Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Schoolvakantie reizen IJsland

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar IJsland enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: [email protected]  |  030-230 8010 ***

Speciaal voor de schoolvakanties hebben we mooie reizen in de aanbieding. Ga samen met je kinderen op ontdekkingstocht door IJsland! Kies uit een Rondje IJsland of de iets rustigere IJsland in een Notendop en maak kennis met de magnifiek mooie natuur van IJsland. Uiteraard is je reis aan te vullen met spectaculaire uitstapjes en excursies!

N.B. de genoemde accommodaties zijn voorbeelden en kunnen wijzigen afhankelijk van beschikbaarheid. Klik op het dag tot dag programma voor de reisschema’s.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Special Rondje

Special Rondje IJsland – 8 dagen

Het uitzicht over Reykjavik en Laugadalur vanaf Perlan.

Dag 1: vlucht met Icelandair naar Keflavík. Na een vlucht van ca. 3 uur haal je de huurauto op en reis je af naar de hoofdstad Reykjavik voor de 1e overnachting. Overnachting in Fosshotel Baron, Lind of Raudara.

Dag 2: ontdek vandaag de schilderachtige Whale fjord en de sagen vallei Borgarfjördur. Bezoek de prachtige lavawaterval Hraunfossar en de heetwaterbron Deildartunguhver. Overnachting in het Fosshotel Reykholt (West-IJsland).

Zicht op de Godafoss waterval in Noord-IJsland in winterpracht.

Dag 3: vandaag staat een rit naar Noord-IJsland op de planning. Bezoek de waterval van de goden; Godafoss en de prachtige highlights rondom het populaire meer van Mývatn. Sla ook vissersdorp Húsavík niet over! Overnachting in het Fosshotel in Húsavík of in Mývatn.

Dag 4: via een woestijnachtige zandvlakte rijd je naar Oost-IJsland, vergeet onderweg niet een bezoek te brengen aan de krachtigste waterval van Europa; Dettifoss. Overnachting op een prachtige locatie in Fosshotel Austfirdir.

Dag 5: via een prachtige fjordenroute rijd je zuidwaarts, richting het vissersdorp Höfn, bekend om zijn kreeft! In het zuidoosten Kind staat te genieten bij het blauwe water van het ijsbergenmeer Jokulsarlon, in zuidoost IJsland.vind je onder andere het prachtige Jökulsarlón ijsbergenmeer en het Nationaal Park Skaftafell, vanwaar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. Overnachting in een Fosshotel in Zuidoost-IJsland (Vatnajökull of Nupar).

Dag 6: vandaag geniet je van zwarte zandstranden, basaltformaties, gletsjers en prachtige watervallen tijdens je rit langs de zuidkust van IJsland. Overnachting in Fosshotel Hekla.

In het geothermisch gebied Haukadalur bij geiser Strokkur in IJsland zie je overal de stoompluimen uit de grond komen.

Dag 7: breng een bezoek aan de wereldberoemde Golden Circle. Het gebied van Geysir waar de actieve geiser Strokkur elke 5-10 minuten spuit is een spektakel! De ‘gouden waterval’ Gullfoss stort zijn water in een val van 2 trappen naar beneden de Hvita rivier in, als je geluk hebt zie je prachtige regenbogen boven de waterval. Last but not least: Nationaal Park Thingvellir, historisch gezien een belangrijke plek én heel bijzonder vanwege de ligging bovenop de breuklijn van de aardplaten. Een absolute must-see! Overnachting in Reykjavik, Fosshotel Baron/Lind of Raudara.

Dag 8: de reis zit erop! Je rijdt naar de luchthaven voor het inleveren van de huurauto in aansluiting op de vlucht.

N.B. bij dit ‘rondje’ zijn excursies lastig in te passen vanwege de beperkte tijd.Notendop Special

Notendop Special – 8 dagen

Dag 1: vlucht met Icelandair naar Keflavík. Na een vlucht van ca. 3 uur haal je de huurauto op en reis je af naar de regio Reykholt in west IJsland. Je verblijft 2 nachten in het Fosshotel Reykholt.

Lydia naast het Into the Glacier bord.

Dag 2: vandaag heb je de kans om de highlights in het westen te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige lavawaterval Hraunfossar en de nabij gelegen warmwaterbron Deildartunguhver. Even voorbij Husafell is het mogelijk een echte ijstunnel in de gletsjer te bezoeken tijdens de “Into the Glacier” excursie, of wat dacht je van een lavagrot bij Vidgelmir? Voor de liefhebbers van warmwaterbaden is het aan te raden bij Krauma te stoppen voor de nodige ontspanning. Je kunt er ook voor kiezen vandaag te besteden aan het schiereiland Snæfellsnes, wat ook wel “IJsland in het klein” genoemd wordt vanwege de vele highlights en natuurlijke fenomenen die je hier kunt vinden.

Dag 3: vandaag rijd je richting het welbekende Golden Circle gebied. Je verblijft de komende 2 nachten in Fosshotel Hekla, vernoemd naar de welbekende vulkaan.

Paarden in het IJslandse landschap.

Dag 4: tijdens je vrije dag in deze regio raden we je aan de bekende Golden Circle, te weten Thingvellir Nationaal Park, Gullfoss waterval en het Geysir gebied, te bezoeken. De zuidkust heeft veel prachtige highlights. Breng een bezoek aan het Lava Centre, leuk voor jong en oud! Maak kennis met een echte ‘IJslander’ tijdens een rijtour op een echt IJslands raspaard. Of ga voor een ‘dip’ in een warm bad, de Secret Lagoon is het kleine broertje van de welbekende Blue Lagoon en gelegen in Fludir.

Dag 5: vandaag rijd je langs de prachtige zuidkust van IJsland, op weg naar het zuidoosten. Onderweg kom je veel natuurschoon tegen, dus neem je tijd! Denk aan waterval Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen. De prachtige zwarte lavazandstranden bij Vík. Bij Skógar bevindt zich gletsjertong Solheimajökull, waar je een spectaculaire gletsjerwandeling op kunt maken onder begeleiding van een gids. Je verblijft de komende 2 nachten in Fosshotel Nupar.

Zeehond zwemt tussen de ijsbergen in het ijsbergenmeer.Dag 6: vandaag heb je de hele dag de tijd om Zuidoost-IJsland te ontdekken. Deze regio staat voornamelijk bekend om het prachtige ijsbergenmeer Jökulsarlón. Het is mogelijk een boottocht tussen de ijsbergen door te maken. Vanaf Skaftafell National Park zijn veel wandelingen in te plannen in de prachtige omgeving. Bijvoorbeeld naar de bijzondere waterval Svartifoss, omringd door basaltkolommen.

Dag 7:je verlaat Zuidoost-IJsland en reist terug naar het westen. Onderweg heb je kans te stoppen bij highlights die je op de heenweg misschien gemist hebt, of waar je simpelweg nog een keertje wilt stoppen. De dag eindigt in Reykjavik. In de gezellige hoofdstad is genoeg te beleven, voor de liefhebbers zijn er vele winkeltjes, voornamelijk gelegen aan de hoofdstraat: Laugavegur. Sólfar, het vikingschip standbeeld in Reykjavik, uitgelicht in de schemering.Maar shoppen is niet het enige, een bezoek aan de Hallgrimskerk of Harpa behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag 8: de reis zit erop… je rijdt naar luchthaven Keflavík om je huurauto in te leveren in aansluiting op de vlucht.

Leuk om deze dag te doen:
EXC71 Krauma Bath & Spa
EXC34 Into the Glacier - classic
EXC6 Secret Lagoon
EXC23 Cavetour Vidgelmir
OV Lava Centre
EXC95 Boottocht IJsbergenmeer
EXC96 Boottocht Fjallsarlon
EXC32 Gletsjerwandeling Z/oost
EXC31 Gletsjerwandeling Zuid
EXC39 Midwinter Warmth rijtour