Bel mij terug

Vul je naam en telefoonnummer in,
en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Noorderlicht Fotoreis Herfst

Tijdens deze groepsreis Noorderlicht Fotoreis IJsland gaan we met Nederlandstalige reisleiding en een klein gezelschap van 6-8 personen op zoek naar het fascinerende noorderlicht. Onze gids Gerry van Roosmalen is tevens professioneel fotograaf, en auteur van het boek ‘Ode aan IJsland’. Overdag bezoeken we diverse highlights van het IJslandse landschap, het noorderlicht ‘spotten’ zal zich gedurende de avonduren afspelen. Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 a 1,5 uur per dag (schoenen met goed profiel zijn een vereiste).

Een exclusieve privé-gletsjerwandeling is inbegrepen in deze reis!

Middels een kennismakingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis (datum volgt) gaan we alvast enigszins in op compositie, landschapsfotografie, techniek van het fotograferen, het gebruik van filters, creatieve(re) fotografie en andere zaken waar je rekening mee moet houden voor het beste resultaat van deze fotografiereis.

We verblijven op verschillende locaties in toeristenklasse accommodatie (kamers met eigen douche/toilet) en sluiten de reis af met een laatste overnachting nabij de luchthaven. Er is slechts een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Middagvlucht Amsterdam-Keflavík. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de buurt van Borgarnes. Afhankelijk van aankomsttijd en met name de weersomstandigheden hebben we nog een korte fotostop onderweg naar onze eerste accommodatie.

Diner en overnachting in Ensku Husin (2 nachten).Dag 2

Snaefellsnes

IJsland - SnaefellsjokullVandaag bezoeken we het schiereiland Snaefellsnes. We gaan onder andere naar de basaltformatie Gerðuberg, het zwarte kerkje Búðir, de ruige rotskust van Arnarstapi waarbij we als de weersomstandigheden goed zijn een wandeling maken naar het plaatsje Hellnar.

 

IJsland - Kirkjufell - Gerry RoosmalenLater deze dag bezoeken we de markante berg Kirkjufell met in de voorgrond de waterval Kirkjufellsfoss.

 Dag 3

Golden Circle gebied

Thingvellir NP -winterVandaag bezoeken we het Nationaal Park Þingvellir waar in het jaar 930 het parlement van IJsland werd opgericht. We wandelen door de kloof naar de mooie waterval Öxarárfoss.

Later deze dag bezoeken we de Gullfoss, de ‘gouden’ waterval. Ook bezoeken we het geiser gebied met de actieve geiser “Strokkur“ welke gemiddeld iedere 8 minuten een kolom water en stoom tot een hoogte van wel 20 meter opstuwt.

We rijden tenslotte door naar ons volgende onderkomen in Zuid-IJsland waar het diner op ons wacht (Hotel Skogafoss, 1 nacht).Dag 4

Op weg naar vissersdorp Höfn

IJsland - Mosvelden EldhraunWe trekken verder in oostelijke richting. Onderweg komen we langs kaap Hjorleifshöfdi en de uitgestrekte zandspoelvlakte het Myrdalssandur. Bij goed weer hebben we steeds de gletsjer Mýrdalsjökull als decor. We stoppen bij het Eldhraun, een door mossen overwoekerd lava veld van 565 vierkante kilometer dat hier ontstond tijdens de 9 maanden durende vulkaanuitbarsting van de Laki in 1783. Bij genoeg tijd maken we een wandeling bij de kloof Fjaðragljufur met zijn tot 100 meter hoge wanden.

We overnachten in Hotel Smyrlabjörg.Dag 5

IJsbergenmeer Jökulsárlón

IJsland - Gerry v Roosmalen - We gaan op weg naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Dit meer stond decor voor veel verschillende films zoals de James Bond film “Die another day”, Batman Returns en Thomb raider.

Het ijs dat afkalft van de Breiðamerkurjökull smelt langzaam af en drijft richting de kust. Via de korte rivier Jökulsá á Breiðamerkursandi drijft het ijs uiteindelijk in zee, waar de soms meters hoge ijsschotsen vaak teruggeworpen worden op het strand.

IJsland - Jökulsárlón, 10Deze dag is het diner niet geboekt, om optimaal de vrijheid te hebben de tijdsduur bij het ijsbergenmeer ter plekke te kunnen bepalen in overleg met de fotograaf.

We eindigen deze dag bij Fosshotel Nupar (2 nachten).Dag 6

Nationaal Park Skaftafell & gletsjerwandeling

gletsjerwandelingen SvinafellsjokullIn de ochtend maken we een mooie gletsjerwandeling op de Vatnajökull. Stijgijzers, ijsbijlen en veiligheidsuitrusting worden ter plekke uitgereikt. Deze excursie is privé voor onze groep geboekt zodat we optimaal de gelegenheid hebben mooie foto’s te maken, het niveau is licht.

De machtige gletsjer Vatnajökull (even groot als onze 3 noordelijke provincies samen) laat zich vandaag in diverse vormen zien. In het Nationale Park Skaftafell kun je heerlijk wandelen, er zijn diverse routes uitgezet. Zo is er de mogelijkheid een kijkje te nemen bij de waterval Svartifoss, omringd door prachtige basaltkolommen.Dag 7

Op weg naar het Westen

Op deze dag rijden we langs de zuidkust terug naar het westen. Onderweg stoppen we bij de plaatsen die we op de heenweg hebben gemist. Onder andere de Seljalandsfoss, Gluggafoss en de vulkaantentoonstelling/film van de uitbarsting van de Eyjafjallajökull in 2010.

Diner en overnachting in de omgeving van Selfoss.Dag 8

Schiereiland Reykjanes

IJsland - KrysuvikOp het schiereiland Reykjanesta rijden we naar het hete bronnengebied Krýsuvik met zijn pruttelende modderpoelen en het groene meertje Grænavatn. Ook gaan we naar de ruige kust bij Reykjanesvíti.

Overnachting en diner in de buurt van luchthaven Keflavik.

 Dag 9

Vertrekdag

We vertrekken naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Vertrek om 14:55 uur.

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten de dagindeling te wijzigen.