Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Incentive: buiten Reykjavik

Op zoek naar een actieve manier van teambuilding? IJsland heeft zoveel te bieden! Tijdens deze incentive buiten Reykjavik reis je met chauffeur/gids langs de met natuurschoon bezaaide zuidkust van IJsland. Deze 5-daagse reis is onder andere inclusief bezoeken aan watervallen, basaltformaties, uiteraard de Golden Circle en als kers op de taart het waanzinnige mooie gebied rond het ijsbergenmeer.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor speciale groepen.
De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team: [email protected] of bel 030-230 8010.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair. Bekijk hier de vluchttijden en opties. Bij aankomst staat de chauffeur voor je klaar voor de rit naar de omgeving Vík (ca. 3 uur) voor het verblijf van de komende nacht. Onderweg krijg je alvast een voorproefje op de prachtige natuur van IJsland.Dag 2

Waanzinnig mooi IJsbergenmeer

Na het ontbijt rijden we van de omgeving van Vík naar de omgeving van Kirkjubaejarklaustur.

Vandaag staat een bezoek aan het bekendste en grootste ijsbergenmeer van IJsland op het programma, Jökulsárlon. IJsschotsen in de mooiste vormen en kleuren drijven hier rond. Het gletsjermeer is een geliefde locatie voor het opnemen van films zoals bijvoorbeeld ‘Die Another Day’ en ‘Tomb Raider’.

Onderweg bezoek je het Nationale Park Skaftafell, waar je o.a. een wandeling naar de waterval Svartifoss waterval kunt maken.

We overnachten in de buurt van Kirkjubaejarklaustur.Dag 3

Geisergebied en ‘gouden’ waterval Gullfoss

Vakantie Ijsland - exc3 - StrokkurWe rijden vandaag vanuit Kirkjubaejarklaustur naar de omgeving van Selfoss/Flúdir.

Via de zuidkust neemt de gids je mee naar de bekendste bezienswaardigheden van IJsland.

Gullfoss (de gouden waterval) is aan de beurt. Algemeen bekend is vanwege het vele stuifwater dat er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

De overnachting is gepland nabij Flúdir.Dag 4

Op weg naar Reykjavik

Vanuit het gebied van de Golden Circle rijden we vandaag via het Nationale Park Thingvellir naar de hoofdstad van IJsland.

Thingvellir biedt historie en geologie, dit Nationale Park huist (o.a.) de breuklijn tussen de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Thingvellir is een belangrijke ontmoetingsplaats ten tijde van belangrijke historische gebeurtenissen. Op 17 juni 1944 werd hier IJslands onafhankelijkheid uitgeroepen.

Reykjavik is de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa en erg gezellig. De stad is gevuld met gezellige eet- en drinkgelegenheden en ideaal voor een middagje shoppen voor de liefhebbers.

De overnachting is in een hotel in of nabij het centrum.Dag 5

Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven, Keflavík Airport. In de zomermaanden is het tevens mogelijk in de middag terug te vliegen naar Amsterdam.

Optionele extra in combinatie met de middagvlucht: de transfer richting de luchthaven kan via de Blue Lagoon (inclusief entree en extra’s naar wens) afgelegd worden.