Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Incentive: Self Drive

Op zoek naar een actieve manier van teambuilding? IJsland heeft zoveel te bieden! Tijdens deze incentive buiten Reykjavik reis je per huurauto’s langs de met natuurschoon bezaaide Zuidkust van IJsland. Deze 5-daagse reis is onder andere inclusief bezoeken aan watervallen, basaltformaties, uiteraard de Golden Circle en als kers op de taart het waanzinnige mooie gebied rond het ijsbergenmeer.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor speciale groepen.

De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team.

 

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Vlucht Amsterdam – Keflavik met Icelandair, vertrek 14.00/13.00 uur, aankomst 15.10/15.10 uur (zomertijd/wintertijd).

Na aankomst haal je direct de huurauto’s op en maak je je klaar voor de rit naar de omgeving van Vik (ca. 3 uur) voor het verblijf van de komende nacht. Onderweg krijg je alvast een voorproefje op de prachtige natuur van IJsland.Dag 2

Waanzinnig mooi IJsbergenmeer

Na het ontbijt rijden we van de omgeving van Vik naar de omgeving van Kirkjubaejarklaustur.

Vandaag staat een bezoek aan het bekendste en grootste ijsbergenmeer van IJsland, Jökulsárlon op het programma. IJsschotsen in de mooiste vormen en kleuren drijven hier rond. Het gletsjermeer is een geliefde locatie voor het opnemen van films zoals bijvoorbeeld ‘Die Another Day’ en ‘Tomb Raider’.

Onderweg bezoek je het Nationale Park Skaftafell, waar je o.a. een wandeling naar de waterval Svartifoss kunt maken.

We overnachten in de buurt van Kirkjubaejarklaustur.Dag 3

Geisergebied en ‘gouden’ waterval Gullfoss

Vakantie Ijsland - exc3 - StrokkurWe rijden vandaag vanuit Kirkjubaejarklaustur naar de omgeving van Selfoss/Flúdir.

Via de zuidkust neemt de gids je mee naar de bekendste bezienswaardigheden van IJsland.

Gullfoss (de gouden waterval) valt in twee trappen vanaf een hoogte van 33m in een lange kloof. Zijn bijnaam dankt de waterval aan de neerstortende water wat zorgt voor veel stuifwater. Als de zon goed zijn best doet, zijn regenbogen onvermijdelijk.

De naam Geysir is verbonden aan de bekendste heetwaterbron van IJsland. De grote attractie van het geisergebied is de bron Strokkur, die iedere 5-10 minuten enorme hoeveelheden heet water tot een hoogte van ca. 20 meter op spuit.

De overnachting is gepland nabij Flúdir.Dag 4

Op weg naar Reykjavik

Vanuit het gebied van de Golden Circle rijden we vandaag via het Nationale Park Thingvellir naar de hoofdstad van IJsland.

Thingvellir biedt historie en geologie, dit Nationale Park huist (o.a.) de breuklijn tussen de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Thingvellir is een belangrijke ontmoetingsplaats ten tijde van belangrijke historische gebeurtenissen. Op 17 juni 1944 werd hier IJslands onafhankelijkheid uitgeroepen.

Reykjavik is de meest Westelijk gelegen hoofdstad van Europa en erg gezellig. De stad is gevuld met gezellige eet- en drinkgelegenheden en ideaal voor een middagje shoppen voor de liefhebbers.

De overnachting is in een hotel in of nabij het centrum.

Optionele extra: voordat je in Reykjavik aankomt breng je een bezoek aan de Blue Lagoon (incl. entree en extra’s naar wens).Dag 5

Vertrekdag

De reis is ten einde. In de vroege ochtend vlieg je terug vanaf de luchthaven Keflavik naar Amsterdam, vertrek 07.40/07.50 uur, aankomst 12.40/11.50 uur (zomertijd/wintertijd). Je levert de huurauto’s in op Keflavik Airport in aansluiting op de vlucht.