Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Northern Lights Comfort tour

De winterperiode in IJsland is niet alleen prachtig vanwege de winterse landschappen. Het is dé tijd om het noorderlicht te kunnen spotten. De tour heeft daarnaast een ‘luxe’ tintje door het verblijf in een hotel met privé faciliteiten en een traditionele IJslandse feestavond.

Het noorderlicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer dat bij helder weer, vooral ‘s winters zichtbaar is. Wanneer het noorderlicht zich voordoet, zie je vaak een lichte gloed of is het licht zichtbaar als bewegende bogen, stralenbundels of een sierlijk dansend gordijn van licht. Noorderlicht hangt samen met uitbarstingen op de zon, waarbij grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal in worden geslingerd.

Korte tourbeschrijving:
Reisduur 3 dagen, 2 nachten en 2 rijdagen.
Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Ruime en lichte kamer met lichtblauwe wand in Fosshotel Hekla in zuid IJsland.

De gids wacht de deelnemers om 17:00 uur op bij de BSI busterminal in Reykjavik. Vanuit dit busstation reizen we gezamenlijk naar de farm Kálfhóll voor een traditionele IJslandse avond: “badstofukvöld”. De avond bestaat uit een traditionele maaltijd, IJslandse volks liedjes en verhalen van het platteland.

Na het diner gaan we uiteraard naar buiten, in de hoop dat het noorderlicht de eerste avond van de tour ons al gegund wordt. Daarna is er een transfer naar Fosshotel Hekla, waar we overnachten tijdens deze tour.

Prachtige groene banen noorderlicht boven de bergen in IJsland.

De vlucht en luchthaventransfer zijn niet inbegrepen, maar kunnen bijgeboekt worden. Het is ook mogelijk om een dag eerder aan te komen op IJsland, eventuele vluchtvertragingen waardoor je de transfer zou kunnen missen, worden hiermee ingedekt.

Leuk om deze dag te doen:
RT Flybus transfers IJsland


Dag 2

Rijden langs oevers van de Þjórsá

Een groepje paarden steekt de rivier over bij Kjolur, de hooglanden van IJsland, in een mooi landschap.

Na het ontbijt rijden we naar Kálfhóll waar onze paarden staan te trappelen. Na een korte introductie rijden we langs de oevers van de gletsjerrivier Þjórsá. We warmen daarna op met een kop IJslandse soep en gaan per bus op weg naar de Þjórsárdalur vallei waar we een spectaculair uitzicht hebben op de waterval Hjálp en het openluchtmuseum Þjódveldisbær (entree niet inbegrepen). Een kleine wandeling in het Skridudalurbos brengt ons naar de laatste rustplaats van “mountain king” en zijn geliefde paard Blesi.

Hierna brengen we een bezoek aan de Secret Lagoon voor een ontspannen bad in het mineraalrijke water.
’s Avonds genieten we van een typische IJslandse maaltijd voordat de ‘jacht’ op het noorderlicht weer begint. Zodra het noorderlicht zich laat zien, is er de mogelijkheden om een korte rit (ca. 1 uur) in het donker te maken. Als je dit liever niet doet, kun je ook kiezen voor het spotten van het noorderlicht vanaf de farm Kálfhóll.Dag 3

Laatste rijdag

Een grote groep toeristen die paardrijden door het rode en gele herfst landschap in IJsland.

Na het ontbijt reizen we weer af naar de paarden op Kálfhóll farm. De laatste 2 á 3 uur durende rit in de “countryside” staat op het programma voordat we na de lunch terugreizen naar Reykjavik.

De laatste overnachting, lunch en diner, vluchten en luchthaventransfers zijn niet inbegrepen bij deze reis, maar kunnen wij evenals een eventuele verlenging, gemakkelijk bijboeken.