Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Riding under Northern Lights

De herfst en winterperiode in IJsland is niet alleen prachtig vanwege de herfstkleuren en misschien wel winterse landschappen. Het is dé tijd om het noorderlicht te kunnen spotten. Tijdens deze rijtour bezoek je Zuid-IJslands meest bijzondere highlights en hopen we dat je ’s avonds het geluk hebt om het majestueuze groene licht te zien dansen in de lucht.

Het noorderlicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer dat bij helder weer, vooral ‘s winters zichtbaar is. Wanneer het noorderlicht zich voordoet, zie je vaak een lichte gloed of is het licht zichtbaar als bewegende bogen, stralenbundels of een sierlijk dansend gordijn van licht. Het noorderlicht hangt samen met uitbarstingen op de zon, waarbij grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal in worden geslingerd.

Korte tourbeschrijving:
Reisduur 4 dagen, 3 nachten en 3 rijdagen. Totale rijafstand: ca. 45 km.
Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Prachtige groene strepen noorderlicht boven de bergtoppen in IJsland.

Je wordt om 18:00 uur opgehaald bij de BSI busterminal in Reykjavik. Vanuit dit busstation reizen we gezamenlijk naar het guesthouse bij Blesastaðir. Daar ontmoet je de gids en de gastheren en geniet je samen met de andere paardrijders van een goede maaltijd. Na het diner gaan we uiteraard naar buiten, kunnen we relaxen in de hottub in de hoop dat het noorderlicht de eerste avond van de tour ons al gegund wordt.

De vlucht en transfer vanaf de luchthaven zijn niet inbegrepen, maar kunnen bijgeboekt worden. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Leuk om deze dag te doen:
RT Flybus transfers IJsland


Dag 2
ca. 15 km

Thjórsávallei

Een groepje paarden steekt de rivier over bij Kjolur, de hooglanden van IJsland, in een mooi landschap.

’s Ochtends rijden we naar de farm Kálfhóll en zal de gids de paarden en hun speciale gangen introduceren. We rijden vandaag langs de rivier de Thjórsá, de langste rivier van IJsland. Perfect voor de eerste dag en het goed leren kennen van je paard. Tijdens de tocht heb je uitzicht op bergen, valleien en de vulkaan Hekla.

Aan het eind van de dag brengen we een bezoek aan de Secret Lagoon waar je kunt relaxen in het mineraalrijke water. Na afloop wordt het diner in guesthouse Blesastaðir geserveerd. Geniet van een gezellige avond met de gids en gastheren. Uiteraard gaan we weer naar buiten om hopelijk het noorderlicht te spotten!Dag 3
ca. 15 km

Winterse ritten

Eindeloze lavavelden in IJsland, bedekt met een laagje mos en daarboven een mooie wolkenlucht.

We beginnen vandaag met een korte rit door de winterse velden, voordat we stoppen voor de lunch. Hierna rijden we richting de Hvítá rivier, met zijn melkwitte gletsjerwater uit de hooglanden.
We rijden door de met mos bedekte lavavelden en genieten van het schitterende uitzicht en nemen een pauze langs de rivier. Hierna is het tijd om langzaam weer terug te keren naar de farm voor het diner. ’s Avonds is er weer de mogelijkheid om te ontspannen in de hottub en hopelijk het noorderlicht te mogen bewonderen.Dag 4
ca. 15 km

De Golden Circle

In het geothermisch gebied Haukadalur bij geiser Strokkur in IJsland zie je overal de stoompluimen uit de grond komen.

Vandaag maken we nog een laatste rit langs de rivier de Thjórsá, om nog een keer te genieten van het winterse landschap. Hierna is het tijd om terug te keren naar de farm en nemen we na een lichte lunch afscheid van onze paarden en de gastheren.

We gaan met de bus naar Reykjavik, maar brengen eerst een bezoek aan de drie highlights van het Golden Circle gebied: het geisergebied, de imposante waterval de Gullfoss en als afsluiting het Thingvellir National Park. Van daar uit rijden we terug naar Reykjavik stad, waar we rond 18:00 uur aankomen.

Uitzichtpunt op het landschap met huisjes in de winter.Het diner is op eigen gelegenheid. De stad heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.
De laatste overnachting, vluchten en luchthaventransfers zijn niet inbegrepen bij deze reis, maar wij kunnen, evenals een eventuele verlenging, dit gemakkelijk voor je bijboeken.