Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Noorderlicht Fotoreis Herfst

Tijdens deze groepsreis Noorderlicht Fotoreis IJsland gaan we met Nederlandstalige reisleiding en een klein gezelschap van 6-7 personen op zoek naar het fascinerende noorderlicht. Onze gids Gerry van Roosmalen is tevens professioneel fotograaf, en auteur van het boek ‘Ode aan IJsland’. Overdag bezoeken we diverse highlights van het IJslandse landschap, het noorderlicht ‘spotten’ zal zich gedurende de avonduren afspelen. Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 a 1,5 uur per dag (schoenen met goed profiel zijn een vereiste).

Een uniek verblijf van 2 nachten in de hooglanden van IJsland is inbegrepen in deze reis!
Thórsmörk, een diepe vallei verscholen tussen 3 gletsjers, is in deze tijd van het jaar vaak enkel bereikbaar met speciale voertuigen. Het vervoer van en naar deze mooie plek wordt dan ook per superjeep verzorgd.

Middels een kennismakingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis (za 25.08 in Utrecht) gaan we alvast enigszins in op compositie, landschapsfotografie, techniek van het fotograferen, het gebruik van filters, creatieve(re) fotografie en andere zaken waar je rekening mee moet houden voor het beste resultaat van deze fotografiereis.

We verblijven op verschillende locaties in toeristenklasse accommodatie (kamers met eigen douche/toilet), en 2 nachten in de hooglanden in kamers met gedeelde douche/toilet. We sluiten de reis af met een laatste overnachting nabij de luchthaven. Er is slechts een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Middagvlucht Amsterdam-Keflavík. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in Fludir. Afhankelijk van aankomsttijd en met name de weersomstandigheden hebben we nog een korte fotostop onderweg naar onze eerste accommodatie.

Diner en overnachting in Guesthouse Grund in Fludir (3 nachten).Dag 2

Golden Circle gebied

Thingvellir NP -winterVandaag bezoeken we het Nationaal Park Þingvellir waar in het jaar 930 het parlement van IJsland werd opgericht. We wandelen door de kloof naar de mooie waterval Öxarárfoss.

Later deze dag bezoeken we de Gullfoss, de ‘gouden’ waterval. Ook bezoeken we het geiser gebied met de actieve geiser Strokkur welke gemiddeld iedere 8 minuten een kolom water en stoom tot een hoogte van wel 20 meter opstuwt.Dag 3

Gjáin en Thjórsárdalur

Op het programma van vandaag staat een bezoek aan de mooie sprookjesachtige vallei Gjáin, in Thjórsárdalur.

 Dag 4

Op weg naar het binnenland

We trekken verder in zuidelijke richting. Aangekomen bij de plaats Hvölsvollur worden we opgehaald en per superjeep naar Thórsmörk gebracht. De route hier naar toe is al een ervaring op zich. De ervaren chauffeur weet zich moeiteloos een weg te banen over de ruige paden, waarbij diverse kleinere en grotere rivier doorwadingen elkaar afwisselen.

Overnachting in Volcano Huts (2 nachten).Dag 5

Thórsmörk

Thórsmörk lag midden in de vulkaanzone tussen de eerste en tweede vulkaanuitbarsting van de Eyjafjallajökull in 2010. Als gevolg van deze uitbarsting is het van vóór die tijd daterende meer, waarin een gletsjertong afkalfde, met vulkanische as gevuld en verdwenen van de kaart. Thórsmörk is een prachtig wandelgebied. Vanaf de bergruggen heb je een weids uitzicht op de omliggende gletsjers.Dag 6

Op weg naar het zuidoosten

IJsland - Mosvelden EldhraunMet de superjeep worden we weer teruggebracht naar de ‘bewoonde’ wereld. We trekken met de minibus verder in oostelijke richting. Onderweg komen we langs kaap Hjorleifshöfdi en de uitgestrekte zandspoelvlakte het Myrdalssandur. Bij goed weer hebben we steeds de gletsjer Mýrdalsjökull als decor. We stoppen bij het Eldhraun, een door mossen overwoekerd lava veld van 565 vierkante kilometer dat hier ontstond tijdens de 9 maanden durende vulkaanuitbarsting van de Laki in 1783. Bij genoeg tijd maken we een wandeling bij de kloof Fjaðrargljufur met zijn tot 100 meter hoge wanden.

We overnachten in Hotel Skaftafell (2 nachten).Dag 7

IJsbergenmeer Jökulsárlón en Skaftafell

IJsland - Gerry v Roosmalen - We gaan op weg naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Dit meer stond decor voor veel verschillende films zoals de James Bond film “Die another day”, Batman Returns en Thomb raider.

Het ijs dat afkalft van de Breiðamerkurjökull smelt langzaam af en drijft richting de kust. Via de korte rivier Jökulsá á Breiðamerkursandi drijft het ijs uiteindelijk in zee, waar de soms meters hoge ijsschotsen vaak teruggeworpen worden op het strand.

In het Nationale Park Skaftafell wandelen we naar de waterval Svartifoss, omringd door prachtige basaltkolommen.

 

 Dag 8

Op weg naar Reykjanes

Op deze dag rijden we langs de zuidkust terug naar het westen. Onderweg stoppen we bij de plaatsen die we op de heenweg hebben gemist.

Op het schiereiland Reykjanesta rijden we naar het hete bronnengebied Krýsuvik met zijn pruttelende modderpoelen en het groene meertje Grænavatn. Ook gaan we naar de ruige kust bij Reykjanesvíti.

Overnachting in Keflavik in Hotel Jazz.Dag 9

Vertrekdag

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Vertrek om 07:50 uur, aankomst op Schiphol 13:00 uur

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten de dagindeling te wijzigen.