Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Spitsbergen winter safari

Tijdens de Spitsbergen winter safari van totaal 5 dagen, maak je een 3-daagse sneeuwscootertocht over gletsjers en bevroren fjorden in het noordelijk gelegen Spitsbergen. Geniet van een ongekend gevoel van vrijheid, terwijl je over het ijzige landschap rijdt, maar blijf alert, want er kunnen ijsberen op het pakijs liggen en die wil je natuurlijk niet missen!

Verblijf is op basis van budget accommodatie, 1 nacht in de Russsiche nederzetting Barentsburg en 1 nacht in de Spitsbergen Expeditie Lodge, waarbij de maaltijden inbegrepen zijn. In Longyearbyen, waar de 1e en laatste nacht zijn inbegrepen, is alleen het ontbijt inbegrepen (beschikbaar op basis van budget-, toeristen- en comfortklasse accommodatie).

De minimum leeftijd voor deelname aan deze reis is 16 jaar, enkel mogelijk als bijrijder. Rijbewijs is verplicht. Sneeuwscooter ervaring wordt aangeraden.
N.B. Een 1-persoonssneeuwscooter wordt aanbevolen zodat je in beweging blijft. Een bijrijder zal het koud krijgen achterop.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Mensen stappen uit het SAS vliegtuig op Longyearbyen.Na aankomst van de vlucht neem je een transfer naar je accommodatie in Longyearbyen. Rest van de dag ter vrije invulling. Een absolute aanrader is een bezoek aan het Svalbard Museum.

Diner op eigen gelegenheid, overnachting LongyearbyenDag 2

Op weg naar Barentsburg

Een reiziger op een sneeuwscooter neemt de bocht in volle vaart in een besneeuwd landschap.

H. Feyling, spitsbergentravel

Na het ontbijt en een ‘briefing’ laden we onze spullen op de sleden en rijden richting het westen naar Barentsburg, waar we uiteindelijk zullen overnachten. Onderweg lunchen we in de wildernis. Na aankomst in Barentsburg ontdekken we deze Russische nederzetting dankzij een gegidste rondleiding.

Diner en overnachting in Barentsburg.Dag 3

Gletsjers en fjorden

Pauzemoment voor drie sneeuwscooters tijdens een excursie in de besneeuwde vallei op Spitsbergen.Na het ontbijt pakken we onze spullen en zetten koers naar het Zuiden. Als het weer het toelaat bezoeken we de spectaculaire Fridtjov gletsjer en de Van Mijenfjord. We rijden langs de fjord naar de weide vallei Reindalen. De Spitsbergen Expeditie Lodge in Brentskaret is de laatste bestemming van deze dag.

De Van Mijenfjord is de op twee na langste fjord in de archipel Spitsbergen. De fjord is vernoemd naar de Nederlandse walvisvaarder Willem Cornelisz. van Muyden.

De gids zorgt onderweg voor lunch en ’s avonds voor een goed diner in de lodge. Gasten van de lodge kunnen genieten van de vrij nieuwe sauna op de locatie.Dag 4

Uitgestrekt gletsjerlandschap

Een reiziger rijdt op een electrische sneeuwscooter in Spitsbergen.

E. Lunde, Hurtigruten Svalbard

Weersomstandigheden voorbehouden, beëindigen we onze safari met een expeditie naar de afgelegen oostkust van Spitsbergen. Hier voel je je zo vrij als een vogeltje, waarbij je bijna alleen door dit uitgestrekte gletsjerlandschap rijdt. Als alles meezit, zien we onderweg ijsberen op het pakijs. Rond 17.00 uur arriveren we weer in Longyearbyen.

Diner op eigen gelegenheid, overnachting in Longyearbyen.Dag 5

Vertrekdag

Na het ontbijt reis je op eigen gelegenheid met de Flybuss naar de luchthaven, waarvandaan de vlucht naar Oslo vertrekt.