Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Incentive: Self Drive

De 8-daagse incentive Self Drive, afgeleid van onze IJsland in een Notendop, laat je uitgebreid kennismaken met West- en Zuid-IJsland. Je verblijft in iedere plaats 2 nachten en eindigt met een overnachting in Keflavík, nabij de luchthaven. Het westen kent een gevarieerd landschap met gemoedelijke vissersplaatsjes, prachtige kustlijnen en mooie watervallen. Het zuiden biedt de bekendste natuurwonderen in de ‘Golden Circle’ en Skaftafell Nationaal Park in Zuidoost-IJsland.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor zelf samengestelde groepen.

De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team: [email protected] of bel ons: 030-230 8010.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
120 km

Aankomstdag

Snaefellsjokull in West IJsland, gefotografeerd over het water heen.Middagvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar keuze. Direct na aankomst op de luchthaven haal je de auto op en rijd je naar Borgarnes, voor de eerste 2 overnachtingen. Vanuit Borgarnes is het schiereiland Snæfellsnes goed te bereiken. Aan het begin van het schiereiland vind je de basaltrotsen van Gerduberg.

Je overnacht in de omgeving van Borgarnes.Dag 2
325 km

IJsland in het klein, schiereiland Snaefellsnes

De Kirkjufell berg met op de voorgrond de Kirkjufellsfoss waterval, West IJsland.Je hebt de hele dag de tijd om het schiereiland Snæfellsnes met de gletsjer Snæfellsjökull, de rotsen van Arnastapi en diverse kleine vissersplaatsjes te ontdekken.

Leuk om deze dag te doen:
EXC24 Cavetour Vatnshellir


Dag 3
240 km

Lavawatervallen en NP Thingvellir

Je rijdt vandaag vanuit Borgarnes naar de omgeving van Selfoss.

De Hraunfossar waterval in IJsland in de herfst met geel kleurende struiken.Vandaag staat een bezoek aan het plaatsje Reykholt, geboorte- en woonplaats van de beroemde IJslandse sagaschrijver Snorri Sturluson (1178-1241) op het programma.
In de directe omgeving kun je een bezoek brengen aan de lavawatervallen Hraunfossar en Barnafoss en de meest productieve heetwaterbron van IJsland: Deildartunguhver.

Mooi uitzicht op het meer in Thingvellir, met basaltformaties bedekt met IJslands mos op de voorgrond.

Via de route langs de fjord Hvalfjördur rijd je naar het Nationale Park Thingvellir, dat op de breuklijn van de continenten Europa en Amerika ligt, waardoor er diverse ravijnen en diepe kloven te vinden zijn. Tussen 930 en 1798 was dit park de zetel van het IJslandse parlement en herinneringen aan deze periode zijn nog steeds zichtbaar.

Na een tocht langs het meer Thingvallavatn bereik je de plaats Selfoss, waar je de komende 2 nachten verblijft.Dag 4
200 km

Geisergebied en ‘gouden’ waterval Gullfoss

Reizigers worden nat van het stuifwater van de geiser Strokkur in het Golde Circle gebied in IJsland.

Via de voormalige bisschopszetel Skálholt rijd je naar de meest bekende plaatsen van IJsland. In het geisergebied ligt de actieve bron Strokkur, die iedere 5 tot 10 minuten kokend heet water tot 20m hoogte opspuit. In het museum kan ervaren worden hoe een aardbeving aanvoelt en op grote schermen zijn spectaculaire beelden te zien van recente vulkaanuitbarstingen.

Reizigers volgen het pad langs de indrukwekkende Gullfoss watervalHet is ongeveer 5 minuten rijden naar de waterval Gullfoss (‘de gouden waterval’). Algemeen bekend is vanwege het vele stuifwater dat er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt.
Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.
Wanneer je van sauna’s houdt, is het een aanrader een kijkje te nemen bij Laugarvatn Fontana dat op rijafstand van het geisergebied ligt.

Leuk om deze dag te doen:
EXC27 Sneeuwscooter West


Dag 5
270 km

Watervallen en lavastranden

Je rijdt vandaag vanuit Selfoss naar de omgeving van Skaftafell.

Reizigers lijken kleine mensen bij de brede Skogafoss waterval in zuid west IJsland.

Vandaag voert de route langs de zuidkust van IJsland met z’n vele watervallen, waaronder de Seljalandsfoss en de 60m hoge Skógafoss. Onderweg passeer je de in 2010 uitgebarsten vulkaan Eyjafjallajökull.

Verder zuidwaarts ligt Vík, met indrukwekkende lavastranden en bizarre rotsformaties zoals Reynishverfi en Dyrhólaey.

Door een prachtig met mos begroeid lavalandschap rijd je via het plaatsje Kirkjubæjarklaustur naar je overnachtinsgadres in de omgeving van Skaftafell, waar je 2 nachten verblijft.

Leuk om deze dag te doen:
Entree Vök Baths


Dag 6
170 km

IJsbergenmeer, gletsjer en NP Skaftafell

Weerspiegeling van de gletsjer in het meertje.De machtige gletsjer Vatnajökull (even groot als onze 3 noordelijke provincies samen) laat zich vandaag in diverse vormen zien. In het Nationale Park Skaftafell kun je heerlijk wandelen, er zijn diverse routes uitgezet.

Ook kun je naar een aantal gletsjertongen wandelen of rijden, zoals de Skaftafellsjökull en de

Een deelnemer van de fotoreis van FotoClass fotografeert ijsschotsen in Jokulsarlon op IJsland.

Bij het ijsbergenmeer Jökulsárlón drijven grote stukken ijs die van de gletsjer zijn afgebroken naar zee. Je kunt hier van eind april t/m oktober een boottocht maken of kiezen voor een jeepexcursie met sneeuwscootertocht (mei-oktober).

Leuk om deze dag te doen:
EXC32 Gletsjerwandeling Z/oost
EXC33 Icecave Vatnajökull


Dag 7
330 km

Zuidkust

Je rijdt vandaag vanuit Skaftafell naar het plaatsje Keflavík, vlakbij de luchthaven.

Het is een behoorlijke rit terug naar Keflavík, maar de wegen aan de zuidkust zijn geheel geasfalteerd. Onderweg valt er nog van alles te zien, dus neem de tijd.

Je overnacht in Keflavík.

Optionele extra: voordat je in Keflavík aankomt breng je een bezoek aan de Blue Lagoon (inclusief entree en extra’s naar wens).Dag 8

Vertrekdag

Een toestel van Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven, Keflavík Airport. Vóór vertrek lever je de huurauto’s in op de luchthaven. In de zomermaanden is het tevens mogelijk in de middag terug te vliegen naar Amsterdam.