Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Incentive: buiten Reykjavik

Op zoek naar een actieve manier van teambuilding? IJsland heeft zoveel te bieden! Tijdens deze incentive buiten Reykjavik reis je met chauffeur/gids langs de met natuurschoon bezaaide zuidkust van IJsland. Deze 4-daagse reis is onder andere inclusief bezoeken aan watervallen, basaltformaties en uiteraard de Golden Circle.

Alle programma’s zijn op maat aan te passen, team IJsland Tours staat je graag bij in het samenstellen van je ideale reis. Naast bedrijfsuitjes is deze reis uitermate geschikt voor speciale groepen.
De genoemde prijzen zijn vanafprijzen, te realiseren in de wintermaanden en bij het tijdig boeken van je reis. Hoewel een dergelijk programma het gehele jaar te boeken is, gelden er andere prijzen voor een programma tijdens de zomermaanden of bij een boeking kort voor vertrek. Voor groepen groter dan 50 personen vragen wij je contact op te nemen met ons team: [email protected] of bel 030-230 8010.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Vliegtuig, Hekla Aurora, van Icelandair in de kleuren van het noorderlicht.

In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair. Bekijk hier de vluchttijden en opties. Na aankomst staat de chauffeur voor je klaar voor de rit naar de omgeving van Selfoss (ca. 90min) voor het verblijf van de komende 2 nachten.Dag 2

Tour langs de mooie zuidkust

De Seljalandsfoss in Zuid-IJsland is een bijzondere waterval, waar je achter langs kunt wandelen.

Vandaag maken we een waanzinnig mooie tocht langs de IJslandse zuidkust. Naast het bezoek aan de Seljalandsfoss en de Skógafoss watervallen bezoek je ook IJslands meest zuidelijk gelegen plaats Vík. Deze plaats is omringd door kliffen, in de zomermaanden thuisbasis voor een bloeiende vogelwereld. Onderweg geniet je van mooie uitzichten op gletsjers, zwarte zandstranden en imposante gebergten.

Voor de avonturiers is het mogelijk deze dag uit te breiden met een gletsjerwandeling of sneeuwscootertour op de gletsjer Myrdalsjökull.

 Dag 3

Golden Circle tour

Uitzichtpunt op het landschap met huisjes in de winter.Vandaag bezoek je de Golden Circle: Thingvellir, Gullfoss en Geysir. Deze bezienswaardigheden zijn allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder.
Thingvellir is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Je kunt hier tevens prachtig wandelen en snorkelen of duiken in het heldere water.

Bovenaanzicht van de brede Gullfoss waterval in de winter.Gullfoss (de gouden waterval) is aan de beurt. Algemeen bekend is vanwege het vele stuifwater dat er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

Een reiziger van FotoClass maakt een foto bij de geiser Strokkur in IJsland terwijl de zon door de stoomwolk probeert te breken.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Na al dit natuurgeweld rijden we door naar Reykjavik voor de laatste overnachting.Dag 4

Vertrekdag

Het vlieguig in de kleuren van het noorderlicht vliegt boven Reykjavik.Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven, Keflavík Airport.
In de zomermaanden is het tevens mogelijk in de middag terug te vliegen naar Amsterdam.

Optionele extra in combinatie met de middagvlucht: de transfer richting de luchthaven kan via de Blue Lagoon (inclusief entree en extra’s naar wens) afgelegd worden.