Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Ski Avontuur Noord-IJsland

Tijdens deze unieke wintersportreis naar Noord-IJsland gaan we met Nederlandstalige reisleiding het avontuur opzoeken in een wel heel bijzondere omgeving! Skiën of snowboarden met uitzicht op de fjord, geothermische velden met borrelende modderpotjes en bizarre lava-formaties, bevroren watervallen in een sprookjesachtig landschap: je gaat het allemaal beleven tijdens deze trip! Ook catskiën is inbegrepen, en voor de echte die-hard fans behoort heli-skiën tijdens deze reis tot de mogelijkheden! Met een beetje geluk zien we in de avonden het magische noorderlicht vanuit onze hotpot, of spotten we walvissen en zeehonden langs de Arctic Coast Way. 

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst IJsland & doorvlucht naar het noorden

Drie toestellen van luchtvaartmaatschappij Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.Deze reis is een samenwerking van VT Adventures (Vincent Drost), Frankrijkhuis (specialist in bijzondere wintersportvakanties) en IJsland Tours (specialist in reizen naar IJsland) en vindt plaats in de beste tijd van het jaar voor IJslandse wintersport-activiteiten: vertrek 20 maart 2021.

In slechts 3 uur vliegen we met Icelandair naar Keflavík Airport, IJsland. Via een transfer naar de kleine luchthaven bij Reykjavik vliegen we door naar Akureyri in Noord-IJsland, waar onze gids Vincent Drost ons opwacht met een welkomstdrankje! Vincent woont al enkele winters in Noord-IJsland en kent als professioneel snowboard-leraar alle ins en outs van het ski-gebied en de regio Noord-IJsland.

Voor deze reis hebben we onze basis in Akureyri, de tweede stad van IJsland. Kleinschalig, maar met alle faciliteiten en met de beste ski- en snowboardmogelijkheden die IJsland te bieden heeft. We verblijven (m.u.v. dag 3) in de heerlijke appartementen bij Saeluhus, mét eigen hottubs!

Diner en overnachting in Akureyri.Dag 2

Skiën Hlíðarfjall

Vanochtend halen we de ski- en snowboardmaterialen op en brengt onze gids ons naar het ski-gebied Hlíðarfjall bij Akureyri.
Ski- en snowboardlessen kunnen optioneel worden bijgeboekt.

Diner en overnachting in Akureyri.Dag 3

(Heli-)skiën Siglufjordur

De weg van Akureyri naar Siglufjorður is onderdeel van “the Artic Coast Way”. Siglufjorður was tot 1967 alleen per boot of via een flinke bergwandeling bereikbaar. Inmiddels zijn er twee tunnels die naar het kleurrijke dorpje leiden; vanaf Akureyri is het een prachtige rit van ongeveer een uur langs het fjord. Optioneel: een bezoek aan het haringmuseum.

In de middag kun je skiën vanuit Siglufjordur, of optioneel heli-skiën (vooraf opgeven):
Meerprijs heli-skiën: € 1200,- p.p. (minimum aantal deelnemers heli-skiën is 4).
Inbegrepen in de prijs voor heli-skiën: 6 heliski-afdalingen, lunch in de bergen, gids en veiligheids- en lawinetraining.

Diner en overnachting in Hotel Siglo.Dag 4

The Arctic Coast Way

Een heerlijke skidag in Siglufjorður! Het skigebied biedt een mooi uitzicht op het smalle fjord en de sfeer is bijzonder. Vergelijk het niet met de Alpen; het aantal kilometers piste is beperkt en de hoogteverschillen eveneens. Tegelijk is dit een nog vrij onontdekt wintersportgebied waar geen drukte of massatoerisme is, waar je fantastische afdalingen in ongerepte sneeuw kunt maken tot aan de oceaan!

Op onze route terug naar Akureyri stoppen we bij een IJslandse jacuzzi vlak bij zee. We kunnen hier nog even heerlijk ontspannen in de hotpot met een aangename temperatuur van rond de
40 graden Celsius. Ben je een liefhebber van koud water baden? In dat geval kun je hier de zee inspringen waarbij de temperatuur van het zeewater in de winter rond de 2 graden ligt.
Met een beetje geluk zijn hier ook walvissen te zien, of in de avond het magische noorderlicht.

Diner en overnachting in Akureyri.

 Dag 5

Cat-skiën op Kaldbakur (1100m)

We rijden door het IJslandse landschap naar het dorpje Grenivík, op de route maken we een korte stop bij een typisch IJslands turfhuis “Laufas”. We komen vandaag natuurlijk voor de imposante berg Kaldbakur (1173m), bekend om zijn waanzinnige uitzichten en ongekende ski- en snowboardmogelijkheden.
De gehele middag staat in het teken van cat-skiën: in 45 minuten worden we met de catski omhoog gebracht naar de top. Vanaf de top maken we een afdaling om vervolgens door de cat weer op een ander punt te worden afgezet. We maken, als de condities het toelaten, meerdere afdalingen. Als we moe maar voldaan terugkeren naar Akureyri, hopen we het noorderlicht te spotten vanuit een heerlijke warme hotpot!

Diner en overnachting in Akureyri.Dag 6

Borrelende modderpotjes by Mývatn

We bezoeken het Mývatn gebied, een uniek gebied, zélfs voor IJsland. Omdat er zoveel verschillend natuurschoon samen komt op één locatie: bijzondere lava formaties, geothermische velden, kokende modderpoelen en een prachtig meer dat ’s winters meestal bedekt is met een dikke laag ijs.

Onderweg naar Mývatn bezoeken we ook de Goðafoss waterval, een schitterende waterval die vaak bevroren is in de winter.

Aan het einde van onze mooie dag in Mývatn bezoeken we Mývatn Nature Baths. We genieten nog één keer van het geothermische water en rijden heerlijk ontspannen van het warme bad in de buitenlucht terug naar Akureyri.

Diner en overnachting in Akureyri.Dag 7

Vrije dag in Akureyri

Dag ter vrije besteding in het gemoedelijke stadje Akureyri. Na het diner aan het einde van de middag volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Reykjavik. Na aankomst op de luchthaven Reykjavik worden we naar ons hotel in Keflavík gebracht.

Diner in Akureyri, overnachting in Hotel Duus in Keflavík.Dag 8

Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt vertrekken we naar de luchthaven, op tijd voor de aansluitende vlucht.

N.B. het hier beschreven programma is onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van de weersomstandigheden. De reisleider kan ter plekke dus besluiten de route aan te passen indien de weersomstandigheden het niet toelaten de beschreven route te volgen.