Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Incentive: buiten Reykjavik

Op zoek naar een actieve manier van teambuilding? IJsland heeft zoveel te bieden! Tijdens deze incentive buiten Reykjavik reis je met chauffeur/gids langs de met natuurschoon bezaaide Zuidkust van IJsland. Deze 8-daagse reis heeft als extra het 2-daagse bezoek aan het westen van IJsland, een gebied dat zeer geliefd is bij schrijvers, kunstenaars en liefhebbers van Vikingverhalen.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor speciale groepen.

De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team.

 

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 120km

Aankomstdag

IJsland - Gerduberg

Vlucht Amsterdam – Keflavik met Icelandair, vertrek 14.00/13.00 uur, aankomst 15.10/15.10 uur (zomertijd/wintertijd).

Na aankomst staat de chauffeur voor je klaar voor de rit naar de omgeving van Borgarnes voor het verblijf van de komende 2 nachten.Dag 2
ca. 325km

IJsland in het klein, schiereiland Snaefellsnes

IJsland - SnaefellsjokullVandaag nemen we de hele dag de tijd om het schiereiland Snæfellsnes met de gletsjer Snæfellsjökull, de rotsen van Arnastapi en diverse kleine vissersplaatsjes te ontdekken.Dag 3
ca. 240km

Lavawatervallen en NP Thingvellir

IJsland - Hraunfossar 2De gids brengt je vandaag van Borgarnes naar de omgeving van Selfoss.

Onderweg kunnen we een bezoek brengen aan de lavawatervallen Hraunfossar en Barnafoss en de meest productieve heetwaterbron van IJsland: Deildartunguhver.

IJsland - Thingvellir9Via de route langs de fjord Hvalfjördur rijden we naar het Nationale Park Thingvellir. Gelegen op de breuklijn van de continenten Europa en Amerika, treft je er diverse ravijnen en diepe kloven aan.

Na een tocht langs het meer Thingvallavatn bereiken we de plaats Selfoss, waar we de komende 2 nachten verblijven.Dag 4
ca. 200km

Golden Circle route

IJsland - Strokkur4

Vandaag bezoek je de twee andere higlights van de Golden Circle: Thingvellir, Gullfoss en Geysir, zijn de drie belangrijkste toeristische trekpleisters van IJsland en vormen samen de Golden Circle route.

Gullfoss (de gouden waterval) valt in twee trappen vanaf een hoogte van 33m in een lange kloof. Zijn bijnaam dankt de waterval aan de neerstortende water wat zorgt voor veel stuifwater. Als de zon goed zijn best doet, zijn regenbogen onvermijdelijk.

De naam Geysir is verbonden aan de bekendste heetwaterbron van IJsland. De grote attractie van het geisergebied is de bron Strokkur, die iedere 5-10 minuten enorme hoeveelheden heet water tot een hoogte van ca. 20 meter op spuit.

Voor de avonturiers kunnen we optioneel een sneeuwscootertour op de gletsjer Langjökull boeken.Dag 5
ca. 270km

Watervallen en lavastranden

IJsland - Seljalandsfoss1We rijden vandaag vanuit Selfoss naar de omgeving van Skaftafell. De route voert langs de zuidkust van IJsland met z’n vele watervallen, waaronder de Seljalandsfoss en de 60m hoge Skógafoss. Onderweg passeer je de in 2010 uitgebarsten vulkaan Eyjafjallajökull.

Verder zuidwaarts ligt Vík, met indrukwekkende lavastranden en bizarre rotsformaties zoals Reynishverfi en Dyrhólaey.

Door een prachtig met mos begroeid lavalandschap rijd je via het plaatsje Kirkjubæjarklaustur naar je overnachtingsadres in de omgeving van Skaftafell, waar je 2 nachten verblijft.Dag 6
ca. 170km

Waanzinnig mooi IJsbergenmeer

FW13 - Gijsbers - Skaftafellsjökull

De machtige gletsjer Vatnajökull (even groot als onze 3 noordelijke provincies samen) laat zich vandaag in diverse vormen zien. Waar je ook bent, je hebt eigenlijk altijd zicht op de gletsjer.

Vandaag staat een bezoek aan het bekendste en grootste ijsbergenmeer van IJsland, Jökulsárlon op het programma. IJsschotsen in de mooiste vormen en kleuren drijven hier rond. Het gletsjermeer is een geliefde locatie voor het opnemen van films zoals bijvoorbeeld ‘Die Another Day’ en ‘Tomb Raider’.

Onderweg bezoek je het Nationale Park Skaftafell, waar je o.a. een wandeling naar de waterval Svartifoss kunt maken.Dag 7
ca. 330km

Rit langs de Zuidkust

FW13 Gijsbers - ReynishverfiWe hebben vandaag een flinke rit voor de boeg. Vanuit Skaftafell rijden we naar de hoofdstad, Reykjavik.

De wegen aan de zuidkust zijn geheel geasfalteerd. Onderweg valt er nog van alles te zien, dus we nemen de tijd. Aan het einde van de middag arriveren we in Reykjavik voor de laatste overnachting.Dag 8

Vertrekdag

De reis is ten einde, de gids brengt je naar de luchthaven. In de vroege ochtend vlieg je terug vanaf de luchthaven Keflavik naar Amsterdam, vertrek 07.40/07.50 uur, aankomst 12.40/11.50 uur (zomertijd/wintertijd).