Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Lente in Groenland

Van april tot mei wordt de Arctische winter vervangen door de lente en is de middernachtzon weer terug. Nachten worden weer dagen, sneeuw smelt in een rap tempo, de temperatuur wordt wat hoger en natuur leeft op. Een absoluut intense beleving!

Deze reis start in Kangerlussuaq waar prachtige natuur te vinden is, vlakbij de ijskap en deze plaats dé plek is om Muskusossen te spotten. Na een paar dagen gaat de reis door naar het ijsbergen walhalla, Ilulissat. Gelegen in de Diskobaai aan de ijsfjord is dit een bezoek om nooit te vergeten.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom in Kangerlussuaq

Na een ca. 4 uur durende vlucht vanuit Kopenhagen land je op Kangerlussuaq en begint een 8-daagse avontuur! Een lokale gids heet je welkom en help je met inchecken bij Hotel Kangerlussuaq. Het hotel ligt bij de luchthaven dus het is een kwestie van je koffers pakken en naar de receptie lopen. Vanuit het hotel heb je zicht op de verschillende vliegtuigen en af en toe een verstopte haas tussen de rotsen in de omgeving.

Bij aankomst in een nieuwe stad volgt een informatiebijeenkomst met de lokale gids. Hij of zij kan je alles over de omgeving vertellen, evenals de excursiemogelijkheden. We adviseren je vooraf het excursiepakket bij te boeken, dit pakket bestaat uit alle must-do tours! Er volgt een korte sightseeing tour (inbegrepen in reis) door Kangerlussuaq. De stad is een voormalige Amerikaanse luchtbasis waar de gids voldoende verhalen over heeft!

Tundra and wildlife tour (excursiepakket)

Kangerlussuaq is de plek waar Muskusossen leven in het wild. Tezamen met de prachtige natuur is dit te combineren in een tour waar je wild enthousiast van terugkomt. Per 4WD truck rijden we de toendra in, de gids let goed op en kan je snel wijzen op wilde dieren, er zijn daarnaast altijd verrekijkers aanwezig.

Leuk om deze dag te doen:
Lente in Groenland excursies


Dag 2

Legendarische ijskap

Kangerlussuaq is gelegen tussen heuvels en dichtbij de ijskap, welke op Groenland in principe nooit ver weg is! Je kunt dan ook een tour maken naar deze legendarische ijskap die 82% van Groenland bedekt. Het is de enige plaats op Groenland waar zowel rendieren als muskusossen gezien kunnen worden.

Ice Cap Point 660 (excursiepakket)

Met een 4WD voertuig rijden we door een waanzinnig mooi landschap, door bergen, vlaktes en semi-woestijnachtige valleien. Op weg naar de ijskap, waar vlakbij het landschap verandert in een morene landschap. Aan het einde van de weg stoppen we om te voet verder te gaan naar de ijskap. De kans is groot rendieren en muskusossen tegen te komen. Afhankelijk van het seizoen worden we tevens getrakteerd op verschillende soorten vogels en bloemen.Dag 3

Doorvlucht naar Ilulissat, stad van de ijsbergen

Ilulissat betekent ijsbergen en zodra je aankomt snap je waarom deze stad hiernaar vernoemd is. De fjord ligt vol met ijsbergen en de reflectie van de zon zorgt voor verschillende schitteringen vanaf het water.

Na aankomst worden we naar Hotel Icefiord gebracht, gelegen tegenover de beroemde Ice Fjord. Zelfs de meest ervaren reiziger slaat stijl achterover van dit unieke aanzicht! De informatiebijeenkomst die volgt zit vol met tips ‘what to do in Ilulissat’, zodat je volledig voorbereid op pad kunt de komende dagen.

Het is mogelijk om Ilulissat op eigen houtje te ontdekken, vooral als je van wandelen houdt zijn er veel mogelijkheden. We hebben vooraf excursiepakketten voor je samengesteld, waardoor je in dit seizoen het meeste uit je reis kunt halen! Zo heb je de meeste kans op het ontdekken van de Diskobaai, de enorme ijsbergen en de prachtige omgeving van de baai.

Cultural historic guided tour (excursiepakket)

Je kunt prima zelf door Ilulissat heen wandelen en een idee vormen over deze stad. Maar met deze gegidste tour leer en begrijp je meer van de manier van leven hier op Groenland. We beloven je: je ziet Ilulissat, gesticht in 1741 en vandaag de dag de op 3 na grootste stad van Groenland met meer dan 4500 inwoners, vanuit een heel ander perspectief.Dag 4

Wereldberoemde Kangia Ice Fjord

Ilulissat ligt aan de voet van de 60km lange en wereldberoemde Kangia Ice Fjord, welke in 2004 op de UNESCO werelderfgoedlijst terecht is gekomen. Het ijs kan je alleen maar fascineren en is te zien vanuit land, de zee of de lucht.

Hike to the old settlement by the Icefjord (excursiepakket)

Gedurende 4000 jaar leefden er verschillende Inuit culturen in de nederzetting Sermermiut, gelegen op 1,5km ten Zuiden van Ilulissat. Vandaag de dag zie je nog goed hoe de Inuit hier geleefd hebben. Je hoort alles over de tradities van voor de komst van de Europeanen. Tijdens de wandeling passeren we Kællingekløften, waarvandaan we een fantastisch uitzicht hebben op de ijsfjord. Een heerlijke tour vol met flora, fauna, geologie en het verhaal achter het ijs.Dag 5

Ontdek Ilulissat & prachtige avondtour

Vandaag heb je de kans om eerst Ilulissat zelf te ontdekken. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving uitgezet, het weer moet echter wel meewerken wil je deze kunnen bewandelen zo vroeg in het seizoen.

Evening/midnight sailing among the icebergs (excursiepakket)

Deze zeer populaire excursie is een ‘must’ tijdens je verblijf in Ilulissat. De middernachtzon in Ilulissat is er van 21 mei t/m 24 juli en het maken van een boottocht is bijna niet te bevatten. Elke dag is er meer dan 40 miljoen ton aan gigantische ijsbergen in de fjord. Sommigen zijn meer dan 100 meter breed en lang. Het is daarnaast bijna niet voor te stellen dat ze ook nog zo hoog uitsteken boven het water. Als het onbewolkt is zijn de kleuren van het ijs goed te zien en bij bewolking hangt er een mystieke gloed over de ijsbergen. Deze boottocht is hoe dan ook de moeite waard.Dag 6

Dag ter vrije besteding

Vandaag is er geen excursie ingepland volgens het excursiepakket en heb je dus alle tijd om de ins en outs van Ilulissat te bekijken. In het centrum kan je het museum bezoeken wat gevestigd is in het ouderlijk huis van ‘Polar Explorer’ Knud Rasmussen. Op de markt kan je de vissers en koopmannen aan het werk zien en volledig opgaan in de sfeer in dit stadje. Daarnaast zijn er in Ilulissat voldoende restaurants waar je naast een ‘normale’ hap ook origineel Groenlands eten kunt proberen en kunt genieten van verse Groenlandse cakes.Dag 7

Nederzetting Ilimanaq (excursiepakket)

Een bezoek aan de oudste, nog bewoonde, nederzetting Ilimanaq in Groenland (1781). De inwoners van deze nederzetting leven van de visserij en de jacht. Een compleet andere wereld in vergelijking met Ilulissat.

De boottocht duurt ca. 45 minuten. De wateren rondom Ilimanaq zijn de laatste jaren dé plek voor walvissen, grote kans dat je een walvis spot tijdens de boottocht of wanneer je in Ilimanaq zelf bent. Ilimanaq ligt op ca. 15km ten Zuiden van Ilulissat en heeft ca. 84 (2010) inwoners. De huizen zijn geverfd in grimmige kleuren als contrast met het landschap. Ilimanaq is een traditionele Groenlandse nederzetting waar de bron van inkomsten nog altijd jagen en vissen zijn.Dag 8

Laatste dag en vlucht Kopenhagen

Tijdens de vlucht naar Kangerlussuaq deze morgen hebben we nog kans op een laatste blik op de ijsfjord en de enorme ijsbergen. Vanuit Kangerlussuaq vliegen we door naar Kopenhagen, waar we ’s avonds arriveren.