Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Noorderlicht Fotoreis IJsland

Tijdens deze groepsreis Noorderlicht Fotoreis IJsland gaan we met Nederlandstalige reisleiding en een klein gezelschap van 6-7 personen op zoek naar het fascinerende noorderlicht. Onze gids Gerry van Roosmalen is tevens professioneel fotograaf, en auteur van o.a. het boek ‘Ode aan IJsland’. Overdag bezoeken we diverse highlights van het IJslandse landschap, het noorderlicht ‘spotten’ zal zich gedurende de avonduren afspelen. Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 a 1,5 uur per dag (schoenen met goed profiel zijn een vereiste).

Middels een kennismakingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis gaan we alvast enigszins in op compositie, landschapsfotografie, techniek van het fotograferen, het gebruik van filters, creatieve(re) fotografie en andere zaken waar je rekening mee moet houden voor het beste resultaat van deze fotografiereis. Datum: volgt.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1, 30.09

Aankomstdag

Een toestel van Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.Met de middagvlucht vliegen we van Amsterdam naar Keflavík in een kleine 3 uur. Vanaf luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de buurt van Borgarnes.

Diner en overnachting in of nabij Borgarnes.Dag 2, 01.10

Highlights op Snæfellsnes

De Kirkjufell berg met op de voorgrond de Kirkjufellsfoss waterval, West IJsland.Vandaag rijden we het schiereiland Snaefellsnes op. We gaan onder andere naar de basaltformatie Gerðuberg, het zwarte kerkje Búðir, de ruige rotskust van Arnarstapi waarbij we als de weersomstandigheden goed zijn een wandeling maken naar het plaatsje Hellnar. Later deze dag bezoeken we de markante berg Kirkjufell.

Diner en overnachting in of nabij Grundarfjördur.Dag 3, 02.10

Lavawatervallen en een zeehondenkolonie

De Hraunfossar waterval in IJsland in de herfst met geel kleurende struiken.We brengen in de ochtend een bezoek aan de plaats Reykholt, gelegen tussen Borgarnes en de gletsjer Langjökull en de geboorteplaats van sagaschrijver Snorri Sturluson. Hier vinden we de meest productieve heetwaterbron, Deildártunguhver en even verderop vinden we de spectaculaire 1km brede Hraunfossar watervallen, waar het water zich door een lavawand perst en het daardoor een unieke blauwe kleur krijgt.

We passeren het schiereiland Vatnsnes, waar zich een zeehondenkolonie bevindt. In de directe omgeving is ook de fraaie rotsformatie Hvítserkur te zien. De naam betekend “wit hemd”, vanwege de vele vogeluitwerpselen op de rots, onder andere van noordse stormvogels.

Diner en overnachting nabij Blönduós.Dag 4+5, 03 + 04.10

Spectaculair Myvatn

Lava rotsformaties staan in het Myvatn meer in noord IJsland met besneeuwde bergen op de achtergrond.

We rijden vandaag naar de omgeving van het meer van Mývatn. Dit is het gebied waar je vreemdsoortige lavaformaties, borrelende zwavel- en modderpoelen, prachtige basaltformaties en pseudokraters vindt. De komende 2 dagen brengen we in deze omgeving door.

Diner en overnachting in Myvatn.Dag 6, 05.10

IJslands 2e stad

Akureyri gelegen tussen besneeuwde bergen in Noord IJsland.Vandaag laten we Myvatn achter ons en rijden we naar IJslands 2e stad, Akureyri. De stad, met ca. 18.000 inwoners, heeft de meest noordelijke botanische tuin ter wereld, een prachtige kerk en een boeiend moderne kunstmuseum.

Diner en overnachting in Akureyri.Dag 7, 06.10

Binnenlandse vlucht naar Reykjavik

Via een vroege binnenlandse vlucht verplaatsen we ons weer naar Reykjavik, waar we weer een auto ophalen om enkele highlights van de stad én van het vulkanische schiereiland Reykjanes kunnen bezoeken.

Diner en overnachting in Keflavik.Dag 8, 07.10

Vertrekdag

We vertrekken vroeg naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam waar we net voor het middaguur weer aankomen.

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten de dagindeling te wijzigen.