Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Incentive: Self Drive

Op zoek naar een actieve manier van teambuilding? IJsland heeft zoveel te bieden! Bezoek op eigen gelegenheid watervallen, basaltformaties en geisers dankzij het huren van auto’s. Creëer flexibele dagen en tijden en haal het optimale uit je bedrijfsuitje.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor speciale groepen.

De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team: [email protected] of bel ons: 030-230 8010. 

 

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Een auto op een rustige weg door het bergachtige landschap van IJsland.In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair, naar jouw keuze. Bekijk hier de vluchttijden en opties.

Na aankomst haal je de huurauto’s op en maak je je klaar voor de rit naar de omgeving van Selfoss (ca. 90 min) voor het verblijf van de komende 2 nachten.Dag 2

Tour langs de mooie zuidkust

Een mooi beeld in zwart-wit van een zandstrand met bergen op de achtergrond, IJsland.

Vandaag maak je een waanzinnig mooie tocht langs de IJslandse zuidkust. Naast het bezoek aan de Seljalandsfoss en de Skógafoss watervallen bezoek je ook IJslands meest zuid gelegen plaats Vík. Deze plaats is omringd door kliffen, in de zomermaanden thuisbasis voor een bloeiende vogelwereld. Onderweg geniet je van mooie uitzichten op gletsjers, zwarte zandstranden en imposante gebergten.

Voor de avonturiers is het mogelijk deze dag uit te breiden met een gletsjerwandeling of sneeuwscootertour op de gletsjer Myrdalsjökull.Dag 3

Golden Circle tour

De weg door het Nationale Park Thingvellir in IJsland, met bloeiende bremstruiken en uitzicht op het meer.

Vandaag bezoek je misschien wel de bekendste highlights van IJsland.
De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder zijn. Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht.

Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Je kunt hier tevens prachtig wandelen en snorkelen of duiken in het heldere water.

Bovenaanzicht van de brede Gullfoss waterval in de winter.Gullfoss (de gouden waterval) valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt. Het is algemeen bekend dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt, hij dankt dan ook hier zijn naam aan.

De geiser Strokkur in IJsland laat na de uitbarsting een stoompluim achter.

De naam Geysir is verbonden aan de bekendste heetwaterbron van IJsland. De grote attractie van het geisergebied is de bron Strokkur, die iedere 5-10 minuten enorme hoeveelheden heet water tot een hoogte van ca. 20 meter op spuit. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Na al dit natuurgeweld rijden we door naar Reykjavik voor de laatste overnachting.

Optionele extra: voordat je in Reykjavik aankomt breng je een bezoek aan de Blue Lagoon (incl. entree en extra’s naar wens).Dag 4

Vertrekdag

Het vooraanzicht van een toestel van Icelandair op de landingsbaan.

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven, Keflavík Airport. In de zomermaanden is het tevens mogelijk in de middag terug te vliegen naar Amsterdam.