Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Incentive: Self Drive

Op zoek naar een actieve manier van teambuilding? IJsland heeft zoveel te bieden! Tijdens deze incentive buiten Reykjavik reis je per huurauto’s langs de met natuurschoon bezaaide zuidkust van IJsland. Deze 5-daagse reis is onder andere inclusief bezoeken aan watervallen, basaltformaties, uiteraard de Golden Circle en als kers op de taart het waanzinnige mooie gebied rond het ijsbergenmeer.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor speciale groepen.

De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team: [email protected] of bel ons: 030-230 8010.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

De golven slaan tegen de basaltrotsen bij het zwarte strand van Vik in zuid IJsland.

In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair, naar jouw keuze. Bekijk hier de vluchttijden en opties.

Na aankomst haal je direct de huurauto’s op en maak je je klaar voor de rit naar de omgeving van Vík (ca. 3 uur) voor het verblijf van de komende nacht. Onderweg krijg je alvast een voorproefje op de prachtige natuur van IJsland!Dag 2

Waanzinnig mooi IJsbergenmeer

IJsschotsen drijven rond in het ijsbergenmeer Jokulsarlon in het zuidoosten van IJsland.Na het ontbijt rijden we van de omgeving van Vík naar de omgeving van Kirkjubaejarklaustur.

Vandaag staat een bezoek aan het bekendste en grootste ijsbergenmeer van IJsland, Jökulsárlon op het programma. IJsschotsen in de mooiste vormen en kleuren drijven hier rond. Het gletsjermeer is een geliefde locatie voor het opnemen van films zoals bijvoorbeeld ‘Die Another Day’ en ‘Tomb Raider’.

De Svartifoss waterval in Skaftafell valt tussen de basaltkolommen in een winters landschap.

Onderweg bezoek je het Nationale Park Skaftafell, waar je o.a. een wandeling naar de waterval Svartifoss kunt maken.

We overnachten in de buurt van Kirkjubaejarklaustur.Dag 3

Geisergebied en ‘gouden’ waterval Gullfoss

We rijden vandaag vanuit Kirkjubaejarklaustur naar de omgeving van Selfoss/Flúdir.

Via de zuidkust neemt de gids je mee naar de bekendste bezienswaardigheden van IJsland.

Close up van de Gullfoss waterval, in het Golden Circle gebied in zuid IJsland, met kleurrijke regenboog

Je bezoekt de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss. Algemeen bekend is dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

De spuitende geiser Strokkur in het Golden Circle gebied in zuid IJsland.

De naam Geysir is verbonden aan de bekendste heetwaterbron van IJsland. De grote attractie van het geisergebied is de bron Strokkur, die iedere 5-10 minuten enorme hoeveelheden heet water tot een hoogte van ca. 20 meter op spuit. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

De overnachting is gepland nabij Flúdir.Dag 4

Op weg naar Reykjavik

Borden langs de weg in een groen landschap met blauwe lucht.Vanuit het gebied van de Golden Circle rijden we vandaag via het Nationale Park Thingvellir naar de hoofdstad van IJsland.

Thingvellir biedt historie en geologie, dit Nationale Park huist (o.a.) de breuklijn tussen de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Thingvellir is een belangrijke ontmoetingsplaats ten tijde van belangrijke historische gebeurtenissen. Op 17 juni 1944 werd hier IJslands onafhankelijkheid uitgeroepen.

Sólfar, het beeld in de vorm van een vikingschip bij zonsondergang.

Reykjavik is de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa. In de gezellige stad is genoeg te beleven, voor de liefhebbers zijn er vele winkeltjes, voornamelijk gelegen aan de hoofdstraat: Laugavegur. Maar shoppen is niet het enige, een bezoek aan de Hallgrimskerk, Perlan of Harpa behoort ook tot de mogelijkheden. De stad is daarnaast goed voorzien wat horeca betreft, bij mooi weer leeft de stad buiten en worden er op elke hoek terrassen gevormd voor een hapje en een drankje. De stad Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.

De overnachting is in een hotel in of nabij het centrum.

Optionele extra: voordat je in Reykjavik aankomt breng je een bezoek aan de Blue Lagoon (incl. entree en extra’s naar wens).Dag 5

Vertrekdag

Een close up van een vliegtuig van Icelandair.

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Vóór vertrek lever je de huurauto’s in op Keflavík Airport.
In de zomermaanden is het tevens mogelijk in de middag terug te vliegen naar Amsterdam.