Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Incentive: verblijf in Reykjavik

Een ideale manier om IJsland te leren kennen is tijdens een kort verblijf in de gezellige hoofdstad. Ideaal als bedrijfsuitje of voor speciale groepen! Geniet van de highlights in de stad, de omgeving van Reykjavik en Zuid-IJsland tijdens het complete programma en een verblijf in accommodatie naar keuze.

De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes, incentives, of personeelsreizen is deze reis uitermate geschikt voor speciale groepen. Meer informatie? [email protected] of bel 030-230 8010.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Zwanen in het Tjornin meer in een winters Reykjavik.

In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair. Bekijk hier de vluchttijden en opties. Bij aankomst staat de chauffeur voor je klaar voor de rit naar Reykjavik (ca. 50 min).

In de wintermaanden is het mogelijk een noorderlicht tour bij te boeken waarbij je ’s avonds op pad gaat met een gids die je, weg van de afleidende stadslichten, naar een donkere plek in Zuid-IJsland brengt. Optimaal voor het spotten van het magische groene licht.

Prachtige groene banen noorderlicht boven de bergen in IJsland.

In de zomermaanden is de avond ter vrije besteding in het gezellige centrum van Reykjavik.Dag 2

Golden Circle tour

De waterval in Thingvellir de winter met zwarte stenen in de rivier.Vandaag bezoek je de Golden Circle: Thingvellir, Gullfoss en Geysir. Deze bezienswaardigheden zijn allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder.
Thingvellir is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Je kunt hier tevens prachtig wandelen en snorkelen of duiken in het heldere water.

Bovenaanzicht van de brede Gullfoss waterval in de winter.Gullfoss (de gouden waterval) is aan de beurt. Algemeen bekend is vanwege het vele stuifwater dat er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

Reizigers worden nat van het stuifwater van de geiser Strokkur in het Golde Circle gebied in IJsland.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.Dag 3

Dagexcursie langs de mooie zuidkust

Een reiziger op het zwarte strand van Vik in Zuid IJsland, met de Reynisdrangar op de achtergrond.Vandaag maken we een waanzinnig mooie tocht langs de IJslandse zuidkust. Naast het bezoek aan de Seljalandsfoss en de Skógafoss watervallen bezoek je ook IJslands meest zuidelijk gelegen plaats Vík. Deze plaats is omringd door kliffen, thuisbasis voor een bloeiende vogelwereld. Onderweg geniet je van mooie uitzichten op gletsjers, zwarte zandstranden en imposante gebergten.

Voor de avonturiers is het mogelijk deze dag uit te breiden met een gletsjerwandeling of sneeuwscootertour op de gletsjer Myrdalsjökull.Dag 4

Vertrekdag

Het vooraanzicht van een toestel van Icelandair op de landingsbaan.

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven, Keflavík Airport. In de zomermaanden is het tevens mogelijk in de middag terug te vliegen naar Amsterdam.

Optionele extra in combinatie met de middagvlucht: de transfer richting de luchthaven kan via de Blue Lagoon (inclusief entree en extra’s naar wens) afgelegd worden.