Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Thorvaldsdalur Terrain Run IJsland

Op 03 juli 2021 vindt de Thorvaldsdalur Terrain Run in Noord-IJsland plaats; het oudste hardloopevenement in een spectaculaire en uitdagende omgeving! Deze jaarlijkse run is een bijzonder avontuur voor de goed getrainde en ervaren hardloopfanaten. Tijdens deze 6-daagse reis zorgt onze Nederlandstalige gids voor optimale begeleiding rond de run en krijg je bovendien veel te zien van de schitterende omgeving.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

30 juni 2021

Aankomst IJsland & doorvlucht naar het noorden

Drie toestellen van luchtvaartmaatschappij Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.

Deze reis is een samenwerking van VT Adventures (Vincent Drost) en IJsland Tours (specialist in reizen naar IJsland). Voor deze reis hebben we onze basis in Akureyri, de tweede stad van IJsland. Kleinschalig, maar met alle benodigde faciliteiten. We verblijven 4 nachten in appartementen Fagravik (Aurora Vacation Homes) bij Akureyri.

In slechts 3 uur vliegen we met Icelandair naar Keflavík Airport, IJsland. Via een transfer naar de kleine luchthaven bij Reykjavik vliegen we door naar Akureyri in Noord-IJsland, waar onze gids Vincent Drost ons opwacht met een welkomstdrankje! Vincent woont al enkele winters in Noord-IJsland en kent als professioneel gids alle ins en outs van de regio Noord-IJsland.

Overnachting in Fagravik, Akureyri.1 juli 2021

Mývatn en Dettifoss

Reizigers kijken in IJsland naar de modderpotten Namaskard in de verte.Vandaag staat een ontdekkingsreis door het prachtige gebied van Mývatn op het programma. Mývatn is het gebied waar je vreemdsoortige lavaformaties, borrelende zwavel- en modderpoelen, prachtige basaltformaties en pseudokraters vindt. Geen wonder dat we vandaag de hele dag in deze regio zullen besteden. Hoe de dag verder ingedeeld wordt en welke highlights er bezocht worden ligt ook wel een beetje aan het weet, dat zoals gewoonlijk de baas is op IJsland.

Deze dag is niet compleet zonder een bezoek aan de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss. De waterval verplaatst zo’n 200 kubieke meter modderig water per seconde! De waterval is door de modder vaak wat grauw van kleur, maar zéker niet minder indrukwekkend.

Overnachting in Fagravik, Akureyri.2 juli 2021

Siglufjordur en Hrisey (met training)

Vandaag brengen we een bezoek aan de haringstad van IJsland. Siglufjörður is een stad met ongeveer 1300 inwoners, gelegen in Noord-IJsland. Het is de meest noordelijke stad van het vasteland. Samen met zijn natuurlijke schoonheid is het een uniek plekje, met een bekroond Herring Era Museum, Folk Music Museum en het Folk Music Festival dat elk jaar meer reizigers aantrekt.

Siglufjörður ligt in een bijzonder mooie fjord met dezelfde naam, en hoge en dramatische bergtorens torenen hoog boven de stad uit. Het vogelleven is gevarieerd, met ongeveer 2000 vogels van 16 tot 18 soorten die meestal in de fjord te vinden zijn, vooral in de zomer.

Overnachting in Fagravik, Akureyri.3 juli 2021

Thorvaldsdalur Terrain Run

De oudste trailrun in IJsland.

Thorvaldsdalur Terrain Run is de oudste trailrun in IJsland. De run vond voor het eerst plaats in 1994 en wordt nu jaarlijks gelopen. De run wordt elk jaar begin juli gehouden in de Þorvaldsdalur-vallei in het noorden van IJsland op ongeveer 20 km van de stad Akureyri. De Þorvaldsdalur-vallei loopt van de Hörgárdalur-vallei in het zuiden naar de kust van de Eyjafjördur-fjord in het noorden. De run begint bij de boerderij Fornhagi in de Hörgárdalur-vallei op 90m boven zeeniveau. De route is niet gemarkeerd, dus deelnemers kunnen zelf hun weg kiezen. Meestal zijn dit schapen paadjes. De finish is bij Árskógsskóli-school op ongeveer 60m boven zeeniveau. Het hoogste punt van de run ligt ongeveer 500m boven zeeniveau. De totale afstand is ca. 25 km.

Overnachting in Fagravik, Akureyri.

 4 juli 2021

Whale-watching en terugvlucht naar Reykjavik

De vin van een walvis komt boven het water uit.

Deel van een walvisvin in zee | IJsland Tours

Van mei t/m september is het walvisseizoen in IJsland. We gaan vandaag dan ook ons geluk beproeven door het water op de gaan. In het noorden van IJsland worden vaak ‘grote jongens’ gespot, denk hierbij aan bultrug die vaak zijn staartvin laat zien of, als je geluk hebt, uit het water opspringt. Ook andere soorten worden vaak gespot, meer hierover lees je in onze blog over walvissen in de Skjalfandi baai.

Aan het einde van de middag vliegen we weer terug naar Reykjavik waar we om ca. 17:35 uur arriveren.

Overnachting in Reykjavik.5 juli 2021

Vertrekdag

Een toestel van Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de luchthaven, op tijd voor de aansluitende vlucht.

N.B. de hier beschreven route is onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van de weersomstandigheden. De gids kan ter plekke dus besluiten de route aan te passen indien de weersomstandigheden het niet toelaten de beschreven route te volgen.