Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Ontdek West Groenland

Ilulissat, gelegen in West Groenland, is met zijn ligging aan de rand van de immense, 60 km lange ijsfjord de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste publieks­trekker van Groenland. Ilulissat ligt ruim 500km boven de poolcirkel te midden van enorme ijsbergen en gletsjers en is de op één na grootste stad van Groenland, met ca. 5000 inwoners.

Je kunt je verblijf compleet maken door een excursiepakket bij te boeken, denk bijvoorbeeld aan een hondensledetocht (een must in Groenland!) en een cruise langs de ijsbergen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Een bootje voor een enorme ijsberg tijdens een avond boottocht vanuit Ilulissat, West Groenland.In de ochtend vertrek je vanuit Reykjavik naar Ilulissat. Aan het einde van deze vlucht krijg je al goed zicht op het bijzondere Groenlandse landschap. En na al het natuurgeweld lijkt Ilulissat ‘opeens’ te verschijnen, het contrast van de gekleurde huizen tegen de met sneeuw bedekte bergen is een prachtig gezicht.

Op de luchthaven word je opgehaald en reis je per bus naar Hotel Arctic, waar je de komende nachten zult verblijven. De gids staat je op te wachten in het hotel en zal je informeren over de vele mogelijkheden van deze regio. Wanneer je geen excursiepakket vooraf bijboekt (wel te adviseren) kan je bij de gids nog tours boeken, mits beschikbaar.

Tijdens je verblijf zijn de dagen ter vrije besteding, vooraf is het mogelijk een excursiepakket bij te boeken. Indien bijgeboekt wandel je vanmiddag naar Sermermiut.

Hardlopers aan het hardlopen op de boardwalk in Semermiut in west Groenland, met uitzicht op de ijsfjord.

Op ca. 1,5 km ten Zuiden van Ilulissat vind je de nederzetting Sermermiut, omringd door prachtige ijsbergen. Verschillende Inuit culturen hebben hier voor meer van 4000 jaar geleefd en overblijfselen hiervan vind je vandaag de dag nog steeds terug. Vandaag krijg je meer te weten over de Inuit en hun cultuur en gebruiken, daarnaast leer je meer over flora, fauna, geologie en uiteraard het verhaal achter het altijd aanwezige ijs. Tijdens deze wandeling passeren we Kællingekløften vanwaar je een adembenemend mooi uitzicht hebt over de ijsfjord.

Leuk om deze dag te doen:
Ontdek West Groenland excursies feb-maart
Ontdek West Groenland excursies april


Dag 2

Excursiedag 1

Deze dagen heb je ter vrije besteding voor het maken van excursies. Wij adviseren je de excursies vooraf te boeken. Ter plaatse kan veel al volgeboekt zijn, waardoor je hier geen deel aan zou kunnen nemen.

Deze reiziger rust uit op een hondenslee, terwijl de honden zitten en liggen voor de slee, op de gletsjer in west Groenland.

Indien het pakket vooraf is bijgeboekt maak je vanochtend een hondensledetocht. De tour duurt ca. 2 uur (2 personen per slede) en laat je kennismaken met één van de meest gebruikte vervoersmiddelen in Groenland. De ervaring op een slede is niet uit te leggen, je moet het gewoon meemaken!

Als je ‘s middags tijd over hebt is het mogelijk bij de gids (tijdens de welkomstbijeenkomst op dag 1) een stadswandeling bij te boeken.

De Oostfjorden in IJsland in de winter met besneeuwde bergen en dansend groen gekleurd noorderlicht.

’s Avonds krijg je de kans om mee te gaan op een Noorderlichtsafari, het zou de kers op de taart zijn als dit majestueuze groene licht zich laat zien! We verlaten de stad, weg van het licht zodat we de ideale omstandigheden hebben. De trip duurt ca. 90 minuten en je kunt je opwarmen aan koffie en/of thee.Dag 3

Excursiedag 2

Deze dagen heb je ter vrije besteding voor het maken van excursies. Wij adviseren je de excursies vooraf te boeken. Ter plaatse kan veel al volgeboekt zijn, waardoor je hier geen deel aan zou kunnen nemen.

Als het excursiepakket vooraf is bijgeboekt maak je vandaag een boottocht langs de ijsbergen van Ilulissat.

Een bootje voor een enorme ijsberg tijdens een avond boottocht vanuit Ilulissat, West Groenland.De boottocht langs de ijsbergen in de baai bij Ilulissat is min of meer een ‘must’ als je in deze prachtige omgeving verblijft. Meer dan 40 miljoen ton aan ijs passeren de baai in een tijdsbestek van 24 uur. Het resultaat hiervan is gigantische ijsbergen in allerlei vormen met een hoogte van soms wel meer dan 100 meter boven het water! Deze giganten stranden aan het einde van de fjord, waardoor het prachtig is hier doorheen te varen. Vergeet je warme kleding niet! Ter plaatse kan er tevens traditionele kleding gehuurd worden.Dag 4

Vertrekdag

Na het ontbijt heb je een transfer naar de luchthaven en vervolgens de vlucht naar Reykjavík.