Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

IJsland Stopover Reykjavik

Met deze stedentrip IJsland Stopover Reykjavik, uiteraard met verblijf in de gezellige hoofdstad van IJsland, combineer je jouw reis naar USA of Canada met een verblijf in deze populaire plaats. De beroemde dagtour naar de drie highlights van de Golden Circle is inbegrepen! Deze reis kan verlengd worden met 1 of meer overnachtingen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op IJsland

Na aankomst op Keflavík Airport zorgen wij voor vervoer naar Reykjavik, per transferbus is dit ca. 45 tot 60 minuten. De bus zet je af bij je hotel, of de dichtstbijzijnde bushalte. Je verblijft in een hotel naar keuze voor de komende 2 nachten.Dag 2

Ontdek de Golden Circle

Vandaag staan de misschien wel, bekendste highlights van IJsland op het programma.
De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder zijn. Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Als laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt. Algemeen bekend is vanwege het vele stuifwater dat er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

Deze dagtour duurt ongeveer 8 uur, lunch is niet inbegrepen maar er wordt onderweg gestopt op een locatie waar dit aan te schaffen is.Dag 3

Vertrekdag

In de ochtend is het mogelijk om Reykjavik zelf te ontdekken of bijvoorbeeld een extra excursie in te plannen, zoals een walvistour. In de middag reis je per bus van je hotel in Reykjavik naar de luchthaven Keflavík voor de doorvlucht naar USA of Canada.

Leuk om deze dag te doen:
EXC80 Reykjavík walvistour