Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Incentive: Self Drive

De 8-daagse incentive Self Drive, afgeleid van onze IJsland in een Notendop, laat je uitgebreid kennismaken met West- en Zuid-IJsland. Je verblijft in iedere plaats 2 nachten en eindigt met een overnachting in Keflavík, nabij de luchthaven. Het westen kent een gevarieerd landschap met gemoedelijke vissersplaatsjes, prachtige kustlijnen en mooie watervallen. Het zuiden biedt de bekendste natuurwonderen in de ‘Golden Circle’ en Skaftafell Nationaal Park in Zuidoost-IJsland.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor speciale groepen.

De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team.

 

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
120 km

Aankomstdag

IJsland - GerdubergMiddagvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar keuze. Direct na aankomst op de luchthaven haal je de auto op en rijd je naar Borgarnes, voor de eerste 2 overnachtingen. Vanuit Borgarnes is het schiereiland Snæfellsnes goed te bereiken. Aan het begin van het schiereiland vind je de basaltrotsen van Gerduberg.

Je overnacht in de omgeving van Borgarnes.Dag 2
325 km

IJsland in het klein, schiereiland Snaefellsnes

IJsland - SnaefellsjokullJe hebt de hele dag de tijd om het schiereiland Snæfellsnes met de gletsjer Snæfellsjökull, de rotsen van Arnastapi en diverse kleine vissersplaatsjes te ontdekken.

Leuk om deze dag te doen:
EXC24 Cavetour Vatnshellir
EXC84 Orka's spotten


Dag 3
240 km

Lavawatervallen en NP Thingvellir

IJsland - Hraunfossar 2Je rijdt vandaag vanuit Borgarnes naar de omgeving van Selfoss.

Vandaag staat een bezoek aan het plaatsje Reykholt, geboorte- en woonplaats van de beroemde IJslandse sagaschrijver Snorri Sturluson (1178-1241) op het programma.
In de directe omgeving kun je een bezoek brengen aan de lavawatervallen Hraunfossar en Barnafoss en de meest productieve heetwaterbron van IJsland: Deildartunguhver.

IJsland - Thingvellir9Via de route langs de fjord Hvalfjördur rijd je naar het Nationale Park Thingvellir, dat op de breuklijn van de continenten Europa en Amerika ligt, waardoor er diverse ravijnen en diepe kloven te vinden zijn. Tussen 930 en 1798 was dit park de zetel van het IJslandse parlement en herinneringen aan deze periode zijn nog steeds zichtbaar.

Na een tocht langs het meer Thingvallavatn bereik je de plaats Selfoss, waar je de komende 2 nachten verblijft.Dag 4
200 km

Geisergebied en ‘gouden’ waterval Gullfoss

IJsland - winter StrokkurVia de voormalige bisschopszetel Skálholt rijd je naar de meest bekende plaatsen van IJsland. In het geisergebied ligt de actieve bron Strokkur, die iedere 5 tot 7 minuten kokend heet water tot 20m hoogte opspuit. In het museum (entree ca. € 7) kan ervaren worden hoe een aardbeving aanvoelt en op grote schermen zijn spectaculaire beelden te zien van recente vulkaanuitbarstingen.

Het is ongeveer 5 minuten rijden naar de waterval Gullfoss, ook wel de ‘gouden’ waterval genoemd, omdat er bij zonnig weer een regenboog te zien is.
IJsland - Laugarvatn FontanaWanneer je van sauna’s houd, is het een aanrader een kijkje te nemen bij Laugarvatn Fontana dat op rijafstand van het geisergebied ligt.

Leuk om deze dag te doen:
EXC27 Sneeuwscooter West


Dag 5
270 km

Watervallen en lavastranden

IJsland - Seljalandsfoss1Je rijdt vandaag vanuit Selfoss naar de omgeving van Skaftafell.

Vandaag voert de route langs de zuidkust van IJsland met z’n vele watervallen, waaronder de Seljalandsfoss en de 60m hoge Skógafoss. Onderweg passeer je de in 2010 uitgebarsten vulkaan Eyjafjallajökull.

Verder zuidwaarts ligt Vík, met indrukwekkende lavastranden en bizarre rotsformaties zoals Reynishverfi en Dyrhólaey.

Door een prachtig met mos begroeid lavalandschap rijd je via het plaatsje Kirkjubæjarklaustur naar je overnachtinsgadres in de omgeving van Skaftafell, waar je 2 nachten verblijft.

Leuk om deze dag te doen:
OV Vök Baths


Dag 6
170 km

IJsbergenmeer, gletsjer en NP Skaftafell

FW13 - Mauser - SkaftafellsjökullDe machtige gletsjer Vatnajökull (even groot als onze 3 noordelijke provincies samen) laat zich vandaag in diverse vormen zien. In het Nationale Park Skaftafell kun je heerlijk wandelen, er zijn diverse routes uitgezet.

 

 

FW13 - Gijsbers - SkaftafellsjökullOok kun je naar een aantal gletsjertongen wandelen of rijden, zoals de Skaftafellsjökull en de Svinafellsjökull. Bij het ijsbergenmeer Jökulsárlón drijven grote stukken ijs die van de gletsjer zijn afgebroken naar zee. Je kunt hier van eind april t/m oktober een boottocht maken of kiezen voor een jeepexcursie met sneeuwscootertocht (mei-oktober).

Leuk om deze dag te doen:
EXC32 Gletsjerwandeling Z/oost
EXC33 Icecave Vatnajökull


Dag 7
330 km

Zuidkust

FW13 Gijsbers - ReynishverfiJe rijdt vandaag vanuit Skaftafell naar het plaatsje Keflavík, vlakbij de luchthaven.

Het is een behoorlijke rit terug naar Keflavík, maar de wegen aan de zuidkust zijn geheel geasfalteerd. Onderweg valt er nog van alles te zien, dus neem de tijd.

Je overnacht in Keflavík.

Optionele extra: voordat je in Keflavik aankomt breng je een bezoek aan de Blue Lagoon (incl. entree en extra’s naar wens).Dag 8

Vertrekdag

De reis is ten einde. In de vroege ochtend vlieg je terug vanaf de luchthaven Keflavik naar Amsterdam, vertrek 07.40/07.50 uur, aankomst 12.40/11.50 uur (zomertijd/wintertijd). Voor vertrek lever je de huurauto’s in op de luchthaven.