Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Superjeep Avontuur

Tijdens het 5-daagse superjeep avontuur bezoeken we een aantal prachtige natuurgebieden, verscholen achter de bergkammen van de zuidkust van IJsland. In de hooglanden van IJsland bezoeken we het prachtige Landmannalaugar met z’n warme beek en een natuurlijke ijsgrot, verscholen langs de Zuidkust. Op de laatste dag van de rondreis wordt er een gletsjerwandeling gemaakt. Tijdens deze reis hopen we uiteraard het majestueuze noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op IJsland

Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ca. 3 uur naar Keflavik Airport. Na aankomst stap je in de Flybus en reis je binnen ca. 45 tot 60 minuten naar de hoofdstad, Reykjavik. De bus zet je af bij je hotel, of bij de dichtstbijzijnde bushalte.

Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, Reykjavik heeft echter veel te bieden en bijna elke keuken is in de stad te vinden.

Leuk om deze dag te doen:
EXC97 Sails, Lights & Winter Nights


Dag 2

Ontdek de Golden Circle

Na het ontbijt volgt de kennismaking met de gids en ons stoere vervoer! We beginnen aan de rondreis langs de zuidkust. De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend of bijzonder zijn.

Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers voor komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Als laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt. Vanwege het vele stuifwater is het algemeen bekend dat er veel regenbogen boven de waterval schitteren als de zon schijnt, hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveau’s naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen wat je dichterbij de waterval brengt.

We overnachten op een plaats ‘in the middle of nowhere’, ideaal dus voor het spotten van het majestueuze noorderlicht.

 Dag 3

Vulkaan Hekla en kleurrijk Landmannalaugar

IJsland - LandmannalaugarVandaag bezoeken we, na een paar tussenstops, één van de mooiste plekken op IJsland, als je al kunt kiezen… Het Torfajökull gebied, waar je onder andere Landmannalaugar treft. De Torfajökull is een 1259 meter hoge actieve ryolitische stratovulkaan. In dit kleurrijke gebied vind je warmwaterbronnen waar je in kan baden terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

De route leidt via de vallei Thjórsárdalur, gelegen onder rook van de vulkaan Hekla. Hier bevindt zich Stöng, een oude vikingboerderij die in 1104 door de as van de vulkaan Hekla werd bedolven en weer is uitgegraven. Op het programma staat een bezoek aan de prachtige kloof Gjáin en de waterval Háifoss (122m).

De laatste stop, voor onze eindbestemming is de reis naar het meer Ljotipollur, wat letterlijk ‘ugly pond’ betekend, in de richting van Landmannalaugar. Het meer is gevormd in 1470 na een eruptie en is totaal niet wat zijn naam doet vermoeden.

Eenmaal aangekomen in Landmannalaugar is het tijd om te ontspannen in de warme beek. Landmannalaugar is ongetwijfeld het meest bekende gebied in de hooglanden. Met zijn geelachtige ryoliet bergen, afgewisseld met een scala van andere kleuren, is dit een plek die je gezien moet hebben. De warme natuurlijke beek is een geliefde locatie om te ontspannen.

Overnachting in hetzelfde hotel als gisteren.Dag 4

Gletsjerwandeling & ijsgrot bezoek

Je rijdt richting het oosten, naar de Solheimajökull, een uitloper van de Myrdalsjökull gletsjer, om een gletsjerwandeling te maken. Tijdens deze veilige en makkelijke wandeling op stijgijzers zien we diepe gletsjer-spleten en diverse vormen van ijssculpturen.

Na de gletsjerwandeling rijden de superjeeps verder naar de zwarte stranden van Vík in Zuid IJsland, waar we de prachtige rotsformaties kunnen bewonderen. Verscholen in de gletsjertongen vind je verschillende natuurlijke ijsgrotten. De gecertificeerde gidsen hebben vooraf bekeken welke grot veilig te bezoeken is, wat we vanmiddag gaan doen!

De laatste stops van onze Superjeeps zijn in de omgeving van de vulkaan Eyjafjallajökull die in 2010 is uitgebarsten. En vervolgens bezoeken we een tweetal prachtige watervallen. De eerste is de Seljalandsfoss, waar het mogelijk is achter de waterval langs te lopen. De tweede waterval is de 60m hoge Skógafoss, die vlakbij het streekmuseum van Skógar ligt, waar naast een aantal turfhuizen ook een interessante collectie voorwerpen te bewonderen is, die vooral verzameld zijn na diverse schipbreuken die in vroeger tijden aan dit deel van de kust veel voorkwamen.

Diner op eigen gelegenheid, overnachting in Reykjavík.Dag 5

Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt maak je je klaar voor vertrek. Je reist per Flybus transfer naar Keflavik Airport in aansluiting op de vlucht naar Amsterdam.

Belangrijk: De hier beschreven route is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. De gids/chauffeur kan ter plekke besluiten de route aan te passen indien de weersomstandigheden het niet toelaten de beschreven route te volgen.