Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Northern Exposure Rijtour

Bezoek de wonderen rondom het meer van Mývatn en Europa’s krachtigste waterval, de Dettifoss. Deze tour is door de Sunday Times genoemd in de top 10 van beste rijtours ter wereld. Noord-IJsland staat bekend om de spectaculair mooie natuur en het diverse landschap. De Dettifoss waterval, het Mývatn meer, de V-vormige kloof Asbyrgi en de gekke rotsformaties bij Hljódaklettar zijn slechts enkele parels die je en-route zult bezoeken.

Deze rijtour is geschikt voor zeer ervaren tot gevorderde ruiters. Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.
De rijafstand is 160 km in 5 dagen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 20 km

Rijden over rivieren en door bergen

De gids wacht je tussen 06:30 en 07:30 uur op in Reykjavik bij de BSI busterminal of één van de (pick up)bushaltes in het centrum. Hiervandaan reizen we gezamenlijk naar Reykjavík Airport voor de binnenlandse vlucht naar Húsavík. Zorg dat je je rijkleding al aan hebt, want na de lunch in de farm nabij Húsavík gaat de eerste tocht beginnen!

We rijden aan de oostkant van het Nationaal Park Jökulsárgljúfur en bezoeken plekken zoals Hljódaklettar. Na de rit stappen we over op de bus die ons richting de Dettifoss (de krachtigste waterval van Europa) en Asbyrgi brengt. Asbyrgi betekent ‘Godenburgt’. Het verhaal gaat dat de God Ödínn op zijn achtbenige hengst Sleipnir hier rondreed. Zijn hengst zette zijn hoeven neer op de plek waar nu Asbyrgi gevormd is. Het is een hoefijzervormige kloof. Een dag om niet te vergeten!

We overnachten bij de Bjarnastadir farmDag 2
ca. 35 km

Rijden door een ‘magisch’ landschap

We rijden over de machtige gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum (overbrugd) en richting de bergen rond het geothermisch gebied Theistareykir.
Een fascinerende omgeving vol kloven, meerkleurige bergen en geothermische energie.

We overnachten in de berghut Theistareykir.Dag 3
ca. 35 km

De Laxádalur vallei

Vandaag rijden we van het geothermische Theistareykir gebied door een afwisselend landschap met lavavelden en een woestijnachtige vlakte naar Halldorstaðir in het Laxárdal. Daarna rijden we naar de Bjarnastaðir farm, waar we de komende nachten ook zullen verblijven en waar de hottub op ons wacht.Dag 4
ca. 30 km

Een dag vol contrasten

De dag begint met een tocht over zwarte zandstranden langs de kleurrijke Laxárdalur vallei met uitzicht op de glinsterende Laxá zalmrivier. Het is weer een dag met vele contrasten, van kale zandvlakte tot kleurrijke vallei. De rit eindigt in Skogarhlid, waar we de paarden achter laten.

Later op de dag maken we een bustour, we bezoeken de Mývatn Baths en kunnen daar een ontspannend bad nemen. Het bad wordt ook wel het ‘kleine broertje’ van de Blue Lagoon genoemd.Dag 5
ca. 40 km

Dagrit door valleien

Vandaag maken we een dagrit van ca. 40 km door het prachtige gebied van de Geldingadalur vallei. Er komt tijdens deze prachtige tocht een punt dat we van de ene continentale aardplaat oversteken naar de andere. Het is een interessant gebied met kleurrijke bergen, geothermische activiteit en breukzones in het landschap. De eindbestemming is de Bjarnastadir farm waar we weer heerlijk kunnen ontspannen in de hottub.dag 6

Terug naar Húsavík

’s Ochtends reizen we terug naar Húsavík. Voor de liefhebbers, het is immers walvisseizoen, is het mogelijk een optionele walvistocht te boeken.
Prijs ca. € 80 p.p. Het is echter ook mogelijk om te genieten van het lokale zwembad met de hottubs of een wandeling door havenstadje Húsavík te maken.

Aan het einde van de middag vliegen we terug naar Reykjavik, waar de reis eindigt.