd Tasiilap kua.

Dit zal onze laatste nacht kamperen worden dus geniet nog maar volop van deze back to basic lifestyle en natuurlijk voornamelijk van het uitzicht op deze prachtige fjord.

Wandeltijd: 5 uurDag 9

Knus overnachten in Tasiilaq berghut

Het is tijd om uit de vallei te klimmen. We pakken onze tassen in en vertrekken richting Tasiilaq berghut met onze slaapzakken en voldoende eten voor de komende twee dagen. De hut ligt op ca. 700 meter hoogte in een bergketen die over de 2000 meter komt. De dag start rustig, maar er staat een steile helling ons op te wachten waarbij de over moraine moeten wandelen voordat we de hut in zicht krijgen. Vanavond maken we het ons comfortabel in de knusse berghut…

Wandeltijd: 5 uurDag 10

Berglandschap

Het doel voor vandaag is om een plek te vinden waar we in alle rust kunnen genieten van het fantastische berglandschap om ons heen. We gaan de hut uit om een top te beklimmen die boven de hut uitsteekt. Na van zoveel schoonheid en pracht te hebben genoten op de top, gaan we terug naar onze gezellige berghut voor de avond.

Wandeltijd: 6 uurDag 11

Terug naar Kulusuk

Tijdens deze laatste wandeldag beklimmen we de Tasiilaq fjord weer via dezelfde weg als we gekomen zijn. Eenmaal bij de kust wacht de kapitein ons op en brengt ons naar Kulusuk waar we de laatste nacht in het hostel verblijven.

Wandeltijd: 4 uurDag 12

Rondleiding Kulusuk musem

Voordat we Groenland vaarwel zeggen is het tijd om een beetje cultuur en geschiedenis te snuiven. Tijdens een gegidste tour door het Kulusuk museum, wat gerund wordt door een lokale familie, leren we meer over deze kleine en charmante plek en zijn oorspronkelijke (en nog altijd aanwezige) inwoners en hun cultuur, de Inuit. Daarna is het tijd om gedag te zeggen en vliegen we terug naar Reykjavik. Het verblijf in Reykjavik is niet inbegrepen maar, net als de vlucht naar Nederland, gemakkelijk bij te boeken. Vraag ons team gerust om een totaalofferte.