Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Trail of Hope rijtour

Deze 5-daagse Trail of Hope rijtour is een fantastische reis geschikt voor zeer ervaren ruiters. De gids maakt je wegwijs door het land van de sagen met verhalen over wraak, gevechten en liefde. Tijdens de rijtour zul je diverse rivieren moeten doorkruisen en is er kans op ontmoeting met vogels en zeehonden.

De rijafstand is ca. 120 km in 4 dagen. Deze rijtour is geschikt voor zeer ervaren ruiters. Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 25 km

Transfer Reykjavík naar Noordwest-IJsland

We worden al vroeg in Reykjavik opgehaald (tussen 07:30 en 08:30 uur) en reizen per bus naar Noordwest-IJsland. Zorg dat je de paardrijkleding al aan hebt, want eenmaal op onze eindbestemming, de boerderij Hvammur, beginnen we aan de tour. We beginnen met een tocht door de Vatnsdalur vallei, deze prachtige vallei is de hoofdrolspeler in vele sagen over dit gebied. In dit geval zal de gids je zeker vertellen over de Vatnsdæla-sage. De tocht eindigt vandaag bij de Sveinsstaðir boerderij vanaf waar we terugkeren naar de Hvammur boerderij.

De vlucht naar IJsland, de transfer en de overnachting in Reykjavik zijn niet inbegrepen. Dit kunnen wij uiteraard wel voor je bijboeken.

Leuk om deze dag te doen:
RT Flybus transfers IJsland


Dag 2
ca. 30 km

Tölt rijden op zwarte stranden

Vandaag vervolgen we onze weg richting zwarte zandstranden waar we ideaal de 5e gang van het IJslandse paard kunnen uitproberen, de tölt. Het pad langs de kust wat we vandaag nemen geeft ons een beeld van de prachtige lagune die we de volgende dag gaan oversteken.

We passeren vandaag o.a. Borgarvirki, een fascinerend fort uit het Viking tijdperk en maken een uitstapje naar Hvítserkur. Een basaltformatie waar veel zeevogels nestelen. Deze regio staat bekend om de aanwezigheid van zeehonden. Hopelijk zien we deze luieren en spelen op het strand.

We overnachten bij de boerderij Hvammur.Dag 3
ca. 40km

Doorkruisen van lagune

Vandaag ontdekken we eerst het schiereiland Vatnsnes en volgen de zwarte duinen van Sigrídarstadasandur in de richting van de Noord-Atlantische oceaan. In de middag passeren we de lagune Hóp, we volgen een veilig pad door het water op weg naar de boerderij Thingeyrar. Deze boerderij was ooit een klooster in de 12e eeuw. Na deze enerverende en ontzettend gave dag is het tijd om bij te komen in de hottub bij de boerderij Hvammur voordat we van een heerlijk diner genieten.Dag 4
ca. 25 km

Laatste rijdag vol indrukken

We beginnen de dag met een bezoek aan de historische kerk van Thingeyrar. Tijdens deze laatste rijdag brengen we de paarden terug naar de Hvammur boerderij. Onderweg zullen we nog een rivier moeten doorsteken en zul je zeker de opwinding van de paarden voelen als ze weer op de zwarte zandstranden zijn. Na een bezoek aan de Hvammsfoss waterval, omgeven door indrukwekkende basaltformaties, sluiten we de dag af met een heerlijk afscheidsdiner.Dag 5

Terug naar Reykjavik

Het is tijd om afscheid te nemen, vandaag beginnen we aan de reis terug naar Reykjavik waar we rond 12:30 uur aan zullen komen.

De laatste overnachting, lunch en diner, vluchten en luchthaventransfers zijn niet inbegrepen bij deze reis, maar kunnen wij evenals een eventuele verlenging, gemakkelijk bijboeken.