Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Trekking Oost Groenland

Dompel je onder in één van de meest buitengewone landschappen die je ooit zal zien. Kamperen met zicht op spectaculaire bergen of de beroemde ijsfjord. Je wandelt door onaangetaste wildernis en bezoekt het kleine en zeer kleurrijke jagersdorp Tiniteqilaaq. Deze tocht is niet per definitie uitdagend en turbulent, maar eerder vredig en stil, je zult volledig onder de indruk zijn van de massieve ijsvelden en de Groenlandse ijskap.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Reis naar Oost Groenland

De reis begint met een korte vlucht vanuit Reykjavik airport naar de luchthaven van Kulusuk, een klein dorpje gelegen aan de rotsachtige kust van Oost Groenland. De baai bij het dorp is bezaaid met ijsbergen die in groot contrast staan met de grootse bergachtige pieken achter ze. Na aankomst maken we alvast kennis met het dorp en de omgeving ervan. Laat in de middag reizen we per speedboot naar de Qinertivaq fjord door met ijsbergen bezaaid water. We bouwen ons kamp op aan de voet van de fjord in een prachtig gebied, omgeven door 1600 meter hoge granieten bergen.

Wandeltijd: 1 uur
Vaartijd: 1,5 uurDag 2

Adembenemende wandeling

Na het ontbijt beginnen we de wandeling richting de Sun Gate Mountain bij het forellenmeer. Onderweg kunnen we de reflectie van de hoge bergen in het meer bewonderen terwijl we doorwandelen naar de zuidzijde van de berg. Na het doorsteken van een kleine rivier in een smalle vallei kijk je je ogen uit naar de arctische vegetatie zoals wilgen, kropbessen en struiken met blauwe bessen. In de middag krijgen we een ander uitzicht, namelijk op de enorme Sermilik ijsfjord, waar je ijsbergen van alle maten en soorten zult zien. Het uitzicht is simpelweg adembenemend met bergen en ijsschotsen en de grote Groenlandse ijskap in de verte.

Wandeltijd: 7 uur (17km)
Hoogteverschil: 300mDag 3

Langs de imposante ijsfjord

We beginnen de dag met een wandeling langs de imposante ijsfjord. Een smal pad brengt ons via steile hellingen bezaaid met keien, naar een zandstrand vol met ijsbergen. We wandelen over het strand naar een smalle rivier en aan de voet van hoge bergen over geschraapt graniet lopen we verder door de toendra voordat we arriveren op een schiereiland genaamd Paarnakajiit waar we ons kamp opbouwen.

Wandeltijd: 6-7 uur (14km)
Hoogteverschil: 200mDag 4

Van rivier naar rivier

Vanaf het schiereiland waar we overnacht hebben wandelen we langs een smalle rivier tot een kleine fjord met wederom een imposant aantal ijsbergen die aangespoeld zijn. Via relatief vlakke heidevelden lopen we aan de voet van de rivier naar een groot meer, maar niet voordat we een rivier doorwaad hebben om er te komen. Het blauwgroene meer leidt ons naar een smalle fjord waar we ons kamp opzetten.

Wandeltijd: 6 uur (12km)
Hoogteverschil: 150mDag 5

Jagersdorp Tiniteqilaaq

De dag begint met een beklimming van de bergrug bij de Sermilik ijsfjord. We klimmen tot 500m waar we een panorama uitzichtpunt hebben op de ijsfjord en in het westen de ‘Matterhorn’ achtige bergen in het oosten. Na de klim beginnen we vrij snel weer met dalen en komen we uit in het jagersdorp Tiniteqilaaq, een plek met nog geen 200 inwoners. Na een kort bezoek nemen we hier de boot die ons in 2 uur naar Kulusuk brengt. We overnachten vanavond in een hostel in dit dorp.

Wandeltijd: 7 uur (14km)
Hoogteverschil: 500mDag 6

Terugreis naar IJsland

Geniet van de laatste uren in Kulusuk, Oost Groenland. Later vandaag vliegen we weer terug naar Reykjavik en zit het avontuur erop.