Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Incentive: buiten Reykjavik

Op zoek naar een actieve manier van teambuilding? IJsland heeft zoveel te bieden! Tijdens deze incentive buiten Reykjavik reis je met chauffeur/gids langs de met natuurschoon bezaaide zuidkust van IJsland. Deze 8-daagse reis heeft als extra het 2-daagse bezoek aan het westen van IJsland, een gebied dat zeer geliefd is bij schrijvers, kunstenaars en liefhebbers van Vikingverhalen.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor zelf samengestelde groepen.

De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team: [email protected] of bel ons: 030-230 8010.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 120 km

Aankomstdag

Een toestel van Icelandair, partner van IJsland Tours, vliegt boven het wolkendek.In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair. Bekijk hier de vluchttijden en opties.
Bij aankomst staat de chauffeur voor je klaar voor de rit naar de omgeving van Borgarnes voor het verblijf van de komende 2 nachten.Dag 2
ca. 325 km

IJsland in het klein, schiereiland Snaefellsnes

Snaefellsjokull in West IJsland, gefotografeerd over het water heen.Vandaag nemen we de hele dag de tijd om het schiereiland Snæfellsnes met de gletsjer Snæfellsjökull, de rotsen van Arnastapi en diverse kleine vissersplaatsjes te ontdekken.Dag 3
ca. 240 km

Lavawatervallen en NP Thingvellir

De gids brengt je vandaag van Borgarnes naar de omgeving van Selfoss.

De Hraunfossar waterval in IJsland in de herfst met geel kleurende struiken.Onderweg kunnen we een bezoek brengen aan de lavawatervallen Hraunfossar en Barnafoss en de meest productieve heetwaterbron van IJsland: Deildartunguhver.

Via de route langs de fjord Hvalfjördur rijden we naar het Nationale Park Thingvellir. Gelegen op de breuklijn van de continenten Europa en Amerika, treft je er diverse ravijnen en diepe kloven aan.

Uitzichtpunt op het landschap met huisjes in de winter.Na een tocht langs het meer Thingvallavatn bereiken we de plaats Selfoss, waar we de komende 2 nachten verblijven.Dag 4
ca. 200 km

Golden Circle route

Vandaag bezoek je de twee andere higlights van de Golden Circle: Thingvellir, Gullfoss en Geysir, zijn de drie belangrijkste toeristische trekpleisters van IJsland en vormen samen de Golden Circle route.

Winterse foto van de Gullfoss waterval, in het Golden Circle gebied in zuid IJsland, met sneeuw en ijs.

Gullfoss (de gouden waterval) is aan de beurt. Algemeen bekend is vanwege het vele stuifwater dat er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

De spuitende geiser Strokkur in het Golden Circle gebied in zuid IJsland.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Voor de avonturiers kunnen we optioneel een sneeuwscootertour op de gletsjer Langjökull boeken.Dag 5
ca. 270 km

Watervallen en lavastranden

De prachtige brede Skogafoss waterval met een dubbele regenboog.

We rijden vandaag vanuit Selfoss naar de omgeving van Skaftafell. De route voert langs de zuidkust van IJsland met z’n vele watervallen, waaronder de Seljalandsfoss en de 60m hoge Skógafoss. Onderweg passeer je de in 2010 uitgebarsten vulkaan Eyjafjallajökull.

Verder zuidwaarts ligt Vík, met indrukwekkende lavastranden en bizarre rotsformaties zoals Reynishverfi en Dyrhólaey.

Door een prachtig met mos begroeid lavalandschap rijd je via het plaatsje Kirkjubæjarklaustur naar je overnachtingsadres in de omgeving van Skaftafell, waar je 2 nachten verblijft.Dag 6
ca. 170 km

Waanzinnig mooi IJsbergenmeer

Prachtige oranje gloed tijdens de zonsondergang over het ijsbergenmeer Jokulsarlon, in zuidoost IJsland.

De machtige gletsjer Vatnajökull (even groot als onze 3 noordelijke provincies samen) laat zich vandaag in diverse vormen zien. Waar je ook bent, je hebt eigenlijk altijd zicht op de gletsjer.

Vandaag staat een bezoek aan het bekendste en grootste ijsbergenmeer van IJsland, Jökulsárlon op het programma. IJsschotsen in de mooiste vormen en kleuren drijven hier rond. Het gletsjermeer is een geliefde locatie voor het opnemen van films zoals bijvoorbeeld ‘Die Another Day’ en ‘Tomb Raider’.

De Svartifoss waterval in Skaftafell met regenboog valt tussen de basaltrotsen naar beneden.

Onderweg bezoek je het Nationale Park Skaftafell, waar je o.a. een wandeling naar de waterval Svartifoss kunt maken.Dag 7
ca. 330 km

Rit langs de zuidkust

Het uitzicht over Reykjavik en Laugadalur vanaf Perlan.

We hebben vandaag een flinke rit voor de boeg. Vanuit Skaftafell rijden we naar de hoofdstad, Reykjavik.

De wegen aan de zuidkust zijn geheel geasfalteerd. Onderweg valt er nog van alles te zien, dus we nemen de tijd. Aan het einde van de middag arriveren we in Reykjavik voor de laatste overnachting.Dag 8

Vertrekdag

Het vlieguig in de kleuren van het noorderlicht vliegt boven Reykjavik.Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven, Keflavík Airport. In de zomermaanden is het tevens mogelijk in de middag terug te vliegen naar Amsterdam.

Optionele extra in combinatie met de middagvlucht: de transfer richting de luchthaven kan via de Blue Lagoon (inclusief entree en extra’s naar wens) afgelegd worden.