Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Ontdek Oost Groenland

Tijdens de 5-daagse reis Ontdek Oost-Groenland  verblijf je in Tasiilaq, dat op Ammassalik Island ligt, op 10 minuten vliegen vanaf de luchthaven van Kulusuk. De eerste Europeaan die voet aan land zette in Oost-Groenland in 1822 was de walvisvaarder, William Scoresby. Ca. 50 jaar later maakten de bewoners van Tasiilaq, voor het eerst kennis met de Europeanen. Omdat dit deel van Groenland zo laat werd ontsloten, hebben de oude tradities hier langer stand gehouden dan elders in Groenland. Tasiilaq ligt tegen de achtergrond van een bergachtig landschap, wat het een ideale lokatie voor wandelen en trekking maakt.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom in Groenland

IJsbergen drijven langs het kleurrijke dorpje Tasiilaq in Oost Groenland.Je vliegt vandaag vanuit Reykjavík op IJsland naar Kulusuk in Oost Groenland. Na aankomst is het vervoer naar Hotel Kulusuk voor je geregeld. Wanneer je kiest voor een verblijf in Hotel Angmassalik heb je aansluitend een helicoptervlucht vanuit Kulusuk naar Tasiilaq. Je wordt na landing van de helicopter opgewacht voor de transfer naar Hotel Angmassalik.

Door de geïsoleerde ligging heeft Oost-Groenland veel van haar oude karakter weten te behouden. Pas tegen het einde van de 19e eeuw kwam de leefgemeenschap voor het eerst in aanraking met de Westerse wereld. Kulusuk (300 inwoners) is het op één na grootste dorp aan de oostkust van Groenland en heeft een luchthaven. Er is dus een helikopterverbinding met het pittoreske dorp Tasiilaq (Ammassalik), schitterend gelegen aan een fjord.Dag 2-4

Dagen ter vrije besteding

De komende dagen zijn ter vrije besteding voor het maken van excursie(s). Alle tours kunnen ter plaatse geboekt worden. De gids bekijkt samen de mogelijkheden tot inplannen, rekening houdend met het weer. We noemen enkele voorbeelden zodat je alvast in de stemming kunt komen!

In Kulusuk is het mogelijk een ‘Mountain Drive Tour’ te boeken. Per auto rijden we naar een vorig militair radarstation van de VS. Vanaf hier hebben we uitzicht op de majestueuze bergen langs de kust tot aan de oceaan, met ijsschotsen en ijsbergen in de verte. Een prachtige kans om een panoramisch uitzicht te hebben op het prachtige landschap. De prijs is ca. € 58 per persoon.

Tijdens de ca. 1 tot 1,5 uur durende tour naar de Apusiaajik gletsjer varen we vanuit Kulusuk langs een fascinerende verscheidenheid van ijsschotsen en ijsbergen. We kunnen, weersafhankelijk, vrij dicht bij deze gletsjer komen. De naam Apusiaajik betekent ‘kleine’ gletsjer. De kosten zijn ca. € 65 per persoon.

Een populaire tour vanuit Tasiilaq is een wandeling naar de bloemenvallei. Deze zwerftocht brengt bezoekers uit Ammassalik “stad” naar een weelderige vallei waar je de arctische zomerflora en -landschap ziet. We volgen een ruig pad (in de vroege zomer met sneeuwzakken) maar de wandeling is niet moeilijk. In een rustig tempo hebben we tijd om de kleine maar mooie bloemen te onderzoeken waarvan er een verrassende variëteit is. De kosten zijn ca. € 25 per persoon.

Een andere aanrader vanuit Tasiilaq is een tour naar de nederzetting Ikateq. We varen zuidwaarts en komen aan bij de ingang van de uitgestrekte, vaak met ijs gevulde Sermilik-fjord en een typisch Groenlands dorp. Overblijfselen van eerdere eenvoudige stenen en turfhuizen staan naast de kleurrijke kleine houten woning en een kleine, charmante kerk, die tevens het schoolgebouw is. Tijdens de boottocht van en naar Ikateq is de kans op het spotten van walvissen groot!

Zowel in Kulusuk als in Tasiilaq is het mogelijk verschillende boottochten in te plannen. Afhankelijk van het weer en je eigen wensen is er genoeg mogelijk. Een 2 uur durende boottocht zal ca. € 65 per persoon kosten.Dag 5

Vertrekdag

Aan alles komt een einde, je korte bezoek aan Oost Groenland zit erop. Na het ontbijt reis je per transfer naar de luchthaven in aansluiting op je vlucht naar Reykjavík.