Bel mij terug

Vul je naam en telefoonnummer in,
en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Special! Rondje IJsland

Profiteer nu van een speciale aanbieding voor een Rondje IJsland in 8 dagen, 11 dagen of 15 dagen. Speciaal voor de late beslissers hebben we een mooie aanbieding voor een ontdekkingsreis door IJsland, kies zelf je reisduur en ga op avontuur! Bij de reizen zijn inbegrepen: vlucht met WOW air, huurauto en verblijf in Fosshotels inclusief ontbijt.

N.B. de genoemde hotels zijn voorbeelden en kunnen wijzigen naar gelang beschikbaarheid.
Klik op het dag tot dag programma voor de reisschema’s!

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

8 daags

Rondje IJsland in 8 dagen

Dag 1: Vlucht met WOW air van Amsterdam naar Keflavik. Na een vlucht van ca. 3 uur haal je de huurauto op en reis je af naar de hoofdstad Reykjavik voor de 1e overnachting. Overnachting in Fosshotel Baron, Lind of Raudara.

Dag 2: Ontdek vandaag de schilderachtige ‘Whale fjord’ en de sagen vallei Borgarfjördur. Bezoek de prachtige lavawaterval Hraunfossar en de heetwaterbron Deildartunguhver. Overnachting in het Fosshotel Reykholt (west IJsland).

Dag 3: Vandaag staat een rit naar Noord IJsland op de planning. Bezoek de waterval van de goden; Godafoss en de prachtige highlights rondom het populaire meer van Myvatn. Sla ook vissersdorp Húsavik niet over! Overnachting in het Fosshotel in Husavik of in Myvatn.

Dag 4: Via een woestijnachtige zandvlakte rijd je naar Oost IJsland, vergeet onderweg niet een bezoek te brengen aan de krachtigste waterval van Europa; Dettifoss. Overnachting op een prachtige locatie in Fosshotel Austfirdir.

Dag 5: Via een prachtige fjordenroute rijd je Zuidwaarts, richting het vissersdorp Höfn, bekend om zijn kreeft! In het zuidoosten vind je onder andere het prachtige Jökulsarlón ijsbergenmeer en het Nationaal Park Skaftafell, vanwaar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. Overnachting in een Fosshotel in Zuidoost IJsland (Vatnajökull of Nupar).

Dag 6: Vandaag geniet je van zwarte zandstranden, basaltformaties, gletsjers en prachtige watervallen tijdens je rit langs de Zuidkust van IJsland. Overnachting in Fosshotel Hekla.

Dag 7: Breng een bezoek aan de wereldberoemde Golden Circle. Het gebied van Geysir waar de actieve geiser Strokkur elke 5-10 minuten spuit is een spektakel! De ‘gouden waterval’ Gullfoss stort zijn water in een val van 2 trappen naar beneden de Hvita rivier in, als je geluk hebt zie je prachtige regenbogen boven de waterval. Last but not least: Nationaal Park Thingvellir, historisch gezien een belangrijke plek én heel bijzonder vanwege de ligging bovenop de breuklijn van de aardplaten. Een absolute must-see! Overnachting in Reykjavik, Fosshotel Baron/Lind of Raudara.

Dag 8: De reis zit erop! Je rijdt naar de luchthaven voor het inleveren van de huurauto in aansluiting op de vlucht naar Amsterdam.11 daags

Rondje IJsland in 11 dagen

Dag 1: Vlucht met WOW air van Amsterdam naar Keflavik. Na een vlucht van ca. 3 uur haal je de huurauto op en reis je af naar de hoofdstad Reykjavik voor de 1e overnachting. Overnachting in Fosshotel Baron, Lind of Raudara.

Dag 2&3: Ontdek vandaag de schilderachtige ‘Whale fjord’ en de sagen vallei Borgarfjördur. Bezoek de prachtige lavawaterval Hraunfossar en de heetwaterbron Deildartunguhver. Vervolgens reis je door naar schiereiland Snæfellsnes, ook wel ‘IJsland in het klein’ genoemd en bekend van Jules Verne ‘journey to the centre of the earth’. Overnachtingen (2) in Fosshotel Stykkisholmur of Fosshotel Reykholt.

Dag 4&5: Vandaag staat een rit naar Noord IJsland op de planning. Bezoek de waterval van de goden; Godafoss en de prachtige highlights rondom het populaire meer van Myvatn, waar je gelukkig een volledige vrije dag voor hebt! Sla ook vissersdorp Húsavik niet over en maak een walvisexcursie. Overnachtingen (2) in het Fosshotel in Husavik of in Myvatn.

Dag 6: Via een woestijnachtige zandvlakte rijd je naar Oost IJsland, vergeet onderweg niet een bezoek te brengen aan de krachtigste waterval van Europa; Dettifoss. Overnachting op een prachtige locatie in Fosshotel Austfirdir.

Dag 7: Via een prachtige fjordenroute rijd je Zuidwaarts, richting het vissersdorp Höfn, bekend om zijn kreeft! In het zuidoosten vind je onder andere het prachtige Jökulsarlón ijsbergenmeer en het Nationaal Park Skaftafell, vanwaar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. Overnachting in een Fosshotel in Zuidoost IJsland (Vatnajökull of Nupar).

Dag 8: Vandaag geniet je van zwarte zandstranden, basaltformaties, gletsjers en prachtige watervallen tijdens je rit langs de Zuidkust van IJsland. Overnachting in Fosshotel Hekla.

Dag 9&10: Breng een bezoek aan de wereldberoemde Golden Circle. Het gebied van Geysir waar de actieve geiser Strokkur elke 5-10 minuten spuit is een spektakel! De ‘gouden waterval’ Gullfoss stort zijn water in een val van 2 trappen naar beneden de Hvita rivier in, als je geluk hebt zie je prachtige regenbogen boven de waterval. Last but not least: Nationaal Park Thingvellir, historisch gezien een belangrijke plek én heel bijzonder vanwege de ligging bovenop de breuklijn van de aardplaten. Een absolute must-see! Overnachtingen (2) in Reykjavik, Fosshotel Baron/Lind of Raudara.

Dag 11: De reis zit erop! Je rijdt naar de luchthaven voor het inleveren van de huurauto in aansluiting op de vlucht naar Amsterdam.15 daags

Rondje IJsland in 15 dagen

Dag 1: Vlucht met WOW air van Amsterdam naar Keflavik. Na een vlucht van ca. 3 uur haal je de huurauto op en reis je af naar de hoofdstad Reykjavik voor de 1e overnachting. Overnachting in Fosshotel Baron, Lind of Raudara.

Dag 2&3: Ontdek vandaag de schilderachtige ‘Whale fjord’ en de sagen vallei Borgarfjördur. Bezoek de prachtige lavawaterval Hraunfossar en de heetwaterbron Deildartunguhver. Vervolgens reis je door naar schiereiland Snæfellsnes, ook wel ‘IJsland in het klein’ genoemd en bekend van Jules Verne ‘journey to the centre of the earth’. Overnachtingen (2) in Fosshotel Stykkisholmur of Fosshotel Reykholt.

Dag 4&5&6: Vandaag staat een rit naar Noord IJsland op de planning. Bezoek de waterval van de goden; Godafoss en de prachtige highlights rondom het populaire meer van Myvatn, waar je gelukkig twee volledige vrije dagen voor hebt! Sla ook vissersdorp Húsavik niet over en maak een walvisexcursie. Overnachtingen (3) in het Fosshotel in Husavik of in Myvatn.

Dag 7&8: Via een woestijnachtige zandvlakte rijd je naar Oost IJsland, vergeet onderweg niet een bezoek te brengen aan de krachtigste waterval van Europa; Dettifoss. In Oost IJsland kan je prachtig wandelen en als het weer meezit heb je prachtige uitzichten over de verschillende fjorden. Overnachtingen (2) op een prachtige locatie in Fosshotel Austfirdir.

Dag 9&10: Via een prachtige fjordenroute rijd je Zuidwaarts, richting het vissersdorp Höfn, bekend om zijn kreeft! In het zuidoosten vind je onder andere het prachtige Jökulsarlón ijsbergenmeer en het Nationaal Park Skaftafell, vanwaar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. Overnachtingen (2) in een Fosshotel in Zuidoost IJsland (Vatnajökull of Nupar).

Dag 11&12: Vandaag geniet je van zwarte zandstranden, basaltformaties, gletsjers en prachtige watervallen tijdens je rit langs de Zuidkust van IJsland. Wist je dat je achter de waterval Seljalandsfoss kunt lopen? Breng een bezoek aan de wereldberoemde Golden Circle. Het gebied van Geysir waar de actieve geiser Strokkur elke 5-10 minuten spuit is een spektakel! De ‘gouden waterval’ Gullfoss stort zijn water in een val van 2 trappen naar beneden de Hvita rivier in, als je geluk hebt zie je prachtige regenbogen boven de waterval. Last but not least: Nationaal Park Thingvellir, historisch gezien een belangrijke plek én heel bijzonder vanwege de ligging bovenop de breuklijn van de aardplaten. Een absolute must-see! Overnachtingen (2) in Fosshotel Hekla.

Dag 13&14: Je rijdt vandaag naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Onderweg kan je nog een paar highlights bezoeken waar je eerder geen gelegenheid voor hebt gehad, of die je simpelweg nóg een keer wilt zien! De rest van de tijd is ter vrije besteding in het gezellige en knusse Reykjavik, waar bijna alle highlights te voet te ontdekken zijn! Overnachtingen (2) in Reykjavik, Fosshotel Baron/Lind of Raudara.

Dag 15: De reis zit erop! Je rijdt naar de luchthaven voor het inleveren van de huurauto in aansluiting op de vlucht naar Amsterdam.

Leuk om deze dag te doen:
EXC81 Húsavík walvistour
OV Myvatn Baths
EXC95 Boottocht IJsbergenmeer
EXC100 Fietstour Reykjavík
EXC1 Entree Blue Lagoon