Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Kennismaking Highlands

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar IJsland enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: [email protected]  |  030-230 8010 ***

Voor de ervaren IJsland reizigers, of nieuwsgierige avonturiers is deze korte kennismaking met de ruige hooglanden van IJsland dé reis om te maken. Tijdens je verblijf in Kerlingarfjöll, midden op de Kjölur hooglandenroute kijk je je ogen uit. Dit geothermische gebied is uniek en je kunt er dus zelf naartoe rijden met je stoere 4×4 én overnachten! Inclusief ontbijt, 2x diner, 1x lunchpakket en een guided hike.

De Kjölur (weg 35) is de best begaanbare route, hier hoeven geen rivieren doorstoken te worden. Op deze route vind je de heetwaterbronnen van Hveravellir en het spectaculaire gebied Kerlingarfjöll, waar je kunt wandelen in het dal van de hete bronnen (Hveradalir).

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 50 km

Welkom op IJsland

In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair en Transavia, naar jouw keuze. Bekijk hier de vluchttijden en opties.
Na aankomst haal je direct de huurauto op en reis je naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. In de gezellige stad is genoeg te beleven, voor de liefhebbers zijn er vele winkeltjes, voornamelijk gelegen aan de hoofdstraat: Laugavegur.

Maar shoppen is niet het enige, een bezoek aan de Hallgrimskerk, Perlan of Harpa behoort ook tot de mogelijkheden. De stad is daarnaast goed voorzien wat horeca betreft, bij mooi weer leeft de stad buiten en worden er op elke hoek terrassen gevormd voor een hapje en een drankje. Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, de stad Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.

Mocht je de reis ontspannen willen beginnen, dan kun je na aankomst op de luchthaven een stop maken bij de bekende Blue Lagoon.

Je overnacht in of nabij het centrum van Reykjavik.

Leuk om deze dag te doen:
EXC1 Entree Blue Lagoon
OV FlyOver Iceland


Dag 2
ca. 189 km

Golden Circle highlights

Je begint de dag met een bezoek aan Nationaal Park Thingvellir, in de geschiedenis van IJsland is deze plek van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Je kunt hier prachtig wandelen en er zijn activiteiten mogelijk zoals snorkelen in het heldere water van Silfra.

De volgende stop is het geisergebied Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Even verderop ligt de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss. Het is algemeen bekend dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

Vanuit Gullfoss rijd je zo weg nr. 35 op, wat uiteindelijk de F35 wordt. Je bevindt je nu op hooglandenroute Kjölur. Deze weg brengt je uiteindelijk naar het prachtige Kerlingarfjöll gebied waar je zult overnachten. Het geothermische gebied leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen.

Tip: doe vooraf even boodschappen, want onderweg is niets meer te krijgen.

De komende 2 nachten verblijf je in Kerlingarjöll, 2 diners zijn inbegrepen.

Leuk om deze dag te doen:
EXC46 Silfra snorkeltour


Dag 3

Ontdek Kerlingarfjöll!

Kerlingarfjöll is een walhalla voor wandelliefhebbers. Er zijn veel gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Een voorbeeld hiervan is de 3 km lange wandeling ‘Hveradalir Adventure’. Een wandeling van ca. 2 tot 3 uur. Voor meer uitdaging kies je voor de 7 km lange wandeling ‘Austurfjöll, trailing the peaks’. Je kunt ook kiezen voor een kortere wandeling in combinatie met een sneeuwscootertour op de gletsjer Langjökull.

Na dat wandelen ben je wel toe aan ontspanning. Wij raden je aan het warmwaterbad van Hveravellir te bezoeken, gelegen op ca. 38 km van Kerlingarfjöll.

Diner en overnachting in Kerlingarfjöll.

Leuk om deze dag te doen:
EXC27 Sneeuwscooter West


Dag 4
ca. 187 km

Terug naar Reykjavik

Voordat je terugkeert naar de bewoonde wereld, staat er een begeleide wandeling op het programma. Samen met een gids maak je een hike door dit surrealistische gebied. Na je lunchpakketje genuttigd te hebben, vertrek je terug naar Reykjavik.

Een tip is het bezoeken van de Secret Lagoon, een warmwaterbad gelegen in Fludir. De temperatuur van het water is 38 tot 40 graden Celsius gedurende het hele jaar. In de omgeving van de Secret Lagoon vind je meer geothermische activiteit waaronder ‘kleine geiser’ Litla Geysir die elke 5 minuten spuit en je vanuit de Secret Lagoon kunt zien.

Je eindigt de dag in Reykjavik voor je laatste overnachting, in of nabij het centrum.

Leuk om deze dag te doen:
EXC6 Secret Lagoon


Dag 5
ca. 50 km

Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven, op tijd voor de aansluitende vlucht. Vóór vertrek lever je de huurauto in op Keflavík Airport.