Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Combi trekking IJsland & Groenland

Deze combinatie wandelreis is het beste van twee werelden! Begin met de beroemdste wandelroute van IJsland, de Laugavegur, een vijfdaagse trek van hut naar hut. De route neemt je mee van de geothermische vallei van Landmannalaugar naar het zuiden naar de Þórsmörk-vallei, aan de voet van de wereldberoemde Eyjafjallajökull-vulkaan. Combineer “Landmannalaugar Wandelreis” met “Trekking Oost-IJsland” en voeg de uitgestrekte en ongerepte wildernis van Groenland toe aan je avontuur. Tijdens de 6 dagen in Oost-Groenland wandel je van kamp naar kamp, met als wandelterrein een spectaculair berglandschap, langs ijsfjorden en bezoek je een Inuit-dorp.
Een droom combo-trek!

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Natuurgebied Landmannalaugar

In de ochtend vertrek je per bus vanaf busstation BSI naar het natuurgebied Landmannalaugar.
Na aankomst genieten we eerst van de lunch en gaan dan in zuidelijke richting de bergen in.
Het pad voert langs smalle kloven, kokende bronnen en gele bergkammen. Onze overnachting is in de hut in Hrafntinnusker. In dit gebied vind je obsidiaan, zwart of heel donker gekleurd vulkanisch glas, dat wordt gerekend tot de halfedelstenen.

Wandeltijd: 4-5 uur
Afstand: 12 km
Stijging: ca. 470mDag 2

Riviergeulen, stomende bronnen en modderpoelen

Van Hrafntinnusker dalen we af in de riviergeulen van Jökultungur met honderden stomende bronnen en modderpoelen en genieten van prachtige uitzichten over de nabijgelegen gletsjers. In de middag arriveren we bij onze hut bij het meer Álftavatn (zwanenmeer).

Wandelduur: 4-5 uur
Afstand: 12 km
Daling: ca. 490mDag 3

Zwarte zandwoestijn

IJsland - wandelfoto

Nadat we de voet van de conische vulkaan Stórasúla zijn gepasseerd komen we aan in de zwarte zandwoestijn van Mælifellssandur.
We lopen, over redelijk vlak terrein, door uitgestrekte gravel- en zandgebieden en zullen diverse (zeer koude) rivieren moeten doorsteken.

Wandelduur: 6-7 uur
Afstand: 15 km
Daling: 40mDag 4

Steile kloofwanden en berkenvallei Thórsmörk

We volgen de kloof Markarfljótsglúfur, waar we kunnen genieten van het zicht op steile, kleurrijke wanden die honderden meters recht omhoog rijzen. Na ongeveer 6 uur lopen komt de met berken begroeide vallei Thórsmörk in zicht, een prachtig natuurgebied. Bij de hut sluiten we af met een barbecue.

Wandelduur: 6-7 uur
Afstand: 15 km
Daling: 300mDag 5

Fantastisch uitzicht op gletsjers en rivieren

IJsland - Thórsmörk2Om nog eenmaal van het fantastische uitzicht op de gletsjers, de vallei en de rivieren te genieten, beklimmen we in de ochtend de berg Valahnjúkur (458m). In de middag gaan we met de bus terug naar Reykjavik. De reis eindigt in Reykjavik om 19.00 uur. Het diner vanavond is op eigen gelegenheid. De stad Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.

Wandelduur: 2-5 uur
Afstand: 5-10 kmDag 6

Reis naar Oost-Groenland

De dag begint met een korte vlucht vanuit Reykjavik Airport naar de luchthaven van Kulusuk, een klein dorpje gelegen aan de rotsachtige kust van Oost-Groenland. De baai bij het dorp is bezaaid met ijsbergen die in groot contrast staan met de grootse bergachtige pieken achter ze.
Na aankomst maken we alvast kennis met het dorp en de omgeving ervan. Laat in de middag reizen we per speedboot naar de Qinertivaq fjord door met ijsbergen bezaaid water. We bouwen ons kamp op aan de voet van de fjord in een prachtig gebied, omgeven door 1600m hoge granieten bergen.

Wandeltijd: 1 uur
Vaartijd: 1,5 uurDag 7

Adembenemende wandeling

Na het ontbijt beginnen we de wandeling richting de Sun Gate Mountain bij het forellenmeer. Onderweg kunnen we de reflectie van de hoge bergen in het meer bewonderen terwijl we doorwandelen naar de zuidzijde van de berg.
Na het doorsteken van een kleine rivier in een smalle vallei kijk je je ogen uit naar de arctische vegetatie zoals wilgen, kropbessen en struiken met blauwe bessen. In de middag krijgen we een ander uitzicht, namelijk op de enorme Sermilik ijsfjord, waar je ijsbergen van alle maten en soorten zult zien. Het uitzicht is simpelweg adembenemend met bergen en ijsschotsen en de grote Groenlandse ijskap in de verte.

Wandeltijd: 7 uur (17 km)
Hoogteverschil: 300mDag 8

Langs de imposante ijsfjord

We beginnen de dag met een wandeling langs de imposante ijsfjord. Een smal pad brengt ons, via steile keihellingen, naar een met ijsbergen bezaaid zandstrand. We wandelen over het strand naar een smalle rivier en aan de voet van hoge bergen over geschraapt graniet lopen we verder door de toendra voordat we arriveren op een schiereiland genaamd Paarnakajiit waar we ons kamp opbouwen.

Wandeltijd: 6-7 uur (8,6 km)
Hoogteverschil: 200mDag 9

Van rivier naar rivier

Vanuit het schiereiland Paarnakajiit wandelen we langs een smalle rivier tot een kleine fjord met wederom een imposant aantal aangespoelde ijsbergen. Via relatief vlakke heidevelden lopen we aan de voet van de rivier naar een groot meer, maar niet voordat we een rivier doorwaad hebben om er te komen. Het blauwgroene meer leidt ons naar een smalle fjord waar we ons kamp opzetten.

Wandeltijd: 6 uur (12 km)
Hoogteverschil: 150mDag 10

Jagersdorp Tiniteqilaaq

De dag begint met het beklimmen van de bergrug bij de Sermilik ijsfjord. We klimmen tot 500m waar we een panorama uitzichtpunt hebben op de ijsfjord en in het westen de ‘Matterhorn’ achtige bergen in het oosten. Na de klim beginnen we vrij snel weer met dalen en komen we uit in het jagersdorp Tiniteqilaaq, een plek met nog geen 200 inwoners. Na een kort bezoek nemen we hier de boot naar Tasiilaq, één van de meest belangrijkste plaatsen van Oost-Groenland. We overnachten vanavond in een guesthouse in dit dorp.

Wandeltijd: 7 uur (14 km)
Hoogteverschil: 500mDag 11

Terugreis naar IJsland

Op onze laatste dag in Oost-Groenland varen we terug naar Kulusuk en vliegen we weer terug naar Reykjavik. Het avontuur zit er helaas op.