Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Thórsmörk paardrijtour

Tijdens deze 3-daagse Thórsmörk paardrijtour rijden we vanaf het groene Fljótshlíð gebied naar de vallei Thórsmörk, die prachtig verscholen ligt tussen 3 gletsjers. Dit is een gebied van uitzonderlijke schoonheid, met diepe kloven, hoge bergen en een ongewoon rijke fauna.

Tijdens de tocht, die uitgevoerd wordt met een internationaal gezelschap, wordt er overnacht in een berghut in de Húsadalur vallei. Bij de berghut is een warmwaterbron en sauna aanwezig. Geschikt voor gevorderde ruiters.

Tour van 3 dagen en 2 nachten. Totale rijafstand: ca. 90 km.
Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 35 km

Op weg naar Thórsmörk

De dag begint tussen 08:00 en 09:00 uur met een pick up bij een bushalte of je accommodatie in Reykjavik (overnachting niet inbegrepen). We rijden naar de stallen waar je kunt kennismaken met je medereizigers en de IJslandse paarden die staan te trappelen. De rit begint met een route langs de Markarfljót rivier. Deze rivier is overbrugd en kunnen we daarom gemakkelijk oversteken.

De route vervolgt zich langs gletsjermeren en lavastromen naar het prachtige binnenlandse hooglandengebied Thórsmörk. Onderweg steken we de rivier Krossá over, bekend om zijn mogelijk sterke stroming. We overnachten in dit prachtige natuurgebied (2 nachten) in een knusse hut in de Húsadalur vallei inclusief sauna, douches en een natuurlijk warmwaterbad. Ultiem ontspannen dus!

De vlucht, de transfer naar Reykjavik en een overnachting aldaar zijn niet inbegrepen, maar kunnen door ons bijgeboekt worden.

Leuk om deze dag te doen:
RT Flybus transfers IJsland


Dag 2
ca. 20 km

Rijden door Thórsmörk

Vandaag brengen we dag door met onze paarden. We bezoeken verschillende watervallen en kloven in dit prachtige natuurreservaat, waar dankzij het aparte klimaat een rijke vegetatie te vinden is. Er is zelfs een ‘berkenbos’. Dit in combinatie met de vele watervallen tijdens de route zorgt voor een bijzondere ervaring. Thórsmörk is een met berken begroeide vallei, prachtig verscholen tussen een drietal gletsjers. Een van deze gletsjers, de Gigjökull, ontplofte tijdens de eruptie van de Eyjafjallajökull in 2010, wat tot gevolg had dat het gletsjermeer zich vulde met vulkaanas.Dag 3
ca. 35 km

Terug naar Reykjavik

Voordat we gedag zeggen rijden we via de rivier Krossá via een andere route terug naar de stallen (ca. 35 km). Na een versnapering word je teruggebracht naar Reykjavik waar we om ca. 17:00 uur zullen arriveren.

De laatste overnachting, diner, vluchten en luchthaventransfers zijn niet inbegrepen bij deze reis, maar kunnen wij evenals een eventuele verlenging, gemakkelijk bijboeken.