Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Incentive: verblijf in Reykjavik

Een ideale manier om IJsland te leren kennen is tijdens een kort verblijf in de gezellige hoofdstad. Ideaal als bedrijfsuitje of voor speciale groepen! Geniet van de highlights van Zuid IJsland tijdens het complete programma en een verblijf in accommodatie naar keuze.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor speciale groepen.

De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team.

 

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Vlucht Amsterdam – Keflavik met Icelandair, vertrek 14.00/13.00 uur, aankomst 15.10/15.10 uur (zomertijd/wintertijd). Bij aankomst staat de chauffeur voor je klaar voor de rit naar Reykjavik (ca. 50min.).

IJsland - Aurora Borealis5

In de wintermaanden is het mogelijk een Noorderlichttour bij te boeken. Tijdens zo’n avond ga je op pad met de gids die je, weg van de afleidende stadslichten, naar een donkere plek in Zuid IJsland brengt. Optimaal voor het spotten van het magische groene licht.

In de zomermaanden is de avond ter vrije besteding in het gezellige centrum van Reykjavik.Dag 2

Golden Circle tour

Vandaag bezoek je de Golden Circle: Thingvellir, Gullfoss en Geysir, zijn de drie belangrijkste toeristische trekpleisters van IJsland en vormen samen de Golden Circle route.

IJsland - Strokkur4

Thingvellir biedt historie en geologie, dit Nationale Park huist (o.a.) de breuklijn tussen de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Thingvellir is een belangrijke ontmoetingsplaats ten tijde van belangrijke historische gebeurtenissen. Op 17 juni 1944 werd hier IJslands onafhankelijkheid uitgeroepen.

Gullfoss (de gouden waterval) valt in twee trappen vanaf een hoogte van 33m in een lange kloof. Zijn bijnaam dankt de waterval aan de neerstortende water wat zorgt voor veel stuifwater. Als de zon goed zijn best doet, zijn regenbogen onvermijdelijk.

De naam Geysir is verbonden aan de bekendste heetwaterbron van IJsland. De grote attractie van het geisergebied is de bron Strokkur, die iedere 5-10 minuten enorme hoeveelheden heet water tot een hoogte van ca. 20 meter op spuit.Dag 3

Dagexcursie langs de mooie zuidkust

Vandaag maken we een waanzinnig mooie tocht langs de IJslandse zuidkust. Naast het bezoek aan de Seljalandsfoss en de Skógafoss watervallen bezoek je ook IJslands meest zuid gelegen plaats Vik. Deze plaats is omringd door kliffen, thuisbasis voor een bloeiende vogelwereld. Onderweg geniet je van mooie uitzichten op gletsjers, zwarte zandstranden en imposante gebergten.

Voor de avonturiers is het mogelijk deze dag uit te breiden met een gletsjerwandeling of sneeuwscootertour op de gletsjer Myrdalsjökull.Dag 4

Vertrekdag

De reis is ten einde, de gids brengt je naar de luchthaven. In de vroege ochtend vlieg je terug vanaf de luchthaven Keflavik naar Amsterdam, vertrek 07.40/07.50 uur, aankomst 12.40/11.50 uur (zomertijd/wintertijd).

In de zomermaanden is het tevens mogelijk in de middag terug te vliegen naar Amsterdam. Vertrek om 16:30 uur, aankomst 21:30 uur.

Optionele extra i.c.m. de middagvlucht: De transfer richting de luchthaven kan via de Blue Lagoon (incl. entree en extra’s naar wens) afgelegd worden.