Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Inuit Trekking

Tijdens deze reis zal je zien dat afgelegen niet altijd betekent dat er niets te doen is, we wandelen door de afgelegen Inuit-dorpen van Oost Groenland en duiken terug in de tijd. Je leert over de cultuur van deze dorpelingen, hoe ze generaties hebben overleefd ondanks dat ze zo geïsoleerd leven. Proef het leven van de traditionele Inuit-jager, zie de pioniersgeest in de kleurrijke huizen en de vriendelijke dorpelingen en ontmoet de beroemde huilende sledehonden waarover je hebt gehoord. Deze trektocht zal je laten kennismaken met de ruwe schoonheid van Groenland en zijn mensen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op Groenland

In slechts 2 uurtjes vlieg je vandaag van Reykjavik naar Oost Groenland. Je arriveert haast op dezelfde tijd als je vertrekt gezien het tijdsverschil van 2 uur en komt aan in Kap Dan, ofwel Kulusuk, de “hoofdstad” van het gelijknamige eiland. Kulusuk is eigenlijk een klein dorp dat zich vastklampt aan de rotsachtige kust en de Inuit gebruiken en leefstijl is hier duidelijk zichtbaar. De baai is bezaaid met ijsbergen waardoor je je direct in een compleet andere wereld waant. Na aankomst verkennen we het dorp en zijn omgeving. We overnachten in een hostel in het dorp.



Dag 2

Kulusuk eiland verkennen

We hebben de hele dag de tijd om het eiland Kulusuk te verkennen. Tijdens de wandeling leren we meer van de lokale geschiedenis terwijl we de prachtige omgeving in ons opnemen. Het uitzicht op de kust is adembenemend en op het meest westelijke punt van het eiland kijken we uit over de Atlantische Oceaan. Terwijl we terug wandelen passeren we de meren gelegen in het hart van het eiland. De bewoners van de meren, de ijsduiker (Great Northern Loon) kijkt niet op van ons bezoek en doet waar hij het beste in in: vissen. Terwijl we dwars over het eiland lopen komen we terug bij het dorp Kulusuk waar we weer in het hostel zullen overnachten.

Wandeltijd: 6-7 uur



Dag 3-4

Wandelen tussen berg en zee

Op dag 3 reizen we per boottransfer door de immense Ammassalik Fjord (ca. 50km) langs de vele kliffen en eilanden. We arriveren bij het dorp Kuummuit, gelegen aan het einde van een schiereiland waar we ons settelen in een woning in het dorp.

Op dag 4 is het weer tijd voor een mooie wandeling. We beginnen met wandelen naar Illitsiartik in de Tunu fjord wat ‘achterkant’ betekend. Om deze fjord in te komen wandelen we dwars door Kuummiut richting het oosten. Kuummiut is een Inuit dorp waar de cultuur goed zichtbaar is. Het terrein is relatief makkelijk voor Groenlandse begrippen, we volgen een vlak stuk land wat tussen de zee en de bergen in ligt en daarom altijd iets moois te zien geeft. Ondanks het makkelijke terrein worden er 1 of 2 rivieren doorwaad. Het wordt ons al snel duidelijk hoe verrassend rijk de vegetatie hier is, gezien hoe geïsoleerd Groenland zelf is. Uiteindelijk wandelen we weer terug naar ons huis in het dorp.

Wandeltijd: 5-6 uur



Dag 5

Beklimming van Mt. Kuummiut (1050 m)

De gelijknamige berg domineert over het dorp met zijn 1050 meter hoogte. Vandaag gaan we het avontuur aan om hem te beklimmen. Hoewel de hoogte van de berg bescheiden te noemen is beginnen we vanaf zeeniveau zodat we een volle wandeldag tegemoet gaan. Eenmaal boven wacht ons een buitengewoon mooi uitzicht. Je kunt alle kanten op kijken, fjorden, eilanden, bergen en gletsjers. Welkom op Groenland, het land van rots, ijs en water!

Wandeltijd: 7 uur



Dag 6-7

Sermilik ijsfjord en Camp Qatoo

We verlaten vandaag Kuummiut en varen weer tussen de ijsbergen door in de Ammassalik Fjord voordat we de smallere straat van Ikasartivaq ingaan om de nederzettng Tiniteqilaaq te bereiken. Vanuit deze plek heb je goed zicht op de Sermilik ijsfjord. Nadat we de nederzetting verkend hebben reizen we door naar Camp Qatoo waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Het kamp bestaat uit 5 smalle hutten en een grotere gezamenlijke hut met een volledig uitgeruste keuken, plek om te eten en een lounge. Daarnaast is er ook een hut die beschikt over douches met warm! water. De hutten zijn rustiek, knus en zeer comfortabel, geen straf dus om hier de komende 2 nachten te vertoeven. Daarnaast is de ligging van het kamp fantastisch en heeft iedere hut zicht op de ijsfjord. In de middag is er tijd om de nabije omgeving van het kamp te ontdekken.

Op dag 7 gaan we weer serieus wandelen in deze verlaten omgeving. We wandelen langs beekjes, over kaal, rotsachtig land en genieten altijd en overal van het fantastische uitzicht over de Sermilik-ijsfjord met zijn ijsbergen. Als het weer goed is kunnen we de grote ijskap zien die 80% van Groenland bedekt. We zien verder de sporen van de gletsjer, passeren kleine meren en kunnen optimaal genieten van de wildernis het ‘einde van de wereld’ gevoel wat je hier krijgt.

Wandeltijd: 6-7 uur



Dag 8-9

Wandelen naar Tasiilaq

De dag begint met een korte boottransfer richting het zuiden waar onze wandeling start. Deze begint met het volgen van een riviertje tot we arriveren bij een waterval en vervolgens de pas over kunnen steken. Deze oude route is lang in gebruik geweest door de lokale bewoners om van A naar B te komen. Aan de andere kant van de pas begint het dalen en komen we uit bij het vrij grote meer 168. Na het passeren van dit meer komen we bij enkele kleinere meertjes waarna we één van de mooiste plekken binnen handbereik krijgen: de bloemenvallei.

De vallei is weelderig met groen en bloemen, voorbij fladderende vlinders en, hoe gek het ook klinkt, een kleurrijke begraafplaats met plastic bloemen en witte kruisen. Laat in de middag arriveren we in Tasiilaq, de grootste stad van Oost Groenland met ca. 1800 inwoners. De komende 2 nachten verblijven we hier in het guesthouse. Op dag 9 is de dag ter vrije besteding en kun je ervoor kiezen in Tasiilaq te blijven en een bezoek te brengen aan het museum of de winkel met veel lokale producten en kunst, of de omgeving te verkennen.

Wandeltijd dag 8: 6-8 uur



Dag 10

Einde van de reis, terug naar Reykjavik

Na een korte wandeling in de ochtend, voor zij die willen staat de boottransfer naar Kulusuk klaar. Het is tijd om naar Reykjavik te vliegen. Het verblijf in Reykjavik is niet inbegrepen maar, net als de vlucht naar Nederland, gemakkelijk bij te boeken. Vraag ons team gerust om een totaalofferte.