Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Noorderlicht Fotoreis Winter

Tijdens deze groepsreis Noorderlicht Fotoreis IJsland gaan we met Nederlandstalige reisleiding en een klein gezelschap van 6-7 personen op zoek naar het fascinerende noorderlicht. Onze gids Gerry van Roosmalen is tevens professioneel fotograaf, en auteur van het boek ‘Ode aan IJsland’. Overdag bezoeken we diverse highlights van het IJslandse landschap, het noorderlicht ‘spotten’ zal zich gedurende de avonduren afspelen. Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 a 1,5 uur per dag (schoenen met goed profiel zijn een vereiste).

Een exclusieve privé-excursie naar een ijsgrot in Zuidoost-IJsland is inbegrepen in deze reis!

Middels een kennismakingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis gaan we alvast enigszins in op compositie, landschapsfotografie, techniek van het fotograferen, het gebruik van filters, creatieve(re) fotografie en andere zaken waar je rekening mee moet houden voor het beste resultaat van deze fotografiereis. Datum: 02 februari 2019 van 13:00 uur tot 16:30 uur.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
2 maart

Aankomstdag

IJsland winter - dag 7 - GvRMiddagvlucht Amsterdam-Keflavík, 13.00-15.10 uur. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de buurt van Borgarnes.

Diner en overnachting in Ensku Husin (2 nachten).Dag 2
3 maart

Snaefellsnes

BúdirVandaag bezoeken we het schiereiland Snaefellsnes. We gaan onder andere naar de basaltformatie Gerðuberg, het zwarte kerkje Búðir, de ruige rotskust van Arnarstapi waarbij we als de weerstomstandigheden goed zijn een wandeling maken naar het plaatsje Hellnar. Later deze dag bezoeken we de markante berg Kirkjufell.Dag 3
4 maart

Golden Circle gebied

IJsland winter - dag 2 GvRVandaag bezoeken we het Nationaal Park Þingvellir waar in het jaar 930 het parlement van IJsland werd opgericht. We wandelen door de kloof naar de mooie waterval Öxarárfoss. Later deze dag bezoeken we de Gullfoss, de ‘gouden’ waterval. Ook bezoeken we het geiser gebied met de actieve geiser “Strokkur“ welke gemiddeld iedere 8 minuten een kolom water en stoom tot een hoogte van wel 20 meter opstuwt.

We rijden tenslotte door naar ons volgende onderkomen in Zuid-IJsland waar het diner op ons wacht. We verblijven 2 nachten in Hotel Anna.Dag 4
5 maart

Indrukwekkend Zuid IJsland

De 60m hoge waterval Skógafoss en de prachtige Seljalandsfoss waterval zijn highlights die we hoe dan ook bezoeken tijdens ons verblijf hier!

Verder zuidwaarts ligt het plaatsje Vík, met indrukwekkende lavastranden en bizarre rotsformaties zoals Reynishverfi en Dyrhólaey.Dag 5
6 maart

Op weg naar vissersdorp Höfn

IJsland - Mosvelden EldhraunWe trekken verder in oostelijke richting. Onderweg komen we langs kaap Hjorleifshöfdi en de uitgestrekte zandspoelvlakte het Myrdalssandur. Bij goed weer hebben we steeds de gletsjer Mýrdalsjökull als decor. We stoppen bij het Eldhraun, een door mossen overwoekerd lava veld van 565 vierkante kilometer dat hier ontstond tijdens de 9 maanden durende vulkaanuitbarsting van de Laki in 1783. Bij genoeg tijd maken we een wandeling bij de kloof Fjaðragljufur met zijn tot 100 meter hoge wanden.

We overnachten (2 nachten) in Hotel Gerdi.Dag 6&7
7-8 maart

IJsgrot en NP Skaftafell

2012-01-25 at 12-08-28Op de eerste dag, ‘s ochtends vroeg bezoeken we de ijsgrot onder de Vatnajökull. Deze excursie is privé voor onze groep geboekt zodat we optimaal de gelegenheid hebben mooie foto’s te maken. De ijsgrot ontstaat door warmte onder de gletsjer en geeft een mooi kijkje in het inwendige van deze ijsmassa.

De machtige gletsjer Vatnajökull (even groot als onze 3 noordelijke provincies samen) laat zich vandaag in diverse vormen zien. In het Nationale Park Skaftafell kun je heerlijk wandelen, er zijn diverse routes uitgezet. Zo is er de mogelijkheid een kijkje te nemen bij de waterval Svartifoss, omringd door prachtige basaltkolommen.

We gaan tevens op weg naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Dit meer stond decor voor veel verschillende films zoals de James Bond film “Die another day”, Batman Returns en Thomb raider.

IJsland - Jökulsárlón, 10

Het ijs dat afkalft van de Breiðamerkurjökull smelt langzaam af en drijft richting de kust. Via de korte rivier Jökulsá á Breiðamerkursandi drijft het ijs uiteindelijk in zee, waar de soms meters hoge ijsschotsen vaak teruggeworpen worden op het strand.

Op 8 maart eindigen we onze dag bij Stracta Hotel Hella (1 nacht) voor diner en overnachting.Dag 8
9 maart

Schiereiland Reykjanes

IJsland - KrysuvikWe rijden steeds verder naar het Westen. Op het schiereiland Reykjanes rijden we naar het hete bronnengebied Krýsuvik met zijn pruttelende modderpoelen en het groene meertje Grænavatn. Ook gaan we naar de ruige kust bij Reykjanesvíti.

Overnachting in de buurt van luchthaven Keflavik. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.Dag 9
10 maart

Vertrekdag

Vroeg vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Vertrek 07:40 uur, aankomst 11:50 uur.

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten de dagindeling te wijzigen.