Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

IJsland Stopover Self Drive

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar IJsland enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: [email protected]  |  030-230 8010 ***

Deze IJsland stopover self-drive autoreis brengt je langs geisers, gletsjers, vulkanen en watervallen, kortom naar alle hoogtepunten van Zuid-IJsland. Dit stopover pakket kan het hele jaar door uitgevoerd worden. Tijdens deze autoreis verblijf je twee nachten in een accommodatie in de omgeving van de Eyjafjallajökull vulkaan, waar naast het ontbijt, ook je diner is inbegrepen en en 1 nacht in de omgeving van Selfoss/Flúdir, op basis van logies en ontbijt.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 178 km

Aankomstdag – route langs de zuidkust

Na aankomst van je vlucht (niet inbegrepen) haal je de huurauto op en rijd je over ringweg 1 langs de zuidkust naar je eerste accommodatie. Je kunt onderweg al genieten van de mooie natuur, er staat genoeg op het programma morgen!

Je verblijft 2 nachten in een countryhotel op basis van halfpension in de omgeving van Vík/Skógar.Dag 2

Vulkanen, lavastranden en watervallen

Je hebt vandaag de hele dag de tijd voor het ontdekken van de highlights in de directe omgeving.

Als je richting Hvolsvöllur rijdt, kom je langs de vulkaan Eyjafjallajökull, die in 2010 voor de nodige overlast zorgde. Het informatiecentrum is gesloten, maar in Hvolsvöllur leer je in het Lava Centre álles over vulkanen. Dit interactieve museum is een aanrader voor jong en oud.

Bij de afslag naar het hooglandengebied Thórsmörk kun je de waterval Seljalandsfoss, waar je achter langs kunt lopen, al vanaf de weg zien. Wanneer je de ringweg vervolgt, kom je bij de 60m hoge waterval Skógafoss.

Voorbij Skógar ligt Vík í Mýrdal, het meest zuidelijkste puntje van IJsland (vasteland) en staat bekend om de gitzwarte zandstranden, bezaaid met basaltkolommen, de sterke stroming en de vogelrots Dyrhólæy. De rots is privé bezit en wordt meestal na de 3e week van juni geopend voor het publiek, dit vanwege het broedseizoen, waarna de rots vaak vol zit met papegaaiduikers.

De Sólheimajökull is een gletsjer in het zuiden van IJsland. De gletsjer is een uitloper van de grote Mýrdalsjökull, zijn smeltwater wordt via de Jökulsá rivier afgevoerd. Deze rivier wordt door de lokale bevolking ook wel de Fúlilækur (stinker) genoemd omdat hij naar rotte eieren ruikt. Op deze uitloper kun je een spectaculaire gletsjerwandeling inplannen.

Leuk om deze dag te doen:
EXC31 Gletsjerwandeling Zuid
OV Lava Centre


Dag 3
ca. 273 km

Ontdek de Golden Circle

Vandaag staan de misschien wel, bekendste highlights van IJsland op het programma. De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder zijn. Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht.

Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Je kunt hier tevens prachtig wandelen en snorkelen of duiken in het heldere water.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Als laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt. Het is algemeen bekend dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveau’s naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen wat je dichterbij de waterval brengt.

Als je nog tijd over hebt zijn Vikingboerderij Stöng en het práchtige natuurgebied Gjaín een absolute aanrader! De wegen hier naartoe kunnen in slechte staat zijn, waardoor ze niet begaanbaar zijn voor alle voertuigen.

Je verblijft 1 nacht in de regio Selfoss/Fludir

Leuk om deze dag te doen:
EXC6 Secret Lagoon
EXC27 Sneeuwscooter West
EXC46 Silfra snorkeltour


Dag 4
ca. 110 km

Ontdek vulkanisch Reykjanes

Er is in Zuid-IJsland zoveel te zien, dat het schiereiland Reykjanes vaak onterecht overgeslagen wordt. Dit vulkanische schiereiland is de thuisbasis van de internationale luchthaven, en als je vanuit Keflavík Airport begint te rijden rijd je bijna over de maan, zo surrealistisch is het landschap. Tijd dus om dat van dichterbij te bekijken!

Het schiereiland Reykjanes kenmerkt zich door imponerende lavalandschappen. Bezienswaardigheden zijn het even buiten Grindavík gelegen geothermische gebied Krýsuvík, met sterk ruikende zwavelbronnen en borrelende modderpoelen evenals het, bij de vuurtoren van Reykjanes gelegen geothermisch gebied Gunnuhver. Dit gebied is vernoemd naar de heks Gunna, de IJslanders zeggen dat haar geest de aarde nooit verlaten heeft na een onopgeloste ruzie met de sheriff voor haar dood.

Als je doorrijdt vind je de Blue Lagoon, waar het heerlijk badderen is in het warme mineraalrijke water. De populaire baden liggen vlakbij de luchthaven, wat iedere bezoeker van IJsland de kans geeft dit fenomeen te bewonderen. Hoewel er inmiddels vele andere warmwaterbaden zijn op IJsland, blijft de Blue Lagoon één van de spectaculairste!

Tot slot kun je op Reykjanes ook de “Brug der Continenten” bezoeken, op de grenslijn van de Amerikaanse plaat in het westen en de Euraziatische plaat in het oosten.

Afhankelijk van het gekozen vluchtschema, lever je de auto in de middag weer in op de luchthaven Keflavík, waar de vluchten naar de USA en Canada tussen 16.00 en 17.30 uur vertrekken (vluchten niet inbegrepen).

Leuk om deze dag te doen:
EXC1 Entree Blue Lagoon